Gratin de cartofi cu bacon si cascaval afumat

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Gratin de cartofi cu bacon si cascaval afumat

Ingrediente

  • 700 g cartofi
  • 150 g bacon cuburi
  • 100 g cascaval afumat felii
  • 80 g telemea oaie
  • 3 oua
  • 2 linguri pesmet
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns

Mod de preparare

Punem cartofii la fiert , in coaja, in apa cu sare, pentru aproximativ 20 de minute , pina cand intra furculita in ei. Rasturnam apa de pe ei si ii punem sub un jet de apa rece, atat cat sa putem sa ii curatam de coaja.

Dupa ce i-am curatat , ii dam pe razatoarea cu gauri mari si ii punem intr-un vas mai mare in care ii vom amesteca impreuna cu telemeaua rasa tot mare, ouale, sare, piper si patrunjel verde proaspat tocat.

Amestecam bine sa se omogenizeze toate ingredientele.

Luam un vas yenna in care vom prepara gratinul , il ungem cu putin unt si punem in el pesmetul, cu care vom imbraca vasul pe laterale si jos.

Punem jumatate din piureul de cartofi, deasupra asezam bucatile de bacon si apoi peste ele punem feliile de cascaval.

Deasupra intindem uniform piureul de cartofi ramasi si presaram pesmet.

Cuptorul este incalzit la 180 de grade , dam vasul la cuptor pentru 20-30 de minute, pina capata deasupra o culoare frumoasa aramie.

Scoatem gratinul si il portionam, urmand sa il servim cu salata verde, muraturi sau cu sos de smantana.

Pofta mare sa aveti !

POZE mai multe : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/12/gratin-de-cartofi-cu-bacon-si-cascaval.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci