Gratin de cartofi cu bacon si cascaval afumat

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Gratin de cartofi cu bacon si cascaval afumat

Ingrediente

  • 700 g cartofi
  • 150 g bacon cuburi
  • 100 g cascaval afumat felii
  • 80 g telemea oaie
  • 3 oua
  • 2 linguri pesmet
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns

Mod de preparare

Punem cartofii la fiert , in coaja, in apa cu sare, pentru aproximativ 20 de minute , pina cand intra furculita in ei. Rasturnam apa de pe ei si ii punem sub un jet de apa rece, atat cat sa putem sa ii curatam de coaja.

Dupa ce i-am curatat , ii dam pe razatoarea cu gauri mari si ii punem intr-un vas mai mare in care ii vom amesteca impreuna cu telemeaua rasa tot mare, ouale, sare, piper si patrunjel verde proaspat tocat.

Amestecam bine sa se omogenizeze toate ingredientele.

Luam un vas yenna in care vom prepara gratinul , il ungem cu putin unt si punem in el pesmetul, cu care vom imbraca vasul pe laterale si jos.

Punem jumatate din piureul de cartofi, deasupra asezam bucatile de bacon si apoi peste ele punem feliile de cascaval.

Deasupra intindem uniform piureul de cartofi ramasi si presaram pesmet.

Cuptorul este incalzit la 180 de grade , dam vasul la cuptor pentru 20-30 de minute, pina capata deasupra o culoare frumoasa aramie.

Scoatem gratinul si il portionam, urmand sa il servim cu salata verde, muraturi sau cu sos de smantana.

Pofta mare sa aveti !

POZE mai multe : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/12/gratin-de-cartofi-cu-bacon-si-cascaval.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise