autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Gratin de cartofi cu bacon si cascaval afumat

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 17 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 17 august 2015

Ingrediente
700 g cartofi, 150 g bacon cuburi, 100 g cascaval afumat felii, 80 g telemea oaie, 3 oua, 2 linguri pesmet, patrunjel verde, sare, piper, unt pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Punem cartofii la fiert , in coaja, in apa cu sare, pentru aproximativ 20 de minute , pina cand intra furculita in ei. Rasturnam apa de pe ei si ii punem sub un jet de apa rece, atat cat sa putem sa ii curatam de coaja.
Dupa ce i-am curatat , ii dam pe razatoarea cu gauri mari si ii punem intr-un vas mai mare in care ii vom amesteca impreuna cu telemeaua rasa tot mare, ouale, sare, piper si patrunjel verde proaspat tocat.
Amestecam bine sa se omogenizeze toate ingredientele.
Luam un vas yenna in care vom prepara gratinul , il ungem cu putin unt si punem in el pesmetul, cu care vom imbraca vasul pe laterale si jos.
Punem jumatate din piureul de cartofi, deasupra asezam bucatile de bacon si apoi peste ele punem feliile de cascaval.
Deasupra intindem uniform piureul de cartofi ramasi si presaram pesmet.
Cuptorul este incalzit la 180 de grade , dam vasul la cuptor pentru 20-30 de minute, pina capata deasupra o culoare frumoasa aramie.
Scoatem gratinul si il portionam, urmand sa il servim cu salata verde, muraturi sau cu sos de smantana.
Pofta mare sa aveti !

POZE mai multe : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/12/gratin-de-cartofi-cu-bacon-si-cascaval.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi cu bacon si cascaval afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui in sos picant

Pulpe de pui in sos picant

Curatam pulpele de pui de eventualele resturi de pene ramase. Le parlim putin la flacara de la aragaz

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cremos

Piept de pui cremos

Pieptul de pui il taiati ca la snitele in 4 felii pe care le bateti un pic intre 2 folii de celofan.

2 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • 700 g cartofi
  • 150 g bacon cuburi
  • 100 g cascaval afumat felii
  • 80 g telemea oaie
  • 3 oua
  • 2 linguri pesmet
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Curcan cu gutui