autor:

Laura_Nechita

» » Prajituri

Guguluf cu lamaie, coacaze rosii si afine

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2015

Ingrediente
200 gr unt moale, 6 linguri zahar brut, 4 oua de tara, 300 gr faina, 1/2 plic praf de copt, 1 lamaie, 4 linguri iaurt natur (eu am folosit iaurt de casa), afine +coacaze, 1 lingura zahar pudra, 1 portocala, 3 linguri zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Pastram ingredientele la temperatura camerei timp de 2 ore.
Intr-un vas curat, punem untul moale, zaharul brut si coaja rasa de la lamaie. Cu ajutorul mixerului incepem sa amestecam, intai la viteza mica, apoi la viteza mare. Adaugam cate un ou pe care va recomand sa il spargeti separat intr-un castronel. In cazul in care oul nu este bun, nu riscati sa stricati toata compozitia. Mixam bine dupa fiecare ou, pana le incorporam pe toate 4. Adaugam faina amestecata cu praful de copt. Mixam usor pana se incorporeaza, apoi adaugam iaurtul si zeama de la lamaie. Mai adaugam o lingura de faina daca este cazul.
Afinele si coacazele le punem intr-un castronel cu o lingura de zahar pudar si le amestecam bine. Le adaugam in compozitie si cu ajutorul unei spatule, amestecam de cateva ori ca sa se distribuie uniform si turnam compozitia intr-o forma de guguluf. Eu am folosit o forma din silicon, astfel ca nu am mai uns cu unt si nici nu am folosit hartie de copt unsa. Punem la copt in cuptorul preincalzit, la foc mediu, aproximativ 50-60 minute, pana devine bine rumenit. Astfel de aluaturi cu unt necesita un timp de coacere mai lung decat un pandispan simplu din oua.
Dupa ce s-a copt, il scoatem si il lasam la racit. Stoarcem sucul de portocala si il amestecam cu 3 linguri de zahar pudra. Lasam sa se topeasca zaharul, apoi glazuram guguluful bine racit.
Savuram o felie cu un strop de sirop!
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu lamaie, coacaze rosii si afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bezea cu aroma de pepene

Bezea cu aroma de pepene

1. Preincalzeste cuptorul la 120 grade Celsius. 2. Degreseaza paletele mixerului si bolul (preferabil

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Muffins cu ciocolata alba si gem

Muffins cu ciocolata alba si gem

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate:faina,praful de copt,zaharul si sarea; Intr-un alt bol

4 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 200 gr unt moale
  • 6 linguri zahar brut
  • 4 oua de tara
  • 300 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lamaie
  • 4 linguri iaurt natur (eu am folosit iaurt de casa)
  • afine +coacaze
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 portocala
  • 3 linguri zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

19 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

22 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu visine si nuca