autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Gulas de porc

   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 gr. carne de porc, 4 buc. ceapa, 500 gr. untura, o lingurita boia, 3 buc. rosii, 1 catel de usturoi, chimen, morcov, patrunjel, sare, piper, 1 kg. cartofi, 100 gr. smintina, zahar, 1 l apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

253 voturi

Mod de preparare

Se topeste untura intr-un vas mare, se pune carnea taiata in bucatele si se lasa sa se aureasca. Dupa ce au prins o usoara crusta, bucatelele de carne se scot si se tin la cald.

In untura ramasa se pune ceapa taiata pestisori. Dupa ce s-a aurit se adauga usturoiul, morcovul (dat prin razatoarea mare), rosiile taiate in felii si bucatile de carne. Se adauga boiaua, chimenul, sarea, piperul, zaharul si se toarna atita apa cit sa acopere mincarea.

Cratita se lasa la foc mic sa clocoteasca incet. Cind carnea este aproape fiarta se mai toarna o cana cu apa calda si se adauga cartofii taiati in sferturi.
Inaite de a servi, se adauga smintina si patrunjel verde
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • maria , 23 ianuarie 2015

    este nevoie de o lingura de untura

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    500 gr untura nu este prea mult ?

  • maria , 09 decembrie 2009

    suna bine reteta.aproape la fel fac si eu gulas-ul,doar ca nu puneam chimen,dar am sa incerc si eu reteta ta ca pare a fi delicioasa!

    • komixxl , 08 septembrie 2009

      Este deosebita reteta......respect

    • Ali , 03 septembrie 2009

      E o reteta deliciosa!

    • angelred (Bucatar sef) , 01 aprilie 2009

      Buna ziua, pot spune ca am facut si eu acest gulas si chiar are o aroma si o savoare deosebita ... intregii familii ne-a placut! Multumim pentru reteta !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

253 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. carne de porc
  • 4 buc. ceapa
  • 500 gr. untura
  • o lingurita boia
  • 3 buc. rosii
  • 1 catel de usturoi
  • chimen
  • morcov
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 kg. cartofi
  • 100 gr. smintina
  • zahar
  • 1 l apa

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

maria

este nevoie de o lingura de untura

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
TOCANITA DE CARTOFI CU CARNAT AFUMAT