Ingrediente
4 portii, 1 homar proaspat/congelat de marime medie, ulei de masline, ½ pahar de vin, zeama de la o lamaie, 1 lingurita rozmarinul, 1 catel de usturoi, zdrobit, 1 pahar de apa, sare, piper
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
7 voturi
Mod de preparare
2. Când s-a fiert, se scoate homarul, se inlatura carapacea, si se taie homarul bucati. Se ia o tigaie mare, se pun În ea apa, usturoiul, uleiul de masline, zeama de lamâie, sarea si piperul. Se lasa sa se incalzeasca bine si se amesteca.
3. Se pun bucatile de homar in tigaie si se lasa pe foc opt minute, intorcând din când in când bucatile. Când sunt facute, se scot bucatile de homar si se pastreaza calde intr-o farfurie mare. Sosul din din tigaie se toarna in blender si se mixeaza 1-2 minute.
4.Se toarna sosul mixat peste bucatile de homar.
Razvan (Bucatar sef) , 18 februarie 2011
se mananca si coaja la homar???? de ce trebuie fiert 25 40 minute? cand in 5-7 minute este gata