autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Homar in ulei de masline virgin cu usturoi si rozmarin

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
4 portii, 1 homar proaspat/congelat de marime medie, ulei de masline, ½ pahar de vin, zeama de la o lamaie, 1 lingurita rozmarinul, 1 catel de usturoi, zdrobit, 1 pahar de apa, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

1. Se fierbe homarul intr-o oala mare in multa apa cu sare, la foc mare, 25-40 de minute.

2. Când s-a fiert, se scoate homarul, se inlatura carapacea, si se taie homarul bucati. Se ia o tigaie mare, se pun În ea apa, usturoiul, uleiul de masline, zeama de lamâie, sarea si piperul. Se lasa sa se incalzeasca bine si se amesteca.

3. Se pun bucatile de homar in tigaie si se lasa pe foc opt minute, intorcând din când in când bucatile. Când sunt facute, se scot bucatile de homar si se pastreaza calde intr-o farfurie mare. Sosul din din tigaie se toarna in blender si se mixeaza 1-2 minute.

4.Se toarna sosul mixat peste bucatile de homar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Homar in ulei de masline virgin cu usturoi si rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
MACROU LA CUPTOR

MACROU LA CUPTOR

Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline se aseaza pestele se condimenteaza,se toarna apa si vinul

13 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mici picanti de peste

Mici picanti de peste

In robotul de bucatarie se pun feliile de peste dupa ce-au fost in apa cu sare de bucatarie si lamaie-si

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Razvan (Bucatar sef) , 18 februarie 2011

    se mananca si coaja la homar???? de ce trebuie fiert 25 40 minute? cand in 5-7 minute este gata

Dificultate

Medie

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • 4 portii
  • 1 homar proaspat/congelat de marime medie
  • ulei de masline
  • ½ pahar de vin
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingurita rozmarinul
  • 1 catel de usturoi
  • zdrobit
  • 1 pahar de apa
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Fara foto

Razvan (Bucatar sef)

se mananca si coaja la homar???? de ce trebuie fiert 25 40 minute? cand in 5-7 minute este gata

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Somon delicios