autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Homar in ulei de masline virgin cu usturoi si rozmarin

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
4 portii, 1 homar proaspat/congelat de marime medie, ulei de masline, ½ pahar de vin, zeama de la o lamaie, 1 lingurita rozmarinul, 1 catel de usturoi, zdrobit, 1 pahar de apa, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

1. Se fierbe homarul intr-o oala mare in multa apa cu sare, la foc mare, 25-40 de minute.

2. Când s-a fiert, se scoate homarul, se inlatura carapacea, si se taie homarul bucati. Se ia o tigaie mare, se pun În ea apa, usturoiul, uleiul de masline, zeama de lamâie, sarea si piperul. Se lasa sa se incalzeasca bine si se amesteca.

3. Se pun bucatile de homar in tigaie si se lasa pe foc opt minute, intorcând din când in când bucatile. Când sunt facute, se scot bucatile de homar si se pastreaza calde intr-o farfurie mare. Sosul din din tigaie se toarna in blender si se mixeaza 1-2 minute.

4.Se toarna sosul mixat peste bucatile de homar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Homar in ulei de masline virgin cu usturoi si rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste cu legume

Peste cu legume

Spala bine file de peste. Curatam cartofii si morcovii , spalam si taiem rondele sau cum doriti.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Zacusca de peste  (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Zacusca de peste (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Aceasta reteta am descoperit-o la Manastirea Varatec cu vreo 15 ani in urma ... Este una dintre

48 voturi    17 comentarii
3h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Razvan (Bucatar sef) , 18 februarie 2011

    se mananca si coaja la homar???? de ce trebuie fiert 25 40 minute? cand in 5-7 minute este gata

Dificultate

Medie

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • 4 portii
  • 1 homar proaspat/congelat de marime medie
  • ulei de masline
  • ½ pahar de vin
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingurita rozmarinul
  • 1 catel de usturoi
  • zdrobit
  • 1 pahar de apa
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Fara foto

Razvan (Bucatar sef)

se mananca si coaja la homar???? de ce trebuie fiert 25 40 minute? cand in 5-7 minute este gata

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Creveti cu usturoi si vin alb