autor:

Georgeta Nedelcu

» » Aperitive

Iahnie de fasole ca la mama acasă

Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Ingrediente
Ingrediente:, 200 ml ulei, 6-7 cepe mari, 5-6 grăunţi de usturoi, 1/2 kg fasole uscată, 2 linguri pastă de tomate, 1 chită pătrunjel verde, 1 chită mărar verde, 2 ardei graşi, 1 ţelină mică, 1 morcov mare, sare sau delicat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Modul de preparare:
Dacă fasolea nu are impurităţi, o spălăm şi o punem la fiert într-o oală cu apă caldă şi o lăsăm să fiarbă cam 15 minute, după care o strecurăm şi punem altă apă caldă peste ea, apoi o punem la fiert, pentru încă 15 minute. (Eu îi schimb apa de 3 ori). După aceea, punem în apa în care fierbe fasole, 1 ceapă mare şi delicat după gust.
Ardeiul gras îl tocăm mărunt, morcovul şi ţelina le dăm pe răzătoarea mare, cepele şi verdeaţa le tocăm foarte mărunt, curăţăm usturoiul şi îl tocăm şi pe el, iar când a fier fasolea, o strecurăm şi o lăsăm să se răcească. Când s-a răcit, o punem într-un castron mare şi o pasăm cu blenderul vertical sau o dăm prin maşin de tocat carne, până se face pastă. Tot aici adăugăm usturoiul şi mai pasăm puţin, până se amestecă bine cu pasta de fasole.
Luăm o cratiţă şi punem ceapa la călit, iar când a devenit sticloasă. Punem puţină apă peste ea şi amestecăm până se evaporă apa; adăugăm şi celelalte legume şi le lăsăm să se călească puţin, până se înmoaie. Luăm cratiţa de pe foc şi lăsăm să se răcească legumele, apoi punem peste pasta de fasole 3-4 linguri din aceste legume şi amestecăm cu blenderul. Luăm o lingură de lemn şi turnăm, puţin câte puţin, ulei peste iahnie până devine cremoasă. Ceapa şi legumele călite care au rămas, le punem iar pe foc şi adăugăm pasta de bulion, amestecând pentru câteva minute pe foc, apoi stingen focul şi punem mararul, amestecând bine cu lingura.
Luăm un platou şi răsturnăm iahnia pe el, iar deasupra punem ceapa cu legume, amestecată cu pasta de bulion şi o netezim frumos, după care ornăm cu feliuţe subţiri de măsline, iar printre ele cu vrunzuliţe verzi de pătrunjel. Este uşor de făcut şi foarte gustoasă. O puteţi servi alături de murături, salată de varză acră sau varză crudă

Poftă mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole ca la mama acasă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftele de ton cu sos de iaurt

Chiftele de ton cu sos de iaurt

Desfacem conservele si transferam continutul intr-o sita, pentru a se scurge bine de lichid. Apoi

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive
Risotto cremos cu sofran si baby spanac

Risotto cremos cu sofran si baby spanac

MOD DE PREPARARE Intr-o craticioara cu fund dublu se pune untul si uleiul de masline la incins.

4 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 200 ml ulei
  • 6-7 cepe mari
  • 5-6 grăunţi de usturoi
  • 1/2 kg fasole uscată
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 chită pătrunjel verde
  • 1 chită mărar verde
  • 2 ardei graşi
  • 1 ţelină mică
  • 1 morcov mare
  • sare sau delicat.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgeta Nedelcu
Drob Talmoş-Balmoş

Drob Talmoş-Balmoş

Lintea o punem de seara pana dimineata la inmuiat. A doua zi o punem la fiert, apoi curatam si spalam ceapa uscata, morcovul,

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive
Aperitiv din legume

Aperitiv din legume

Mod de preparare: Curăţăm legumele şi le spălăm bine. Ceapa uscată o tocăm mărunt şi

2 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive
Musaca de legume cu carne tocată

Musaca de legume cu carne tocată

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa, mararul si ardeii grasi. Morcovii si cartofii ii dăm pe

0 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Rulada cu legume