Icre proaspete de crap

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Icre proaspete de crap

Ingrediente

  • 250g icre
  • 400ml ulei vegetal
  • 1 ceapa mica
  • zeama de la o lamaie
  • Apa mineral
  • 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine
  • masline

Mod de preparare

Icrele proaspete, sărate, se lasa la scurs cam 1 ora,ca sa eliminam apa care s-a format prin dizolvarea sării, se pun într-un castron, împreună cu o linguriţă de zeamă de lămâie. Se bat bine cu furculiţa, ca să se adune pieliţele, care se vor îndepărta, şi ca să se formeze un lichid mai gros prin spargerea unor boabe de icre. Numai în acel moment începem adăugarea uleiului, ca la maioneză. E preferabil să nu se pună miez de pâine, ca să nu le denatureze gustul(dare eu pun 2 felii de paine,asa mi se par mai putin grele,alegerea va apartine). Se bat continuu cu mixerul, turnând câte puţin ulei. Când devin prea tari, se adaugă câte o linguriţă de apă mineral rece sau zeamă de lămâie, care le albeşte şi le face spumoase (se adaugă numai cât este necesar).In final le potrivim de gust,lamiae si eventual sare. Se adauga ceapa tocata foarte fin.Se servesc alaturi de masline.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise