autor:

amalia

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Iepure umplut

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2017

Ingrediente
1 buc trunchi de iepure, partea cu coastele, 500 g carne tocata de porc, 1 ceapa mare alba, 2 oua, 50 g fulgi de porumb sfaramitati, 1 lgt sare de mare, 1/2 lgt piper, 250 g ciuperci, 1 lgt boia dulce, 50 ml ulei aromatizat cu oregano, 1 vf de lgt rozmarin macinat, 100 ml ulei de floarea soarelui, 200 ml apa

Dificultate: Medie Timp: 10h

2 voturi

Mod de preparare

Carnea de iepure este foarte sanatoasa, nu contine colesterol si este deosebit de gustoasa.



Iepurele il speli bine.

Realizezi un amestec din uleiul aromatizat si condimente ( 1/2 lgt sare, jumatate din cantitatea de piper, boia ), cu care vei unge carnea de iepre si o vei lasa la marinat timp de 8 ore.

Ceapa o cureti, o speli si o tai cubulete, apoi o amesteci cu carnea tocata, restul de sare si piper, plus rozmarinul si ciupercile taiate marunt, ouale batute cu fulgii de porumb. Framanti bine totul si umpli trunchiul de iepure cu acesta.

Cosi bine burta iepurelui si asezi totul intr-o tava termorezistenta, cu pereti inalti. Adaugi uleiul si apa, acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptorul incalzit pentru 1 ora si 30 de minute.



Indepartezi hartia de copt, faci focul mic si din cand in cand, pui din sosul din tava peste carne si lasi la cuptor inca 30 de minute, pana cand prinde o culoare frumoasa, rumena.



Servesti imediat, taiat felii cu garnitura preferata. Eu am folosit legume la gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure umplut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Iepure umplut, servit cu sos

Iepure umplut, servit cu sos

Se fierb in apa cu sare, inima, rinichii, plamanii iepurelui + maruntaiele de porc. Felia de paine

16 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Mancare de mazare cu carne de porc

Mancare de mazare cu carne de porc

1.Se curata ceapa si se taie solzisori. 2.Se curata morcovul si se taie cubulete.La fel se taie

2 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

10h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 buc trunchi de iepure
  • partea cu coastele
  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare alba
  • 2 oua
  • 50 g fulgi de porumb sfaramitati
  • 1 lgt sare de mare
  • 1/2 lgt piper
  • 250 g ciuperci
  • 1 lgt boia dulce
  • 50 ml ulei aromatizat cu oregano
  • 1 vf de lgt rozmarin macinat
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

22 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ficat de porc pe grill