Iepure umplut

Carnea de iepure este foarte sanatoasa.

Timp pregatire
600 minute
Complexitate
medie
Iepure umplut

Ingrediente

  • 1 buc trunchi de iepure, partea cu coastele
  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare alba
  • 2 oua
  • 50 g fulgi de porumb sfaramitati
  • 1 lgt sare de mare
  • 1/2 lgt piper
  • 250 g ciuperci
  • 1 lgt boia dulce
  • 50 ml ulei aromatizat cu oregano
  • 1 vf de lgt rozmarin macinat
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Carnea de iepure este foarte sanatoasa, nu contine colesterol si este deosebit de gustoasa.

Iepurele il speli bine.

Realizezi un amestec din uleiul aromatizat si condimente ( 1/2 lgt sare, jumatate din cantitatea de piper, boia ), cu care vei unge carnea de iepre si o vei lasa la marinat timp de 8 ore.

Ceapa o cureti, o speli si o tai cubulete, apoi o amesteci cu carnea tocata, restul de sare si piper, plus rozmarinul si ciupercile taiate marunt, ouale batute cu fulgii de porumb. Framanti bine totul si umpli trunchiul de iepure cu acesta.

Cosi bine burta iepurelui si asezi totul intr-o tava termorezistenta, cu pereti inalti. Adaugi uleiul si apa, acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptorul incalzit pentru 1 ora si 30 de minute.

Indepartezi hartia de copt, faci focul mic si din cand in cand, pui din sosul din tava peste carne si lasi la cuptor inca 30 de minute, pana cand prinde o culoare frumoasa, rumena.

Servesti imediat, taiat felii cu garnitura preferata. Eu am folosit legume la gratar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise