autor:

Priveste si gateste!

» » Inghetate

Inghetata de ciocolata

Autor: Priveste si gateste! (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Priveste si gateste! (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2014

Ingrediente
- 200 gr ciocolata menaj neagra, - 6 galbenusuri, - 150 gr nuca, - 30 gr unt, - 150 gr zahar obisnuit, - 150 gr zahar pudra, - 500 ml frisca lichida, - coaja de la o portocala, - 2 linguri de lichior de fructe

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spala portocala, se curata coaja, se taie in cuburi si se lasa la marinat in cele 2 linguri de lichior.



Puneti nuca la prajit in cuptor, intre timp faceti zaharul caramelizat din 150 gr de zahar obisnuit cu 4 linguri de apa. Nucile prajite se pun in caramel, se amesteca si se pun pe o farfurie unsa cu ulei. Se lasa sa se raceasca dupa care le puneti intr-o panza si le faramitati cu ajutorul unui sucitor.



O tava de cozonac o ungeti cu unt si o puneti la frigider pana faceti compozitia pentru inghetata. Separati galbenusurile de albusuri (albusurile le bagati in congelator si le puteti folosi cu alta ocazie pentru a prepara bezea sau chec alb), le amestecati, pregatiti si un vas cu apa pe care il puneti pe foc pentru a face crema de galbenusuri in bain-marie, dar asta dupa ce veti pune in galbenusuri un sirop de zahar pe care il faceti din zaharul pudra cu 100 ml apa fiert timp de 5 minute, se lasa sa se raceasca si apoi se pune cate putin in galbenusuri si se amesteca repede.



Aceasta crema se bate spuma in bain-marie pana isi mareste volumul, ea se va deschide la culoare si va capata o consistenta mai groasa. Se da deoparte vasul, se pune intr-un vas cu apa rece si se bate crema (se mixeaza) pana se raceste si pana ce devine din ce in ce mai deschisa la culoare si mai vascoasa.



Se topeste si ciocolata in bain-marie, se adauga apoi 2 linguri de frisca lichida, dupa care se pune si untul, se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.



Se lasa putin sa se raceasca iar apoi se adauga treptat in crema de galbenusuri in tot acest timp mixati in continuare, se adauga frisca lichida, se mixeaza pana se obtine o crema vaporoasa (daca doriti sa fie mai inchisa la culoare puteti sa mai adaugati cacao). La sfarsit adaugati bucatile de portocala, jumatate din nucile caramelizate dupa care se rastoarna in tava si se da la congelator pentru 12 ore minim.



Dupa ce s-a congelat se incalzeste fundul tavii cateva secunde, se rastoarna pe un platou, se poate orna cu frisca peste care se presara restul de nuca caramelizata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
inghetata de ciocolata

inghetata de ciocolata

Ouale intregi se bat bine adaugand faina in care am pus zaharul si sarea, apoi laptele. Punem vasul

29 voturi    9 comentarii
3h
Inghetate
Inghetata de ciocolata si cafea

Inghetata de ciocolata si cafea

Inainte de toate, vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator. Se separa ouale

4 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Priveste si gateste!

    Priveste si gateste! (Chef de cuisine) , 28 mai 2014

    In sfarsit am gasit o reteta de inghetata de casa care nu face ace de gheata in congelator, din contra este chiar cremoasa si fina, iar de gust nu mai zic, nu va pot descrie in cuvinte ce senzatii simt saracele papile gustative, e suficient sa o vezi si deja iti lasa gura apa. Singura inghetata pe care eu o mananc cu multa placere si dupa care sunt innebunita e cea de cacao bineinteles, asa dupa cum unii dintre voi stiti deja, mie imi plac cel mai mult dulciurile facute din cacao sau ciocolata. Aceasta reteta de inghetata pare putin mai dificil de facut mai ales atunci cand o faci pentru prima data, ai impresia ca ingredientele care sunt specificate in reteta nu au cum sa ajunga pentru o cantitate rezonabila de inghetata (cred ca nici o cantitate nu e prea suficienta), dar marea surpriza vine de la crema de galbenusuri care isi mareste volumul cu toate ca initial nu pare posibil acest lucru. Sa incepem cu inceputul si sa va spun care sunt ingredientele de care aveti nevoie si apoi care sunt etapele pentru a prepara acest deliciu desavarsit.

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 200 gr ciocolata menaj neagra
  • - 6 galbenusuri
  • - 150 gr nuca
  • - 30 gr unt
  • - 150 gr zahar obisnuit
  • - 150 gr zahar pudra
  • - 500 ml frisca lichida
  • - coaja de la o portocala
  • - 2 linguri de lichior de fructe

Raporteaza reteta

Retete
de Priveste si gateste!
Prajitura Lemon Squares

Prajitura Lemon Squares

Untul moale se bate bine cu zaharul, apa, apoi se incorporeaza faina si un varf de cutit sare.

16 voturi    9 comentarii
55 min
Prajituri
Budinca de orez cu capsuni si frisca

Budinca de orez cu capsuni si frisca

Puneti laptele, un varf de sare si zaharul la foc mic pana se topesc toate. Adaugati si coaja de

5 voturi    2 comentarii
40 min
Budinci
Tort cuib de oua

Tort cuib de oua

Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade. Într-o formă de copt rotundă (23 de cm) se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Torturi
Priveste si gateste!

Priveste si gateste! (Chef de cuisine)

In sfarsit am gasit o reteta de inghetata de casa care nu face ace de gheata in congelator, din contra este chiar cremoasa si fina, iar de gust nu mai zic, nu va pot descrie in cuvinte ce senzatii simt saracele papile gustative, e suficient sa o vezi si deja iti lasa gura apa. Singura inghetata pe care eu o mananc cu multa placere si dupa care sunt innebunita e cea de cacao bineinteles, asa dupa cum unii dintre voi stiti deja, mie imi plac cel mai mult dulciurile facute din cacao sau ciocolata. Aceasta reteta de inghetata pare putin mai dificil de facut mai ales atunci cand o faci pentru prima data, ai impresia ca ingredientele care sunt specificate in reteta nu au cum sa ajunga pentru o cantitate rezonabila de inghetata (cred ca nici o cantitate nu e prea suficienta), dar marea surpriza vine de la crema de galbenusuri care isi mareste volumul cu toate ca initial nu pare posibil acest lucru. Sa incepem cu inceputul si sa va spun care sunt ingredientele de care aveti nevoie si apoi care sunt etapele pentru a prepara acest deliciu desavarsit.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata de vanilie cu zmeura Inghetata de vanilie cu zmeura

Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul. Amestecati bine cu un tel. Puneti cratita pe foc, focul sa fie

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu arome fresh Inghetata cu arome fresh

Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă, apoi adăugăm zaharul, ca la blat. Gălbenușurile le mixam separat

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Sorbet de pepene galben