Inghetata de ciocolata

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Inghetata de ciocolata

Ingrediente

  • - 200 gr ciocolata menaj neagra
  • - 6 galbenusuri
  • - 150 gr nuca
  • - 30 gr unt
  • - 150 gr zahar obisnuit
  • - 150 gr zahar pudra
  • - 500 ml frisca lichida
  • - coaja de la o portocala
  • - 2 linguri de lichior de fructe

Mod de preparare

Se spala portocala, se curata coaja, se taie in cuburi si se lasa la marinat in cele 2 linguri de lichior.

Puneti nuca la prajit in cuptor, intre timp faceti zaharul caramelizat din 150 gr de zahar obisnuit cu 4 linguri de apa. Nucile prajite se pun in caramel, se amesteca si se pun pe o farfurie unsa cu ulei. Se lasa sa se raceasca dupa care le puneti intr-o panza si le faramitati cu ajutorul unui sucitor.

O tava de cozonac o ungeti cu unt si o puneti la frigider pana faceti compozitia pentru inghetata. Separati galbenusurile de albusuri (albusurile le bagati in congelator si le puteti folosi cu alta ocazie pentru a prepara bezea sau chec alb), le amestecati, pregatiti si un vas cu apa pe care il puneti pe foc pentru a face crema de galbenusuri in bain-marie, dar asta dupa ce veti pune in galbenusuri un sirop de zahar pe care il faceti din zaharul pudra cu 100 ml apa fiert timp de 5 minute, se lasa sa se raceasca si apoi se pune cate putin in galbenusuri si se amesteca repede.

Aceasta crema se bate spuma in bain-marie pana isi mareste volumul, ea se va deschide la culoare si va capata o consistenta mai groasa. Se da deoparte vasul, se pune intr-un vas cu apa rece si se bate crema (se mixeaza) pana se raceste si pana ce devine din ce in ce mai deschisa la culoare si mai vascoasa.

Se topeste si ciocolata in bain-marie, se adauga apoi 2 linguri de frisca lichida, dupa care se pune si untul, se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Se lasa putin sa se raceasca iar apoi se adauga treptat in crema de galbenusuri in tot acest timp mixati in continuare, se adauga frisca lichida, se mixeaza pana se obtine o crema vaporoasa (daca doriti sa fie mai inchisa la culoare puteti sa mai adaugati cacao). La sfarsit adaugati bucatile de portocala, jumatate din nucile caramelizate dupa care se rastoarna in tava si se da la congelator pentru 12 ore minim.

Dupa ce s-a congelat se incalzeste fundul tavii cateva secunde, se rastoarna pe un platou, se poate orna cu frisca peste care se presara restul de nuca caramelizata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise