autor:

Priveste si gateste!

» » Inghetate

Inghetata de ciocolata

Autor: Priveste si gateste! (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Priveste si gateste! (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2014

Ingrediente
- 200 gr ciocolata menaj neagra, - 6 galbenusuri, - 150 gr nuca, - 30 gr unt, - 150 gr zahar obisnuit, - 150 gr zahar pudra, - 500 ml frisca lichida, - coaja de la o portocala, - 2 linguri de lichior de fructe

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spala portocala, se curata coaja, se taie in cuburi si se lasa la marinat in cele 2 linguri de lichior.



Puneti nuca la prajit in cuptor, intre timp faceti zaharul caramelizat din 150 gr de zahar obisnuit cu 4 linguri de apa. Nucile prajite se pun in caramel, se amesteca si se pun pe o farfurie unsa cu ulei. Se lasa sa se raceasca dupa care le puneti intr-o panza si le faramitati cu ajutorul unui sucitor.



O tava de cozonac o ungeti cu unt si o puneti la frigider pana faceti compozitia pentru inghetata. Separati galbenusurile de albusuri (albusurile le bagati in congelator si le puteti folosi cu alta ocazie pentru a prepara bezea sau chec alb), le amestecati, pregatiti si un vas cu apa pe care il puneti pe foc pentru a face crema de galbenusuri in bain-marie, dar asta dupa ce veti pune in galbenusuri un sirop de zahar pe care il faceti din zaharul pudra cu 100 ml apa fiert timp de 5 minute, se lasa sa se raceasca si apoi se pune cate putin in galbenusuri si se amesteca repede.



Aceasta crema se bate spuma in bain-marie pana isi mareste volumul, ea se va deschide la culoare si va capata o consistenta mai groasa. Se da deoparte vasul, se pune intr-un vas cu apa rece si se bate crema (se mixeaza) pana se raceste si pana ce devine din ce in ce mai deschisa la culoare si mai vascoasa.



Se topeste si ciocolata in bain-marie, se adauga apoi 2 linguri de frisca lichida, dupa care se pune si untul, se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.



Se lasa putin sa se raceasca iar apoi se adauga treptat in crema de galbenusuri in tot acest timp mixati in continuare, se adauga frisca lichida, se mixeaza pana se obtine o crema vaporoasa (daca doriti sa fie mai inchisa la culoare puteti sa mai adaugati cacao). La sfarsit adaugati bucatile de portocala, jumatate din nucile caramelizate dupa care se rastoarna in tava si se da la congelator pentru 12 ore minim.



Dupa ce s-a congelat se incalzeste fundul tavii cateva secunde, se rastoarna pe un platou, se poate orna cu frisca peste care se presara restul de nuca caramelizata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
INGHETATA DE CIOCOLATA

INGHETATA DE CIOCOLATA

Ouale impreuna cu zaharul se pun intr-un vas si se bat deasupra unui vas cu apa pe foc. Ele se bat

22 voturi    8 comentarii
30 min
Inghetate
Trandafiri de inghetata cu petale de ciocolata

Trandafiri de inghetata cu petale de ciocolata

Eu am folosit un iaurt cu 4% grasime, pe care l-am pus in blender impreuna cu bananele curatate de

2 voturi    1 comentariu
3h 20 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Priveste si gateste!

    Priveste si gateste! (Chef de cuisine) , 28 mai 2014

    In sfarsit am gasit o reteta de inghetata de casa care nu face ace de gheata in congelator, din contra este chiar cremoasa si fina, iar de gust nu mai zic, nu va pot descrie in cuvinte ce senzatii simt saracele papile gustative, e suficient sa o vezi si deja iti lasa gura apa. Singura inghetata pe care eu o mananc cu multa placere si dupa care sunt innebunita e cea de cacao bineinteles, asa dupa cum unii dintre voi stiti deja, mie imi plac cel mai mult dulciurile facute din cacao sau ciocolata. Aceasta reteta de inghetata pare putin mai dificil de facut mai ales atunci cand o faci pentru prima data, ai impresia ca ingredientele care sunt specificate in reteta nu au cum sa ajunga pentru o cantitate rezonabila de inghetata (cred ca nici o cantitate nu e prea suficienta), dar marea surpriza vine de la crema de galbenusuri care isi mareste volumul cu toate ca initial nu pare posibil acest lucru. Sa incepem cu inceputul si sa va spun care sunt ingredientele de care aveti nevoie si apoi care sunt etapele pentru a prepara acest deliciu desavarsit.

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 200 gr ciocolata menaj neagra
  • - 6 galbenusuri
  • - 150 gr nuca
  • - 30 gr unt
  • - 150 gr zahar obisnuit
  • - 150 gr zahar pudra
  • - 500 ml frisca lichida
  • - coaja de la o portocala
  • - 2 linguri de lichior de fructe

Raporteaza reteta

Retete
de Priveste si gateste!
Prajitura Lemon Squares

Prajitura Lemon Squares

Untul moale se bate bine cu zaharul, apa, apoi se incorporeaza faina si un varf de cutit sare.

13 voturi    9 comentarii
55 min
Prajituri
Budinca de orez cu capsuni si frisca

Budinca de orez cu capsuni si frisca

Puneti laptele, un varf de sare si zaharul la foc mic pana se topesc toate. Adaugati si coaja de

5 voturi    2 comentarii
40 min
Budinci
Tort cuib de oua

Tort cuib de oua

Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade. Într-o formă de copt rotundă (23 de cm) se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Torturi
Priveste si gateste!

Priveste si gateste! (Chef de cuisine)

In sfarsit am gasit o reteta de inghetata de casa care nu face ace de gheata in congelator, din contra este chiar cremoasa si fina, iar de gust nu mai zic, nu va pot descrie in cuvinte ce senzatii simt saracele papile gustative, e suficient sa o vezi si deja iti lasa gura apa. Singura inghetata pe care eu o mananc cu multa placere si dupa care sunt innebunita e cea de cacao bineinteles, asa dupa cum unii dintre voi stiti deja, mie imi plac cel mai mult dulciurile facute din cacao sau ciocolata. Aceasta reteta de inghetata pare putin mai dificil de facut mai ales atunci cand o faci pentru prima data, ai impresia ca ingredientele care sunt specificate in reteta nu au cum sa ajunga pentru o cantitate rezonabila de inghetata (cred ca nici o cantitate nu e prea suficienta), dar marea surpriza vine de la crema de galbenusuri care isi mareste volumul cu toate ca initial nu pare posibil acest lucru. Sa incepem cu inceputul si sa va spun care sunt ingredientele de care aveti nevoie si apoi care sunt etapele pentru a prepara acest deliciu desavarsit.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata de vanilie cu alune pralinate