Inghetata de ciocolata

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Inghetata de ciocolata

Ingrediente

  • - 200 gr ciocolata menaj neagra
  • - 6 galbenusuri
  • - 150 gr nuca
  • - 30 gr unt
  • - 150 gr zahar obisnuit
  • - 150 gr zahar pudra
  • - 500 ml frisca lichida
  • - coaja de la o portocala
  • - 2 linguri de lichior de fructe

Mod de preparare

Se spala portocala, se curata coaja, se taie in cuburi si se lasa la marinat in cele 2 linguri de lichior.

Puneti nuca la prajit in cuptor, intre timp faceti zaharul caramelizat din 150 gr de zahar obisnuit cu 4 linguri de apa. Nucile prajite se pun in caramel, se amesteca si se pun pe o farfurie unsa cu ulei. Se lasa sa se raceasca dupa care le puneti intr-o panza si le faramitati cu ajutorul unui sucitor.

O tava de cozonac o ungeti cu unt si o puneti la frigider pana faceti compozitia pentru inghetata. Separati galbenusurile de albusuri (albusurile le bagati in congelator si le puteti folosi cu alta ocazie pentru a prepara bezea sau chec alb), le amestecati, pregatiti si un vas cu apa pe care il puneti pe foc pentru a face crema de galbenusuri in bain-marie, dar asta dupa ce veti pune in galbenusuri un sirop de zahar pe care il faceti din zaharul pudra cu 100 ml apa fiert timp de 5 minute, se lasa sa se raceasca si apoi se pune cate putin in galbenusuri si se amesteca repede.

Aceasta crema se bate spuma in bain-marie pana isi mareste volumul, ea se va deschide la culoare si va capata o consistenta mai groasa. Se da deoparte vasul, se pune intr-un vas cu apa rece si se bate crema (se mixeaza) pana se raceste si pana ce devine din ce in ce mai deschisa la culoare si mai vascoasa.

Se topeste si ciocolata in bain-marie, se adauga apoi 2 linguri de frisca lichida, dupa care se pune si untul, se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Se lasa putin sa se raceasca iar apoi se adauga treptat in crema de galbenusuri in tot acest timp mixati in continuare, se adauga frisca lichida, se mixeaza pana se obtine o crema vaporoasa (daca doriti sa fie mai inchisa la culoare puteti sa mai adaugati cacao). La sfarsit adaugati bucatile de portocala, jumatate din nucile caramelizate dupa care se rastoarna in tava si se da la congelator pentru 12 ore minim.

Dupa ce s-a congelat se incalzeste fundul tavii cateva secunde, se rastoarna pe un platou, se poate orna cu frisca peste care se presara restul de nuca caramelizata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise