autor:

autor

» » Retete cu paste de la bloggeri

Kataifi (Cataif cu nuci si frisca)

    Reteta postata pe: 14 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 14 aprilie 2014

Ingrediente
200 g fidea Hutton, 100 g unt, 1 cana nuci macinate, 1 lingurita scortisoara, 1 vf cutit cardamon, 300 ml apa, 1 baton de scortisoara, 2-3 cuisoare, 100 g zahar, 4 linguri miere de albine, 2-3 linguri suc de lamaie frisca pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 2h

35 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca nucile macinate cu praful de scortisoara si cardamon. Se aseaza jumatate din cantitatea de fidea in tava si se stropeste cu 50 g unt topit. Deasupra se presara uniform amestecul cu nuci. Peste stratul cu nuci se aseaza restul cantitatii de fidea care se stropeste cu 50 g unt topit. Tava astfel pregatita se introduce in cuptorul preincins la 190 de grade, timp de 10-15 minute sau mai mult, in functie de cuptor. Fideaua trebuie sa se rumeneasca usor la suprafata.



Sirop:



Se amesteca apa cu zaharul, sucul proaspat de lamaie, cuisoarele si batonul de scortisoara. Se pun la fiert, la foc mare, timp de 8-10 minute, pana se formeaza un sirop legat. Se retrage vasul de pe foc, se adauga mierea si se amesteca pana se dizolva.



Asamblarea:



Tava cu fideaua rumenita se scoate din cuptor si se toarna deasupra siropul fierbinte. Dupa aprox. 3 ore, cand blatul se raceste bine si siropul este absorbit in totalitate de fidea, se aseaza deasupra frisca aromatizata cu scortisoara. Kataiful se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.





Reteta pregatita de Florentina @www.truedelights.ro cu paste oferite de Hutton.




Daca ti-a placut reteta noastra "Kataifi (Cataif cu nuci si frisca)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu paste de la bloggeri
Paste cu piept de pui

Paste cu piept de pui

Pieptul dezosat, spalat, se taie cubulete si se soteaza in ulei cu putina apa, impreuna cu ceapa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete cu paste de la bloggeri
Cotlet de porc a la grec cu ciuperci si cus-cus

Cotlet de porc a la grec cu ciuperci si cus-cus

Punem intr-o tigaie untura si untul la topit , iar feliile de cotlet le dam cu sare si le trecem

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete cu paste de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Luisiana Genoveva , 06 iulie 2015

    nu se face cu fıdea se face cu taıteı de kadaıf ın turca tel kdaıf

  • Fara foto

    Criss Elena Benedik , 12 noiembrie 2014

    Orice fel de fidea?

  • Fara foto

    Staicu Madalina , 12 noiembrie 2014

    EXISTA LA CARREFOUR ACEASTA FIDEA SPECIALA PENTRU KADAIF, FACUTA EXCLUSIV PENTRU ACEST DESERT !!!!

    • Tamy_Ghe

      Tamy_Ghe (Bucatar) , 21 iunie 2014

      fideaua se baga la cuptor cruda sau fiarta in prealabil? merci

    • Fara foto

      Szabo Ioana , 28 mai 2014

      Fideaua Hutton o poti gasi si in magazinele din apropierea casei tale sau in super-market-uri .In caz ca nu vei gasi aceasta marca poti folosi si alta fidea (cu cat este mai fina cu atat este mai bine ) . Spor la bucatarit :) !!!

    • Fara foto

      Andreea Barbu , 28 mai 2014

      multumesc

    • Fara foto

      Ingrid Szilagyi , 28 mai 2014

      Pastele se gasesc la Auchan,Billa,Metro..Sunt deosebite...

    • Fara foto

      Elena Stoica Danalache , 28 mai 2014

      Sunt niste seminte care se folosesc in special in tarile arabe..ajuta digestia..se gaseste si cafea cu cardamon :)

    • Fara foto

      Andreea Barbu , 28 mai 2014

      ce e cardamon-ul?

    • Fara foto

      Stanciu Mariana , 28 mai 2014

      cand ma intorc in tara am s-o pregatesc si eu

    • Fara foto

      Constanta Copacel , 16 aprilie 2014

      Un desert deosebit de buuun!Sa mai faci!!!

    • Fara foto

      Petcu Marinela , 15 aprilie 2014

      unde gasim astfel de paste ??????????

    • Szabo_Ioana

      Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2014

      Vaaaaai Kataif iamiii , nu am mai mancat din copilarie , o bunatate . O sa fac cu siguranta in amintirea frumoasei copilarii :).Multumesc pt. reteta (Y) !!!

    • Fara foto

      Ileana Gaitulescu , 14 aprilie 2014

      gata ,maine o sa incerc reteta ,multumim

    • Fara foto

      Gigi Marcu , 14 aprilie 2014

      Orice fel de fidea?

    • Fara foto

      Manole Gina , 14 aprilie 2014

      o bunatateeeeee

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

35 voturi

Ingrediente

  • 200 g fidea Hutton
  • 100 g unt
  • 1 cana nuci macinate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 vf cutit cardamon
  • 300 ml apa
  • 1 baton de scortisoara
  • 2-3 cuisoare
  • 100 g zahar
  • 4 linguri miere de albine
  • 2-3 linguri suc de lamaie frisca pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Tamy_Ghe (Bucatar)

fideaua se baga la cuptor cruda sau fiarta in prealabil? merci

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete cu paste de la bloggeri

Paste cu dovlecei Paste cu dovlecei

Dovleceiii spalati, uscati, taiati fasii pe lung, cu cutitul economic, se pun in tigaia cu ulei. Jumatate din fasii se calesc acoperite

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Paste cu sos de ciuperci galbiori Paste cu sos de ciuperci galbiori

In vasul cu ulei, se caleste usturoiul intreg, fara sa se arda, doar cat isi elimina aroma si se scoate; se adauga apoi ceapa tocata

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu mozzarella si masline