autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Ketchup mediteranean

Autor: isabella (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 08 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: isabella (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 08 septembrie 2010

Ingrediente
1 l suc concentrat de rosii sau 3 l suc proaspat stors, 2 kg gogosari sau ardei kapia, 200 ml ulei de masline, o cana zahar, 1 capatana usturoi, oregano uscat, dupa gust, busuioc uscat, dupa gust, 6 foi de dafin uscate, tocate marunt, , sare dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Gogosarii se spala , se curata si se dau prin masina de tocat carne , prin sita medie . La fel se procedeaza si cu usturoiul . Foile de dafin se faramiteaza foarte marunt .
Se pun toate ingredientele la fiert , mai putin sarea si zaharul , acestea adaugandu-se dupa 20 minute de la fierbere . Se fierbe compozitia pana la consistenta dorita , amestecand foarte des si gustand uneori pentru a ajusta gustul in functie de preferinta personala . Eu am fiert ketchup-ul cam 1 ora si 30 minute .
Am sterilizat borcanele 20 minute in cuptor apoi le-am pus in paturi pana la racirea completa .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup mediteranean" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de cirese

Dulceata de cirese

Am spalat si am scos samburii de la cirese, apoi le-am pus intr-o oala bine spalata. Peste cirese,

15 voturi    6 comentarii
3h
Conserve si muraturi
struguri marinati

struguri marinati

Struguri cu coaja mai groasa si bobul mare, se spala, se inlatura boabele stricate, lovite sau patete. Se

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mirelaele , 19 septembrie 2013

    cate borcane ai umplut?

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    Trebue sa aiba un gust si o aroma grozava!*****

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    O idee foarte buna,imi place.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1 l suc concentrat de rosii sau 3 l suc proaspat stors
  • 2 kg gogosari sau ardei kapia
  • 200 ml ulei de masline
  • o cana zahar
  • 1 capatana usturoi
  • oregano uscat
  • dupa gust
  • busuioc uscat
  • dupa gust
  • 6 foi de dafin uscate
  • tocate marunt
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de isabella
Rosii in suc propriu

Rosii in suc propriu

Rosiile se spala , se oparesc in apa clocotita pentru circa 30 secunde . Se scot cu o spatula , se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Macesele se fierb in apa circa 15 minute dupa care se scot cu o spatula si se zdrobesc foarte bine

28 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand

9 voturi    0 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe

mirelaele

cate borcane ai umplut?

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de mure