autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Ketchup mediteranean

Autor: isabella (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 08 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: isabella (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 08 septembrie 2010

Ingrediente
1 l suc concentrat de rosii sau 3 l suc proaspat stors, 2 kg gogosari sau ardei kapia, 200 ml ulei de masline, o cana zahar, 1 capatana usturoi, oregano uscat, dupa gust, busuioc uscat, dupa gust, 6 foi de dafin uscate, tocate marunt, , sare dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Gogosarii se spala , se curata si se dau prin masina de tocat carne , prin sita medie . La fel se procedeaza si cu usturoiul . Foile de dafin se faramiteaza foarte marunt .
Se pun toate ingredientele la fiert , mai putin sarea si zaharul , acestea adaugandu-se dupa 20 minute de la fierbere . Se fierbe compozitia pana la consistenta dorita , amestecand foarte des si gustand uneori pentru a ajusta gustul in functie de preferinta personala . Eu am fiert ketchup-ul cam 1 ora si 30 minute .
Am sterilizat borcanele 20 minute in cuptor apoi le-am pus in paturi pana la racirea completa .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup mediteranean" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Magiun de capsuni

Magiun de capsuni

Capsunile se spala, li se scot coditele si se paseaza cu mixerul. Se pun pe foc mic si dupa ce mai

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fasole verde la borcan

Fasole verde la borcan

E super sa ai iarna o fasole verde in camara, parca ar fi acum culeasa, mai ales ca se gateste usor

74 voturi    19 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mirelaele , 19 septembrie 2013

    cate borcane ai umplut?

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    Trebue sa aiba un gust si o aroma grozava!*****

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    O idee foarte buna,imi place.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1 l suc concentrat de rosii sau 3 l suc proaspat stors
  • 2 kg gogosari sau ardei kapia
  • 200 ml ulei de masline
  • o cana zahar
  • 1 capatana usturoi
  • oregano uscat
  • dupa gust
  • busuioc uscat
  • dupa gust
  • 6 foi de dafin uscate
  • tocate marunt
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de isabella
Rosii in suc propriu

Rosii in suc propriu

Rosiile se spala , se oparesc in apa clocotita pentru circa 30 secunde . Se scot cu o spatula , se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Macesele se fierb in apa circa 15 minute dupa care se scot cu o spatula si se zdrobesc foarte bine

28 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand

9 voturi    0 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe

mirelaele

cate borcane ai umplut?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ardei decorativi picanti in otet