autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Kokoretsi

Autor: Gheorghiu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gheorghiu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Ingrediente
Kokoretsi - Bucati din organe de miel la gratar, Kokoretsi este printre cele mai iubite aperitive calde in Grecia si Cipru dar si de mine. Kokoretsi se face de obicei in momentul in care oamenii gatesc de Paşti mielul tradiţional. Pentru Kokoretsi sunt utilizate toate organele mielulului cum ar fi ficatul, plamanii, inima, rinichii, splina dar si seu şi intestine.In functie de cat de multi oameni sunt invitati la masa s-ar putea sa fie nevoie de maruntaie de la mai multi miei.

Dificultate: Medie Timp: 4h 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Cea mai importanta parte cand se pregatesc Kokoretsi este spalarea intestinelor. Acestea sunt spalate la exterior si apoi sunt intoarse pe dos spalate foarte bine si tinute la inmuiat timp de aproximativ 1-2 ore in sare si otet. Dupa inmuierea lor, se intorc la loc si se mai spala o data. Taiati toate celelalte parti in bucati medii ca dimensiune cu exceptia seului si marinati in ulei de masline extravirgin cu mirodenii, lamaie, sare, piper şi oregano. Se prajesc apoi usor in tigaie, se acopera cu seu si se introduc in matele curatate ca mai sus. Se leaga bine la capete si se prajesc pe gratarul cu carbuni la foc mic agatate de un protap cel putin o ora. Kokoretsi este servit cald cu garnitura de cartofi prajiti si Horiatiki Salata si o cana de Retsina rece de la gheata.Multa munca dar merita efortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kokoretsi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Kokoretsi (friptura de miel in Grecia si Turcia)

Kokoretsi (friptura de miel in Grecia si Turcia)

Kokoretsi, friptura de miel preparata de greci si turci in ziua de Paste, eu o pregatesc si baietii

2 voturi    2 comentarii
2h 45 min
Retete de Pasti
Curcan cu sampanie, mazare si piure de sfecla rosie

Curcan cu sampanie, mazare si piure de sfecla rosie

Am desfacut cu grija pielita ce acoperea pulpa de curcan, fara a o desprinde complet. Sub pielita

0 voturi    2 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h 45 min

4 voturi

Ingrediente

  • Kokoretsi - Bucati din organe de miel la gratar
  • Kokoretsi este printre cele mai iubite aperitive calde in Grecia si Cipru dar si de mine. Kokoretsi se face de obicei in momentul in care oamenii gatesc de Paşti mielul tradiţional. Pentru Kokoretsi sunt utilizate toate organele mielulului cum ar fi ficatul
  • plamanii
  • inima
  • rinichii
  • splina dar si seu şi intestine.In functie de cat de multi oameni sunt invitati la masa s-ar putea sa fie nevoie de maruntaie de la mai multi miei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Linte