Ceapa se taie pestisori si se caleste intr-o tigaie antiaderenta pana devin aurie.
Se fierbe lintea in 4 cani de apa cca 15 minute si se scurge de apa.
Se fierb macaroanele in apa cu sare si putin ulei 15 minute si se scot intr-o strecuratoare.
Orezul se opareste si se la sa 10 minute , apoi se spala bine si se scurge de apa.
Se pun la fiert intr-o cratita antiaderenta 3 cani de apa,4 linguri ulei de masline, 1 lingurita de sare, 6 catei de usturoi intregi,cubul de Maggi ,chiminul; cand au inceput sa fiarba se adauga orezul si lintea ; se acopera si se fierb la foc mic 20 de minute.
Se pune pe un platou orezul cu lintea.
Se acopera cu un strat de macaroane fierte.
Se pun peste macaroane 3 linguri sos de rosii.
Se decoreaza cu ceapa calita in uleiul de masline.
Se serveste cu salata de rosii si castraveti sau iaurt natural.
Pofta buna!
Kusheri este poate cea mai tipica mancare egipteana.
Este foarte buna si pentru post( se fierbe cu Vegeta in loc de cubul de Maggi de pui) fiind foarte aromata dar si foarte consistent.
La noi la Amman este un restaurant “ Mister Kusheri” care serveste in exclusivitate doar acest fel de mancare.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii