autor:

Doina Oprea
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Oprea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2012

Ingrediente
Taitei din dovlecel zucchini, , 6 dovlecei zucchini mici, 1 lingurita sare de Himalaya, , Dovleceii se curata de coaja si se feliaza subtire cu ajutorul unei mandoline. Se pun feliile intr-un castron, presarate cu sare, si se lasa sa stea cateva ore. Scurgem apa pe care au lasat-o., , Branza de caju, , 2 cani caju hidratate 2-6 ore in apa de izvor, 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri drojdie inactiva, sare de Himalaya dupa gust, , Se amesteca toate ingredientele in robotul cu lama in S., , Sos de rosii, , 6 rosii cherry, 1/2 cana rosii uscate, hidratate 20 minute in apa de izor, 1 lingura ulei extra virgin de masline, 1 catel de usturoi pisat, 1 lingurita oregano uscat, 1/2 lingurita busuioc uscat, 1/2 lingurita majoran uscat, sare de Himalaya dupa gust, peperoncini sau chili pepper, dupa gust, , Se amesteca usor toate ingredientele in robotul cu lama in S. Putem folosi functia puls ca sa ramana bucatiile de rosii mai mari., , Sos pesto de busuioc, varianta de iarna, , 2 cani spanac, 2 linguri busuioc uscat maruntit fin, 1/2 cana seminte de pin, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura zeama de lamaie, sare de Himalaya dupa gust, apa de izvor cat este necesar, , Se amesteca in robotul cu lama in S., , Ornare, , masline Kalamata, germeni de ridiche rosie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Asamblare

Pe o farfurie punem un strat de sos de rosii, apoi feliile de dovlecel. Continuam cu stratul de branza, apoi iar un strat de dovlecei. Urmeaza sa punem starturi in succesiunea urmatoare: pesto, dovlecei, branza, dovlecei si la final sosul de rosii. Putem sa facem cate straturi dorim si in ordinea care ne place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna (raw vegan)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Doina Oprea

    Doina Oprea (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2013

    Va multumesc pentru comentarii si aprecieri.

  • Marieta Pall , 11 decembrie 2013

    Reyeya super ceva asemanator am si eu,este foarte bun

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    Pare delicioasa! Salvez reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Taitei din dovlecel zucchini
  • 6 dovlecei zucchini mici
  • 1 lingurita sare de Himalaya
  • Dovleceii se curata de coaja si se feliaza subtire cu ajutorul unei mandoline. Se pun feliile intr-un castron
  • presarate cu sare
  • si se lasa sa stea cateva ore. Scurgem apa pe care au lasat-o.
  • Branza de caju
  • 2 cani caju hidratate 2-6 ore in apa de izvor
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri drojdie inactiva
  • sare de Himalaya dupa gust
  • Se amesteca toate ingredientele in robotul cu lama in S.
  • Sos de rosii
  • 6 rosii cherry
  • 1/2 cana rosii uscate
  • hidratate 20 minute in apa de izor
  • 1 lingura ulei extra virgin de masline
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita majoran uscat
  • sare de Himalaya dupa gust
  • peperoncini sau chili pepper
  • dupa gust
  • Se amesteca usor toate ingredientele in robotul cu lama in S. Putem folosi functia puls ca sa ramana bucatiile de rosii mai mari.
  • Sos pesto de busuioc
  • varianta de iarna
  • 2 cani spanac
  • 2 linguri busuioc uscat maruntit fin
  • 1/2 cana seminte de pin
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare de Himalaya dupa gust
  • apa de izvor cat este necesar
  • Se amesteca in robotul cu lama in S.
  • Ornare
  • masline Kalamata
  • germeni de ridiche rosie

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Oprea
Supa de legume cu varza de Bruxelles si smantana din caju (raw vegan)

Supa de legume cu varza de Bruxelles si smantana din caju (raw vegan)

Punem varza de Bruxelles in marinata si o lasam sa stea acolo minim 2 ore. Adaugam apoi restul ingredientelor

6 voturi    1 comentariu
20 min
Retete vegetariene
Supa Miso (raw vegan)

Supa Miso (raw vegan)

Se amesteca pasta miso cu putina apa calduta, apoi se aduga usturoiul , ghimbirul, algele, 1 ceasca

7 voturi    1 comentariu
15 min
Retete vegetariene
Paine Mediteraneana (raw vegan)

Paine Mediteraneana (raw vegan)

Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se face un aluat cat mai uscat, dar elastic, din ele.

4 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene

Doina Oprea (Chef de cuisine)

Va multumesc pentru comentarii si aprecieri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz