autor:

Eva Fischer

» » Mancaruri cu carne

Lazania cu mamaliguta

Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2007

Ingrediente
300gr carne tocata, 250 gr. telemea rasa, faina de malai, 2 cepe mijlocii, 3=4 rosii millocii, bine coapte, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben (se poate inlocui cu rosu, e mai mult pt. aspect), 5-6 catei usturoi, patrunjel verde tocat, putin unt si ulei, 1 pahar bulion, sare, piper, boia - dupa plac se poate adauga si 1 ardei iute., parmezan ras

Dificultate: Redusa Timp: 1h

24 voturi

Mod de preparare

Se taie marunt o ceaoa si 2 catei de usturoi si se calesc in putin ulei. Cand sunt aurii, se adauga carnea , amestecindu-se continuu si se tine pe foc pana isi schimba culoarea si se desface in firimituri, cam 5 minute.
Se prepara o mamaliguta mai subtire, atat cat se ajunga pentru 3 straturi subtiri intr-un vas Yena.
Se taie rosiile in cubulete, ardei in felii. Se caleste ceapa cu usturoiul, se adauga rosiile si ardei, sare, piper, boia si bulionul si se lasa sa fiarba 5 minute.
Intr-un vas Yena uns cu unt sau margarina sau ulei se pune un strat de mamaliga, un strat de carne, din nou un strat de mamaliga, telemeaua, din nou mamaliga iar deasupra sosul. Se pune in cuptor incins in pralabil la foc mare pentru 1/2 ora. Se serveste imediat, se poate presara cu parmezan sau cascaval ras, sau cu smintina.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Lazania cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Saramura de pui

Saramura de pui

Spalam carnea de pui ,o crestam putin si o condimentam cu sare, piper, condimente pentru carne de

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu legume si invelis de cartofi noi

Tocanita de pui cu legume si invelis de cartofi noi

Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete. Ceapa o spalam si o tocam. Morcovul il radem de

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • 300gr carne tocata
  • 250 gr. telemea rasa
  • faina de malai
  • 2 cepe mijlocii
  • 3=4 rosii millocii
  • bine coapte
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben (se poate inlocui cu rosu
  • e mai mult pt. aspect)
  • 5-6 catei usturoi
  • patrunjel verde tocat
  • putin unt si ulei
  • 1 pahar bulion
  • sare
  • piper
  • boia - dupa plac se poate adauga si 1 ardei iute.
  • parmezan ras

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tocanita din piept de pui