autor:

Eva Fischer

» » Mancaruri cu carne

Lazania cu mamaliguta

Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2007

Ingrediente
300gr carne tocata, 250 gr. telemea rasa, faina de malai, 2 cepe mijlocii, 3=4 rosii millocii, bine coapte, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben (se poate inlocui cu rosu, e mai mult pt. aspect), 5-6 catei usturoi, patrunjel verde tocat, putin unt si ulei, 1 pahar bulion, sare, piper, boia - dupa plac se poate adauga si 1 ardei iute., parmezan ras

Dificultate: Redusa Timp: 1h

24 voturi

Mod de preparare

Se taie marunt o ceaoa si 2 catei de usturoi si se calesc in putin ulei. Cand sunt aurii, se adauga carnea , amestecindu-se continuu si se tine pe foc pana isi schimba culoarea si se desface in firimituri, cam 5 minute.
Se prepara o mamaliguta mai subtire, atat cat se ajunga pentru 3 straturi subtiri intr-un vas Yena.
Se taie rosiile in cubulete, ardei in felii. Se caleste ceapa cu usturoiul, se adauga rosiile si ardei, sare, piper, boia si bulionul si se lasa sa fiarba 5 minute.
Intr-un vas Yena uns cu unt sau margarina sau ulei se pune un strat de mamaliga, un strat de carne, din nou un strat de mamaliga, telemeaua, din nou mamaliga iar deasupra sosul. Se pune in cuptor incins in pralabil la foc mare pentru 1/2 ora. Se serveste imediat, se poate presara cu parmezan sau cascaval ras, sau cu smintina.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Lazania cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Biryani cu pui-reteta testata

Biryani cu pui-reteta testata

Ceapa curatata si taiata solzisori si usturoiul presat se calesc in putin ulei pina se inabusa bine.Se

12 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de varza

Sarmalute in foi de varza

Ceapa se curata se toaca marunt si se caleste in ulei,peste care se pune orezul se lasa cateva minute

13 voturi    14 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • 300gr carne tocata
  • 250 gr. telemea rasa
  • faina de malai
  • 2 cepe mijlocii
  • 3=4 rosii millocii
  • bine coapte
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben (se poate inlocui cu rosu
  • e mai mult pt. aspect)
  • 5-6 catei usturoi
  • patrunjel verde tocat
  • putin unt si ulei
  • 1 pahar bulion
  • sare
  • piper
  • boia - dupa plac se poate adauga si 1 ardei iute.
  • parmezan ras

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Mazare cu pipote la cuptor