autor:

Eva Fischer

» » Mancaruri cu carne

Lazania cu mamaliguta

Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2007

Ingrediente
300gr carne tocata, 250 gr. telemea rasa, faina de malai, 2 cepe mijlocii, 3=4 rosii millocii, bine coapte, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben (se poate inlocui cu rosu, e mai mult pt. aspect), 5-6 catei usturoi, patrunjel verde tocat, putin unt si ulei, 1 pahar bulion, sare, piper, boia - dupa plac se poate adauga si 1 ardei iute., parmezan ras

Dificultate: Redusa Timp: 1h

24 voturi

Mod de preparare

Se taie marunt o ceaoa si 2 catei de usturoi si se calesc in putin ulei. Cand sunt aurii, se adauga carnea , amestecindu-se continuu si se tine pe foc pana isi schimba culoarea si se desface in firimituri, cam 5 minute.
Se prepara o mamaliguta mai subtire, atat cat se ajunga pentru 3 straturi subtiri intr-un vas Yena.
Se taie rosiile in cubulete, ardei in felii. Se caleste ceapa cu usturoiul, se adauga rosiile si ardei, sare, piper, boia si bulionul si se lasa sa fiarba 5 minute.
Intr-un vas Yena uns cu unt sau margarina sau ulei se pune un strat de mamaliga, un strat de carne, din nou un strat de mamaliga, telemeaua, din nou mamaliga iar deasupra sosul. Se pune in cuptor incins in pralabil la foc mare pentru 1/2 ora. Se serveste imediat, se poate presara cu parmezan sau cascaval ras, sau cu smintina.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Lazania cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficat de pui in stil libanez cu crostini

Ficat de pui in stil libanez cu crostini

Se pun condimentele toate intr-un bol si se amesteca. Ficatul de pui se spala si se usuca cu servetele

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Pui dulce acrisor in stil asiatic

Pui dulce acrisor in stil asiatic

Acesta nu este un preparat pe care il gatesc in mod curent si nici nu sunt o fana inraita a mancarii

0 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • 300gr carne tocata
  • 250 gr. telemea rasa
  • faina de malai
  • 2 cepe mijlocii
  • 3=4 rosii millocii
  • bine coapte
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben (se poate inlocui cu rosu
  • e mai mult pt. aspect)
  • 5-6 catei usturoi
  • patrunjel verde tocat
  • putin unt si ulei
  • 1 pahar bulion
  • sare
  • piper
  • boia - dupa plac se poate adauga si 1 ardei iute.
  • parmezan ras

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pasare cu legume