Se taie marunt o ceaoa si 2 catei de usturoi si se calesc in putin ulei. Cand sunt aurii, se adauga carnea , amestecindu-se continuu si se tine pe foc pana isi schimba culoarea si se desface in firimituri, cam 5 minute.
Se prepara o mamaliguta mai subtire, atat cat se ajunga pentru 3 straturi subtiri intr-un vas Yena.
Se taie rosiile in cubulete, ardei in felii. Se caleste ceapa cu usturoiul, se adauga rosiile si ardei, sare, piper, boia si bulionul si se lasa sa fiarba 5 minute.
Intr-un vas Yena uns cu unt sau margarina sau ulei se pune un strat de mamaliga, un strat de carne, din nou un strat de mamaliga, telemeaua, din nou mamaliga iar deasupra sosul. Se pune in cuptor incins in pralabil la foc mare pentru 1/2 ora. Se serveste imediat, se poate presara cu parmezan sau cascaval ras, sau cu smintina.
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii