autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Salate

Legume fierte si trase la tigaie in unt-reteta casei

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Ingrediente
Am folosit:, 2 fire praz, jum.morcov ( a fost un morcov foarte mare), 4 dovlecei micuti, 4 cartofi mari, 150 g unt, 100 ml vin alb, 3 linguri ulei de masline, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja,se spala si se taie felii . Se pun la fiert in apa cu 100 ml vin alb si putina sare.
Prazul,dovleceii si morcovul se curata,se spala si se taie fasii subtiri pe lungime. Dupa ce cartofii incep sa fie patrunsi se vor adauga fasiile de praz,dovlecei si de morcov si se fierb impreuna cateva minute, dupa care se vor scurge intr-o strecuratoare.
Intre timp se incalzesc intr-o tigaie untul si uleiul de masline.Cand untul este gata topit se adauga pentru cateva minute legumele fierte si racite amestecandu-se doar prin miscarea tigaii pentru a nu se sfarama legumele.Se condimenteaza dupa gust si pot fi servite ca atare sau ca si garnitura la preparate din carne si peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume fierte si trase la tigaie in unt-reteta casei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Stroganoff de ciuperci cu tarhon

Stroganoff de ciuperci cu tarhon

1. Incinge o tigaie la foc potrivit, apoi adauga untul.Caleste ceapa impreuna cu usturoiul, pana

4 voturi    7 comentarii
30 min
Salate de legume
SALATA ARDEI

SALATA ARDEI

Ardeii se coc la foc iute pe gratar, se curata calzi si se lasa sa se raceasca. Cand s-au racit se

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Multumesc Tatiana...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Am vazut 8 fotografii frumoase.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2011

    Multumesc mult Mimi...

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

      Delicios!!! esti o buna gospodina...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 2 fire praz
  • jum.morcov ( a fost un morcov foarte mare)
  • 4 dovlecei micuti
  • 4 cartofi mari
  • 150 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc Tatiana...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata simplu de facut