autor:

FABIO

» » Paste si pizza

Linguini cu pesto de dovlecel si fructe de mare

Autor: FABIO (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 02 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FABIO (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 02 iulie 2011

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 1 dovlecel de aprox 500 de gr, , 1 borcanel de pesto genovese, 500 gr de vongole veraci, 200 gr cozi de creveti, , 2 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi, 400 gr de linguini de buna calitate (Barila)..., sare piper dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Reteta. curatam de coaja dovlecel si il taiam cubulete, eliminand semintele, si punem la fiert pana intra furculita in el, strecuram si lasam sa se scurga bine de apa. Intre timp aparte punem la fiert fructe de mare (VONGOLE VERACI) si cozi de creveti curatate de coaja in 2 linguri de ulei de masline si 2 catel de usturoi timp de 10 minute. punem la fiert pastele in abundent apa sarata. pana se fierb pastele scoatem 3 sfert din carne de vongole di conchilie si tinem cateva pentrui decor. Trecem dovlecel la mixer pana obtinem un pateu si adaugam 1/2 de borcanel de PESTO GENOVESE, amestecam bine ingredientele. Strecuram pastele si le trecem in fructe de mare pe foc mislociu adaugam peste ele PESTO DE DOVLECEL amestecam bine si servim cald DECORAND FARFURIA CU VONGOLE IN CONCHILIE.

N.B. Acestea reteta se poate realiza si cu orez.... POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Linguini cu pesto de dovlecel si fructe de mare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu branza de capra,spanac si chilli

Paste cu branza de capra,spanac si chilli

1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. . 2.  Incalziti uleiul intr-o tigaie

10 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot). Sunculita

8 voturi    8 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 1 dovlecel de aprox 500 de gr
  • 1 borcanel de pesto genovese
  • 500 gr de vongole veraci
  • 200 gr cozi de creveti
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 400 gr de linguini de buna calitate (Barila)...
  • sare piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de FABIO
Amorosi al tonno

Amorosi al tonno

Punem paste la fiert si intre timp intr-o cratita mare punem la incalzit ulei, adaugam usturoi zdrobit,

0 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Linguine cu fructe de mare

Linguine cu fructe de mare

Intr-o cratita, punem la incalzit uleilu, adaugam usturoi tocat si oregano, lasam sa se prajasca

10 voturi    3 comentarii
25 min
Paste si pizza
Arancini gustosi

Arancini gustosi

Intr-o oala, punem la fiert 1,5 lt de apa si 200 cl vin si adaugam orezul la fiert. Intre timp luam

3 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Fusilli cu pui si sos Fusilli cu pui si sos

Am fiert pastele cu putina sare. Am tăiat ceapa mărunt, ciupercile puțin mai mare și ardeiul. Pentru sos am tăiat pieptul de pui

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Paste chinezesti cu pui si legume Paste chinezesti cu pui si legume

Se fierb pastele 3 minute în apă clocotită, apoi se scurg. Urmează sosul: Se încinge uleiul, se adaugă ceapa, apoi

0 voturi    0 comentarii
30h 15 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu nuci, pere si gorgonzola