Humus reţetă

Humus reţetă

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Humus reţetă

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - un pachet lipii de cumpărat
  • - un borcan castraveţi muraţi
  • Pentru pasta de năut (humus):
  • - 250 grame năut fiert (folosesc cumpărat la cutie)
  • - 1/2 lămîie
  • - 2 linguri seminţe de susan
  • - 4 linguri ulei de măsline
  • - 3 căţei usturoi
  • - sare, ape

Mod de preparare

Prima dată pregătesc susanul (în lipsă de tahini) astfel: macin în râşniţa electrică cele două linguri de susan âmpreună cu o linguriţă de sare. Când devin fin îl torn într-o cănuţă şi îl frec cu puţină apă.

Se pun într-un vas năutul cu usturoiul, se stoarce zeama de la lămâie şi se adaugă uleiul, 2-3 linguri apă şi bineînţeles susanul. Se amestecă cu blenderul până ce devine pastă. Dacă nu e suficient de moale se mai adaugă apă. Sare se pune după gust.

Lipiile se încălzesc puţin în cuptorul cu microunde. Se ung apoi cu pastă de năut peste care se pun rondele de castraveţi muraţi. Se poate rade şi puţină brânză sărată deasupra. Lipiile se împătură ca şi la shaorma.

E o gustare foarte delicioasă!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise