Astazi voi coace mini lipii pentru a le servi cu salata de sfecla cu peste si hummus ...
Aceste lipii fara gluten se pot pregati simple, cu seminte crude de floarea soarelui, in sau susan facute la tigaie sunt extrem de usor de preparat si se pot servi ca atare sau alaturi de mancarea preferata (salate, hummus,vinete, crema de branza etc.)
Faina fara gluten, bicarbonatul, siropul de agave si sarea se pun intr-un castron.
Se amesteca, se adauga apa, lingura cu lingura, amestecandu-se continuu.
Aluatul trebuie sa fie elastic si usor de modelat. Daca este prea umed si lipicios, se mai adauga putina faina, iar daca este prea uscat si sfaramicios, se mai adauga putina apa pentru obtinerea consistentei aluatului pentru lipii.
Cand aluatul a capatat consistenta dorita se framanta cu mainile.
Se formeaza bile de aluat in functie de marimea dorita.
Se presara putina faina pe blatul de lucru.
Se ia cate o bila de aluat si folosind un facalet, se intinde aluatul dand o forma rotunda. Lipia trebuie sa aiba cam 3-4mm grosime. (Aluatul se poate intinde cu mare grija si cu mana - Fiecare bila se apasa cu grija pe ambele parti cu podul palmei dand forma rotunda lipiei).
Cand s-au intins toate lipiile, se ung cu putin ulei de masline si se presara peste ele seminte presandu-le usor cu palma.
Tigaia se pune la incins, pe foc mic spre mediu si se unge cu foarte putin ulei
Lipiile se tin la copt cca 2 minute pe fiecare parte, sau pana cand incep sa isi schimbe culoarea , sa se rumeneasca.
Eu am tinut aluatul jumatate de ora la frigider si au iesit niste lipiute delicioase.
Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakesCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii