Lipii fara gluten simple si cu seminte de floarelui, la tigaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Lipii fara gluten simple si cu seminte de floarelui, la tigaie

Ingrediente

  • Pentru aceasta reteta de de lipii fara gluten aveti nevoie doar da faina fara gluten, apa, sare, ulei de masline, sirop de agave, bicarbonat de sodiu .
  • o cana (aprox. 250 g) faina neagra fara gluten ( puteti sa folositi si faina de grau)
  • 4 linguri apa (daca mai este nevoie se mai adauga)
  • un varf de lingurita sare de mare sau de Himalaya
  • un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
  • jumatate de lingurita sirop de agave
  • seminte crude de floarea soarelui
  • o lingura ulei de masline ( inca putin ulei pentru uns lipiile si tigaia)

Mod de preparare

Astazi voi coace mini lipii pentru a le servi cu salata de sfecla cu peste si hummus ...

Aceste lipii fara gluten se pot pregati simple, cu seminte crude de floarea soarelui, in sau susan facute la tigaie sunt extrem de usor de preparat si se pot servi ca atare sau alaturi de mancarea preferata (salate, hummus,vinete, crema de branza etc.)

Faina fara gluten, bicarbonatul, siropul de agave si sarea se pun intr-un castron.

Se amesteca, se adauga apa, lingura cu lingura, amestecandu-se continuu.

Aluatul trebuie sa fie elastic si usor de modelat. Daca este prea umed si lipicios, se mai adauga putina faina, iar daca este prea uscat si sfaramicios, se mai adauga putina apa pentru obtinerea consistentei aluatului pentru lipii.

Cand aluatul a capatat consistenta dorita se framanta cu mainile.

Se formeaza bile de aluat in functie de marimea dorita.

Se presara putina faina pe blatul de lucru.

Se ia cate o bila de aluat si folosind un facalet, se intinde aluatul dand o forma rotunda. Lipia trebuie sa aiba cam 3-4mm grosime. (Aluatul se poate intinde cu mare grija si cu mana - Fiecare bila se apasa cu grija pe ambele parti cu podul palmei dand forma rotunda lipiei).

Cand s-au intins toate lipiile, se ung cu putin ulei de masline si se presara peste ele seminte presandu-le usor cu palma.

Tigaia se pune la incins, pe foc mic spre mediu si se unge cu foarte putin ulei

Lipiile se tin la copt cca 2 minute pe fiecare parte, sau pana cand incep sa isi schimbe culoarea , sa se rumeneasca.

Eu am tinut aluatul jumatate de ora la frigider si au iesit niste lipiute delicioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Papricas de hribi cu mamaliguta

Papricas de hribi cu mamaliguta

Papricas de hribi cu mamaliguta
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise