autor:

valentina ionita

» » Aluaturi si Foietaje

Lipii fara gluten simple si cu seminte de floarelui, la tigaie

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 martie 2015

Ingrediente
Pentru aceasta reteta de de lipii fara gluten aveti nevoie doar da faina fara gluten, apa, sare, ulei de masline, sirop de agave, bicarbonat de sodiu ., o cana (aprox. 250 g) faina neagra fara gluten ( puteti sa folositi si faina de grau), 4 linguri apa (daca mai este nevoie se mai adauga), un varf de lingurita sare de mare sau de Himalaya, un varf de lingurita bicarbonat de sodiu, jumatate de lingurita sirop de agave, seminte crude de floarea soarelui, o lingura ulei de masline ( inca putin ulei pentru uns lipiile si tigaia)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Astazi voi coace mini lipii pentru a le servi cu salata de sfecla cu peste si hummus ...

Aceste lipii fara gluten se pot pregati simple, cu seminte crude de floarea soarelui, in sau susan facute la tigaie sunt extrem de usor de preparat si se pot servi ca atare sau alaturi de mancarea preferata (salate, hummus,vinete, crema de branza etc.)

Faina fara gluten, bicarbonatul, siropul de agave si sarea se pun intr-un castron.
Se amesteca, se adauga apa, lingura cu lingura, amestecandu-se continuu.
Aluatul trebuie sa fie elastic si usor de modelat. Daca este prea umed si lipicios, se mai adauga putina faina, iar daca este prea uscat si sfaramicios, se mai adauga putina apa pentru obtinerea consistentei aluatului pentru lipii.
Cand aluatul a capatat consistenta dorita se framanta cu mainile.
Se formeaza bile de aluat in functie de marimea dorita.
Se presara putina faina pe blatul de lucru.
Se ia cate o bila de aluat si folosind un facalet, se intinde aluatul dand o forma rotunda. Lipia trebuie sa aiba cam 3-4mm grosime. (Aluatul se poate intinde cu mare grija si cu mana - Fiecare bila se apasa cu grija pe ambele parti cu podul palmei dand forma rotunda lipiei).
Cand s-au intins toate lipiile, se ung cu putin ulei de masline si se presara peste ele seminte presandu-le usor cu palma.
Tigaia se pune la incins, pe foc mic spre mediu si se unge cu foarte putin ulei
Lipiile se tin la copt cca 2 minute pe fiecare parte, sau pana cand incep sa isi schimbe culoarea , sa se rumeneasca.

Eu am tinut aluatul jumatate de ora la frigider si au iesit niste lipiute delicioase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii fara gluten simple si cu seminte de floarelui, la tigaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta de casa cu pui si ciuperci

Placinta de casa cu pui si ciuperci

Intr-un pahar de 300ml bateti un ou. Adaugati o lingura de ulei, o lingura de otet si un varf de

1 vot    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Triunghiuri cu branza

Triunghiuri cu branza

Se unge fiecare foaie cu ulei. Se taie in patrate. Intre timp se rade branza, se adauga sunca taiata

3 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aceasta reteta de de lipii fara gluten aveti nevoie doar da faina fara gluten
  • apa
  • sare
  • ulei de masline
  • sirop de agave
  • bicarbonat de sodiu .
  • o cana (aprox. 250 g) faina neagra fara gluten ( puteti sa folositi si faina de grau)
  • 4 linguri apa (daca mai este nevoie se mai adauga)
  • un varf de lingurita sare de mare sau de Himalaya
  • un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
  • jumatate de lingurita sirop de agave
  • seminte crude de floarea soarelui
  • o lingura ulei de masline ( inca putin ulei pentru uns lipiile si tigaia)

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Aluat fraged pentru burekitas