Preparare macarons:
Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o sita deasa. Faina de migdale am obtinand-o macinand migdalele intregi intr-o rasnita. Intr-un bol de inox se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga zaharul tos treptat mixand dupa fiecare adaugare aproximativ 2- 3 minute. Se adauga pudra de roscove.
La sfarsit se adauga faina de migdale si zaharul pudra cernut amestacand cu o spatula de sus un jos. Compozitia obtinuta se pune intr-un pos, se leaga la un capat , iar la celalat se taie dupa cat doriti sa fie de mari macaronsii. Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si se pun cerculete. Se lasa tavile pe masa timp de 1 ora, apoi se coc in cuptorul electic la 130 grade timp de 15 minute. Se lasa cateva min sa se raceasca, apoi se scot cu grija de pe hartia de copt.
Preparare crema de ciocolata, migdale si nuca:
Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si smantana. Se lasa cateva minute sa se raceasca si se amesteca cu migdalele si nucile macinate amestecand usor. Se lipesc cate doi cu crema cu crema de ciocolata, migdale si nuca.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii