autor:

Fara foto

» » Sosuri

Maioneza dietetica

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2005

Ingrediente
1 galbenus (sau un ou intreg daca ne folosim de un mixer), 1 plic gelatina ( 10 gr), 4 linguri de mustar, 50 ml.de ulei, zeama de la 1/2de lamaie, sare dupa gust,

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Se spala oul.Se separa galbenusul de albus.Dupa dorinta,galbenusul se poate folosi fiert sau crud.
Se freaca galbenusul cu mustarul.Gelatina se pregateste dupa indicatiile de pe ambalaj.Se lasa sa se raceasca in asa fel incat atunci cand o folosim sa fie usor calduta ( la temperatura camerei)Se adauga uleiul (fiind putin ulei maioneza nu se va taia),zeama de lamaie si apoi gelatina.Se omogenizeaza bine compozitia,potrivind gustul cu sare,lamaie si mustar.Se tine la rece pana la intarire,sau o putem folosi imediat,aceasta intarindu-se in preparat.Pentru ornat ,nu se va lasa maioneza sa se intaresca foarte tare.
Aceasta maioneza inlocuieste foarte bine sosul obisnuit maioneza,fiind mult mai usor digerabila si avand un gust extrem de apropiat de cel al unei maioneze obisnuite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza dietetica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Maioneza dietetica cu cartofi

Maioneza dietetica cu cartofi

Zdrobiti cartoful fiert cu furculita si puneti-l intr-o cana de blender, impreuna cu mustarul, galbenusul,

11 voturi    7 comentarii
10 min
Sosuri
Maioneza dietetica

Maioneza dietetica

Maioneza asta e dietetica pentru ca nu foloseste galbenus de ou,cel care este colesterolic. Procedeul

2 voturi    4 comentarii
3 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 galbenus (sau un ou intreg daca ne folosim de un mixer)
  • 1 plic gelatina ( 10 gr)
  • 4 linguri de mustar
  • 50 ml.de ulei
  • zeama de la 1/2de lamaie
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Spaghetti cu ton