autor:

Fara foto

» » Sosuri

Maioneza dietetica

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2005

Ingrediente
1 galbenus (sau un ou intreg daca ne folosim de un mixer), 1 plic gelatina ( 10 gr), 4 linguri de mustar, 50 ml.de ulei, zeama de la 1/2de lamaie, sare dupa gust,

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Se spala oul.Se separa galbenusul de albus.Dupa dorinta,galbenusul se poate folosi fiert sau crud.
Se freaca galbenusul cu mustarul.Gelatina se pregateste dupa indicatiile de pe ambalaj.Se lasa sa se raceasca in asa fel incat atunci cand o folosim sa fie usor calduta ( la temperatura camerei)Se adauga uleiul (fiind putin ulei maioneza nu se va taia),zeama de lamaie si apoi gelatina.Se omogenizeaza bine compozitia,potrivind gustul cu sare,lamaie si mustar.Se tine la rece pana la intarire,sau o putem folosi imediat,aceasta intarindu-se in preparat.Pentru ornat ,nu se va lasa maioneza sa se intaresca foarte tare.
Aceasta maioneza inlocuieste foarte bine sosul obisnuit maioneza,fiind mult mai usor digerabila si avand un gust extrem de apropiat de cel al unei maioneze obisnuite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza dietetica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Maioneza dietetica

Maioneza dietetica

Se prepara ca o maioneza obisnuita. Este foarte gustoasa si vei reduce cantitatatea de ulei cu aproximativ

17 voturi    6 comentarii
10 min
Sosuri
Maioneza dietetica

Maioneza dietetica

Multi se feresc de maioneza pentru ca are multe grasimi, oua, au probleme de sanatate, etc. Eu prepar

13 voturi    11 comentarii
5 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 galbenus (sau un ou intreg daca ne folosim de un mixer)
  • 1 plic gelatina ( 10 gr)
  • 4 linguri de mustar
  • 50 ml.de ulei
  • zeama de la 1/2de lamaie
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rata aromata in sos de vin rosu