Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat

Ingrediente

  • 500 g fasole bob
  • 750-800 g ciolan afumat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras rosu
  • 4-5 rosii
  • 1 legatura marar si leustean
  • 20 ml ulei
  • 50 ml ketchup rosii si ardei rosii
  • 1 cub/lingurita concentrat costita afumata/ciuperci
  • sare, piper, paprika, cimbru, 1 foaie dafin, 1-2 lingurite zahar

Mod de preparare

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte.

Se pune ciolanul sa fiarba in 2 litri de apa rece cu putina sare, 50-60 minute, la foc mic cu capac. Spalati fasolea, alegeti-o (cand e umflata se alege mult mai usor) si puneti-o la fiert intr-o alta oala in 2 litri de apa rece.

In timp ce fierb carnea si fasolea, curatati si tocati marunt toate legumele si zarzavaturile. Intr-o craticioara sau tigaie puneti uleiul si caliti toate legumele tocate, incepand cu morcovul, ceapa si pastarnacul apoi adaugati ardeii si rosiile. Amestecati cu o lingura de lemn, adaugati verdeata tocata, ketchup, sare, piper, paprika, cimbru. zaharul si concentratul.

Dupa ce scade zeama si fasolea este moale, scoateti carnea pe o tava, scoateti oasele si portionati-o (vezi video). Adaugati carnea peste mancare si foaia de dafin. Dregeti gustul de sare, piper si lasati sa mai fiarba 10-15 minute, eventual mai adaugati 1 polonic de zeama de la ciolan.

Puneti pe farfurii si garnisiti cu frunze de leustean.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise