autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Ingrediente
500 g fasole bob, 750-800 g ciolan afumat, 1 ceapa, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 ardei gras rosu, 4-5 rosii, 1 legatura marar si leustean, 20 ml ulei, 50 ml ketchup rosii si ardei rosii, 1 cub/lingurita concentrat costita afumata/ciuperci, sare, piper, paprika, cimbru, 1 foaie dafin, 1-2 lingurite zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

34 voturi

Mod de preparare

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte.
Se pune ciolanul sa fiarba in 2 litri de apa rece cu putina sare, 50-60 minute, la foc mic cu capac. Spalati fasolea, alegeti-o (cand e umflata se alege mult mai usor) si puneti-o la fiert intr-o alta oala in 2 litri de apa rece.
In timp ce fierb carnea si fasolea, curatati si tocati marunt toate legumele si zarzavaturile. Intr-o craticioara sau tigaie puneti uleiul si caliti toate legumele tocate, incepand cu morcovul, ceapa si pastarnacul apoi adaugati ardeii si rosiile. Amestecati cu o lingura de lemn, adaugati verdeata tocata, ketchup, sare, piper, paprika, cimbru. zaharul si concentratul.
Dupa ce scade zeama si fasolea este moale, scoateti carnea pe o tava, scoateti oasele si portionati-o (vezi video). Adaugati carnea peste mancare si foaia de dafin. Dregeti gustul de sare, piper si lasati sa mai fiarba 10-15 minute, eventual mai adaugati 1 polonic de zeama de la ciolan.
Puneti pe farfurii si garnisiti cu frunze de leustean.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de zarzavat cu carne de porc

Bors de zarzavat cu carne de porc

Se taie carnea bucatele si se pune la fiert in apa rece. Cand fierbe i se ia cu o paleta spuma si

12 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de praz cu iaurt

Ciorbita de praz cu iaurt

Prazul se spala bine si se taie rondele. Morcovul se curata si se rade pe razatoarea cu gauri mici

4 voturi    3 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicu , 27 octombrie 2013

    ceva tarhon?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Absolut delicioasa, ce bine arata ciolanul inconjurat de bobite.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Arata tare bine si e gustoasa!!!Te servesc si eu cu o portie...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Foarte bună, mi-ai făcut o poftăăă!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Reteta este extraordinara,consider ca este o mancare pur romaneasca,traditionala. Felicitari

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Bineinteles. Ma bucur ca va place. Va astept cu drag.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Pot sa vin si eu?

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Si mie imi place!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Tare bun,si mie imi place mult fasolea cu ciolan.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Multumesc, poti sa vii la masa. Mai am. :)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      WaW ce bine arata. Mi s-a facut o poftaaaaaaa!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

34 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole bob
  • 750-800 g ciolan afumat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras rosu
  • 4-5 rosii
  • 1 legatura marar si leustean
  • 20 ml ulei
  • 50 ml ketchup rosii si ardei rosii
  • 1 cub/lingurita concentrat costita afumata/ciuperci
  • sare
  • piper
  • paprika
  • cimbru
  • 1 foaie dafin
  • 1-2 lingurite zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Nicu

ceva tarhon?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana