autor:

strumfii bucatari

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de fasole verde

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 17 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 17 iunie 2017

Ingrediente
, 2- 3 linguri ulei de măsline extra virgin de calitate, 1 ceapă galbenă mare, tocata fin, 5 căței de usturoi, tocat, 1 linguriță de chimen măcinat, 2 lingurițe de oregano uscat, 1 cană de pasta tomate, 1 cană de apă, 1 frunză de dafin, 400 gr fasole verde tăiată, 3 cartofi tăiați în bucăți mici, Sare și piper negru, 2 dovlecei mici, suc de lămâie

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Punem ulei in cratița si lăsăm sa se încingă. Se adaugă ceapa și se gătește până se înmoaie, amestecând (aproximativ 5 minute). Apoi adăugați usturoiul, chimenul și oregano. Gatiti inca 2 minute, amestecând mereu ca mâncarea sa fie aromata.

Adăugați roșia făcută pasta in blender, apă, frunze da dafin, fasole verde, dovleceii tăiați rondele și cartofi. Se condimentează cu sare și piper si lăsăm la foc mic timp de 15 minute, amestecând si apoi adăugam suc de lămâie si lăsăm sa fiarbă acoperit la foc mic. Gătiți până când sosul se îngroașă ușor, iar fasolea și cartofii pot fi ușor tăiate cu furculița. Eu le am lăsat la foc mic aproape 1 ora. (Este o idee bună să verificați o dată pe parcursul gătitului, adăugați puțină apă dacă este necesar.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de fasole galbena, linte si usturoi verde

Mancare de fasole galbena, linte si usturoi verde

Fasolea galbena se pune in cratita (eu am folosit Wok-ul) cu un pahar de apa si se lasa sa fiarba

0 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Mancare de fasole verde

Mancare de fasole verde

Prima data se caleste ceapa, taiata marunt, peste care se adauga 3 linguri de ardei cu rosii (sau

13 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 2- 3 linguri ulei de măsline extra virgin de calitate
  • 1 ceapă galbenă mare
  • tocata fin
  • 5 căței de usturoi
  • tocat
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • 2 lingurițe de oregano uscat
  • 1 cană de pasta tomate
  • 1 cană de apă
  • 1 frunză de dafin
  • 400 gr fasole verde tăiată
  • 3 cartofi tăiați în bucăți mici
  • Sare și piper negru
  • 2 dovlecei mici
  • suc de lămâie

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Simfonia Iahnie de fasole a la Tradaro