Ingrediente
, 2- 3 linguri ulei de măsline extra virgin de calitate, 1 ceapă galbenă mare, tocata fin, 5 căței de usturoi, tocat, 1 linguriță de chimen măcinat, 2 lingurițe de oregano uscat, 1 cană de pasta tomate, 1 cană de apă, 1 frunză de dafin, 400 gr fasole verde tăiată, 3 cartofi tăiați în bucăți mici, Sare și piper negru, 2 dovlecei mici, suc de lămâie
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
1 vot
Mod de preparare
Adăugați roșia făcută pasta in blender, apă, frunze da dafin, fasole verde, dovleceii tăiați rondele și cartofi. Se condimentează cu sare și piper si lăsăm la foc mic timp de 15 minute, amestecând si apoi adăugam suc de lămâie si lăsăm sa fiarbă acoperit la foc mic. Gătiți până când sosul se îngroașă ușor, iar fasolea și cartofii pot fi ușor tăiate cu furculița. Eu le am lăsat la foc mic aproape 1 ora. (Este o idee bună să verificați o dată pe parcursul gătitului, adăugați puțină apă dacă este necesar.)