Reteta postata pe: 22 decembrie 2013
Ingrediente
1 kg mazare, 600-700 g coaste proaspete de porc, 4-5 fire de ceapa verde, 1 fir de usturoi verde, o mana de mini-carote, 3 linguri pasta de tomate, sare, piper macinat, piper boabe, foi de dafin, marar verde, ulei de masline
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Taiem bucati potrivite coastele de porc,le condimentam cu sare si piper macinat .Intr-o tigaie mai adanca incingem uleiul si rumenim coastele pe ambele parti dupa care le scoatem pe o farfurie.Tot in acest ulei sotam ceapa si usturoiul ,taiate marunt ,timp de 30 de sec.Adaugam apoi mini-carotele,bucatile de coaste , apa cat sa acopere,potrivim de sare si lasam sa fiarba pana cand atat atat morcovul cat si carnea sunt aproape facute.Adaugam apoi si mazarea (a mea a fiert foaaaaaaaaaaaarte repede),cateva foi de dafin,cateva boabe de piper si completam cu apa astfel incat totul sa fie acoperit de aceasta.La final adaugam si pasta de tomate ,potrivim de sare si piper,adaugam si ceva marar verde (daca este cazul si un pic de zahar............eu nu am folosit pentru ca era o mazare tare dulce )si lasam sa dea in cateva clocote.
Asezonam cu marar verde si ne asezam la masa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu coaste pe porc proaspete si mini-carote" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se unge tava cu ulei, se adauga bucatile de carne, separat se taie ceapa si ardeii julien, rosiile
4 voturi
7 comentarii
1h 15 min
Sosul de rosii:
ceapa se prajeste putin;peste,se pune carnea;cind carnea e prajita f.putin,se adauga
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate