autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu carne

Mancare de pui cu cartofi si masline

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2013

Ingrediente
1 piept de pui, o mana de masline, 4 cartofi, 3 cepe, 2 ardei grasi rosii, 2 rosii, ulei, marar, cimbru, 2-3 foi de dafin, 1 pahar cu vin alb, 1 cana cu sos de rosii, sare, piper macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se dezoseaza pieptul de pui,se spala ,se lasa la scurs si apoi se taie bucati potrivite pe care le condimentam cu sare.Punem ulei la incins intr-o tigaie si adaugam bucatile de carne. Lasam pana se rumenesc frumos pe ambele parti si sunt bine patrunse.
Scoatem carnea din tigaie , o asezam pe o farfurie si acoperim astfel incat sa se pastreze calda in timp ce vom pregati sosul.
Curatam ceapa si ardeiul,le spalam si apoi le taiem .In uleiul care a ramas de la prajirea carnii adaugam legumele si le calim circa 3-4 min.Curatam intre timp cartofii,ii spalam ,ii taiem in sferturi si ii adaugam si pe ei in tigaie
impreuna cu rosiile taiate cubulete si cu vinul.Condimentam cu cimbru.Cand vinul se evapora adaugam sosul de rosii ,o cana cu apa , foile de dafin si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Rasturnam totul intr-un vas de lut si dam la cuptor pentru circa 30 min.Spalam maslinele,le lasam la scurs (eu nu le desarez pentru ca de obicei folosesc masline nesarate sau putin sarate) si le adaugam in vasul de lut impreuna cu bucatile de carne .Daca consideram ca sosul a scazut prea mult mai adaugam apa si dam din nou la cuptor ,de data aceasta pentru circa 15-20 min.
Asezonam cu marar(este de preferat verde dar eu nu am avut decat congelat)si servim cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pui cu cartofi si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2013

    ma bucur ca iti place Nela!

  • Stela Cristea , 22 mai 2013

    test 2

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2013

    Ce bine arata....foarte gustos

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • o mana de masline
  • 4 cartofi
  • 3 cepe
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 rosii
  • ulei
  • marar
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 cana cu sos de rosii
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

6 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

ma bucur ca iti place Nela!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui