autor:

Dachman Laura

» » , , , , , , , Aperitive, Aperitive, Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Salate, Salate, Sosuri

Manzat glazurat cu miere si morcovi copti

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Ingrediente
6 morcovi, curatati si taiati fasii groase, 2 linguri ulei de masline, 400 gr felii de manzat, 2 catei de usturoi, curatati si feliati, 2 lingurite piper negru, macinat mare, 50 ml sherry, 4 linguri miere, 200 ml zeama de supa de pui

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200⁰.Amesteca morcovii cu 1 lingura ulei de masline, asezoneaza-i cu sare si piper si da-i la copt 30-40 minute pana cand s-au inmuiat.
Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga 1 lingura ulei de masline.Prajeste carnea pe ambele parti pana cand s-a rumenit api scoate-o si pune-o deoparte.Adauga piperul macinat mare si usturoiul si caleste-le 1 minut apoi adauga 50 ml sherry si amesteca.Adauga apoi mierea si zeama de supa de pui si lasa sosul sa fiarba 5-10 minute pana cand devine ca un sirop.Adauga carnea inapoi in tigaie si las-o sa se gatesca cu sosul inca 5-6 minute, intorcand-o din cand in cand.Serveste-o cu morcovii copti.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Manzat glazurat cu miere si morcovi copti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de stafide brune

Sos de stafide brune

Sosul de stafide brune este deosebit, festiv, aromat, picant, diferit de cel de stafide aurii, care

2 voturi    4 comentarii
15 min
Sosuri
Aripioare de pui in sos dulce-acrisor

Aripioare de pui in sos dulce-acrisor

Pentru aripioare: - pregatiti un amestec cu : 3 linguri ulei de masline, sos de soya, sos worchester,

4 voturi    4 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 6 morcovi
  • curatati si taiati fasii groase
  • 2 linguri ulei de masline
  • 400 gr felii de manzat
  • 2 catei de usturoi
  • curatati si feliati
  • 2 lingurite piper negru
  • macinat mare
  • 50 ml sherry
  • 4 linguri miere
  • 200 ml zeama de supa de pui

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Pesto de busuioc