Mar in foietaj

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Mar in foietaj

Ingrediente

  • 2 mere
  • aluat foietaj
  • 1 ou
  • faina
  • scortisoara
  • sos caramel
  • inghetata pentru servit
  • Sos caramel:
  • zahar
  • unt
  • smantana lichida

Mod de preparare

Se intinde aluatul foietaj sub forma unei foi subtiri si se taie fisii inguste (1 cm). Se decojeste marul si se inveleste intr-o fasie de aluat. Se unge cu albus batut spuma cu scortisoara si se introduce la cuptor la 75 grade pentru 25 de minute.

Prepare sos caramel

Zaharul se caramelizeaza cu unt. Se adauga smantana lichida dupa ce s-a lichefiat.

Mod de servire

Se serveste cald, cu inghetata de vanilie.

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Casa de Vinuri Alese. In septembrie, Restaurantul partener al proiectului este Beraria Bierhaus67.

Reteta germana ”Mar in foietaj” a fost oferita si preparata de Bierhaus67 si poate fi degustata zilnic la Beraria Germana din str. Erou Iancu Nicolae, nr. 67A.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor