autor:

Gustos_Ro

» » Dulciuri diverse

Mar in foietaj

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 30 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 30 septembrie 2014

Ingrediente
2 mere, aluat foietaj, 1 ou, faina, scortisoara, sos caramel, inghetata pentru servit, , Sos caramel:, zahar, unt, smantana lichida

Dificultate: Medie Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Se intinde aluatul foietaj sub forma unei foi subtiri si se taie fisii inguste (1 cm). Se decojeste marul si se inveleste intr-o fasie de aluat. Se unge cu albus batut spuma cu scortisoara si se introduce la cuptor la 75 grade pentru 25 de minute.



Prepare sos caramel

Zaharul se caramelizeaza cu unt. Se adauga smantana lichida dupa ce s-a lichefiat.



Mod de servire

Se serveste cald, cu inghetata de vanilie.



Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Casa de Vinuri Alese. In septembrie, Restaurantul partener al proiectului este Beraria Bierhaus67.



Reteta germana ”Mar in foietaj” a fost oferita si preparata de Bierhaus67 si poate fi degustata zilnic la Beraria Germana din str. Erou Iancu Nicolae, nr. 67A.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mar in foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Foietaj cu mar, nuca si miere

Foietaj cu mar, nuca si miere

Impartim foaia de foietaj in dreptunghiuri egale. Merele curatate de cotor le taiem in cubulete

3 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post
Prăjitură cu lapte de soia si crema de vanilie cu lapte de soia

Prăjitură cu lapte de soia si crema de vanilie cu lapte de soia

Se bat cu telul laptele rece, uleiul, un pic de zeamă de lămâie şi zahărul. Se adaugă ingredientele

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Serdean Maria , 29 octombrie 2014

    Arata senzational !

  • Fara foto

    Adina Morar , 27 octombrie 2014

    Miam miam! Arat super!

Dificultate

Medie

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 mere
  • aluat foietaj
  • 1 ou
  • faina
  • scortisoara
  • sos caramel
  • inghetata pentru servit
  • Sos caramel:
  • zahar
  • unt
  • smantana lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

7 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

10 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Rasturnata cu visine si frisca