autor:

Fara foto

» » Sosuri

Marinata (baiţ), pentru carne de vînat şi berbec

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2005

Ingrediente
50 ml ulei,100 g ceapă, 3 - 4 caţei de usturoi, 40 g sare, g piper pisat,1 fir cimbru,3 foi dafin, 1-2 lamai.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

31 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie în bucăţi potrivite de circa 200 g astfel încît componentele să pătrundă cu uşurinţă pentru aromatizare şi fezandare. Carnea, după ce a fost curăţată de tendoane şi pieliţă, se bate uşor cu ciocanul de şniţele de 3-4 ori şi se lasă în baiţ, acoperită, 2-3 ore, la rece. Când se pune carnea la fript, se scurge şi se şterge uşor. Când este aproape friptă se adaugă ingredientele din baiţ pentru gust şi aromă.
Dacă nu dorim s-o pregătim urgent, poate să se pastreze la rece în baiţ cca. 24 ore, fezandîndu-se mai bine.
Carnea se taie în bucăţi potrivite de circa 200 g astfel încît componentele să pătrundă cu uşurinţă pentru aromatizare şi fezandare. Carne
Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata (baiţ), pentru carne de vînat şi berbec" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Sosuri
Maioneza de post

Maioneza de post

Amidonul de dizolva in 5 linguri de apa rece, iar restul de apa se pune la fiert. Cand apa a fiert

7 voturi    4 comentarii
30 min
Sosuri
Sos de spanac cu snitele din piept de pui

Sos de spanac cu snitele din piept de pui

Preparea sosului de spanac: Punem untul la topit apoi punem spanacul ( eu am folosit spanac gata

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Sosuri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

31 voturi

Ingrediente

  • 50 ml ulei,100 g ceapă
  • 3 - 4 caţei de usturoi
  • 40 g sare, g piper pisat,1 fir cimbru,3 foi dafin
  • 1-2 lamai.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Mancare de cartofi cu smantana

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

238 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cozonac moldovenesc

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Carne de pui cu smantana

Carne de pui cu smantana

-Se curata ceapa,se toaca si se undeste,se adauga peste ea morcovul ras, pastarnacul tocat marunut si se undesc pret de cateva minute,cat

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de legume

Chiftelute in sos de legume

Îţi plac chiftelele făcute în casă? Încearcă şi această reţetă simplă de chiftele cu sos de legume Dam dovlecel

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne