autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Marmeladă de caise

Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente: 1 kg. miez de caise, 800 g. zahăr, puţin rom şi salicilat.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se opăresc scurt caisele pentru a se curăţa mai bine de coajă, li se scot sâmburii şi miezul se dă prin maşina de tocat carne. Se pun la fiert într-o cratiţă smălţuită fără capac, adăugându-se zahărul, învârtind permanent preparatul cu o lingură de lemn. La sfârşit se adaugă romul şi salicilatul. Se toarnă fierbinte în borcanele încălzite înainte. Se leagă la gură cu celofan umezit, se lasă să stea învelit în şervete până a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Marmeladă de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri
Gogosarii cu vinete - Muratura

Gogosarii cu vinete - Muratura

Se pregateste asa: Vinetele curatate si taiate se sareaza si se pun la scurs apoi se prajesc putin

4 voturi    0 comentarii
5h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 kg. miez de caise
  • 800 g. zahăr
  • puţin rom şi salicilat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci de padure