autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Medalioane de vitel cu ciuperci si chiftelute de cartofi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2015

Ingrediente
1 kg muschi de vitel, 700 g cartofi, 2 oua, 200 g ciuperci la conserva, 2-3 fire ceapa verde, 1-2 fire usturoi verde, 1 lingurita unt, 3 linguri ulei de masline, cimbru, sare, piper, frunze de salata verde, marar verde

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Portionam muschiul de vita in medalioane cam de 1 cm grosime.
Intr-un bol amestecam uleiul cu cimbrul maruntit ( nici nu va ganditi ce aroma buna capata astfel medalioanele) si ungem pe ambele parti medalioanele.
Le lasam sa se patrunda bine, cam 15 minute, apoi asezonam medalioanele cu sare si piper proaspat macinat.
Cartofii curatati ii dam pe razatoarea mare si ii amestecam cu ouale, sare,piper si marar verde tocat.
Amestecam sa se omogenizeze , apoi pe o tava captusita cu hartie de copt si stropita cu putin ulei,punem cu o lingura gramajoare din compozitia de cartofi, pe care le aplatizam putin.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit , pina se coc chiftelutele subtiri de cartofi.Sa nu uitati sa le intoarceti si pe cealalta parte.
Intr-o tigaie non aderenta topim untul si prajim medalioanele pe ambele parti.Cand sunt gata, le scoatem pe hartie absorbanta si le tinem la cald.
Curatam , tocam si sotam ceapa si usturoiul verde, adaugam feliile de ciuperci , asezonam si lasam sa se faca ciupercile cam 5-10 minute.
Le pastram pe toate la cald si apoi le montam pe farfurie astfel: asezam o chifteluta de cartof, deasupra o frunzulita de salata verde, apoi medalionul prajit , peste care punem niste ciuperci sotate.
Este o mancare savuroasa de care veti fi, cu siguranta incantate....merita sa incercati.
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/05/medalioane-de-vitel-cu-ciuperci-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Medalioane de vitel cu ciuperci si chiftelute de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi aurii cu carne de la garnita

Cartofi aurii cu carne de la garnita

Cartofii se curata de coaja, se taie in bucati potrivite si se spala bine.Ii punem intr-o oala cu

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pilaf cu ciuperci si pui

Pilaf cu ciuperci si pui

Se portioneaza puiul ( alegem doar copanele si pieptul ), se spala bine si se pune la fiert, apoi

91 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • cotizo

    cotizo (Chef de cuisine) , 14 februarie 2015

    DE-LI-CIOA-SE sunt....

  • Fara foto

    Toncean Valer , 14 februarie 2015

    Sunt delicioase !

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg muschi de vitel
  • 700 g cartofi
  • 2 oua
  • 200 g ciuperci la conserva
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1-2 fire usturoi verde
  • 1 lingurita unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • frunze de salata verde
  • marar verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
cotizo

cotizo (Chef de cuisine)

DE-LI-CIOA-SE sunt....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Sferturi de pasare cu couscus