Vinetele se spala, se sterg cu un servet si se taie rondele. Dupa ce ati terminat de taiat vinetele, cu ajutorul unui cutit, crestati fiecare bucata in parte.
Dupa ce le-ati crescat pe toate, se pun intr-o strecuratoare,se arunca sare peste ele si se amesteca. Se lasa in strecuratoare, pana le veti pune in tava.
Dupa ce ati pregatit vinetele, se lasa deoparte si se pregatesc rosiile. Asadar, rosiile se spala, se taie in patru si se scot semintele.
Dupa aceea se taie marunt, se rad peste ele, cateii de usturoi si patrunjelul. Se adauga 5 linguri de ulei de masline, sare si piper si se amesteca.
Dupa ce ati terminat cu rosiile, putem sa ne apucam de asamblarea lor, in tava. Asadar, incepem cu un strat de vinete.
Peste vinete punem rosii. Si continuam cu un strat de vinete, un strat de rosii, pana folosim toate ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de rosii.
Punem celelalte 5 linguri de ulei de masline peste vinete, punem folie deasupra tavii si dam tava in cuptorul preincalzit, pana vinetele sunt moi.
Se servesc calde, cu fripturica pe langa sau simple, cum doriti :)
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii