Melcisori cu fructe de padure

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Melcisori cu fructe de padure

Ingrediente

  • 300 gr faina alba (de tip 650 am folosit eu)
  • 1.5 linguri Green Sugar ( sau 2-3 linguri zahar tos)
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 130 ml lapte
  • 2 oua (eu am avut oua foarte mici, deci merge si doar un ou mare)
  • 2 linguri ulei
  • un pic de sare
  • Pentru umplutura
  • aprox 200-250 gr fructe de padure: mure si afine
  • 2 linguri zahar brun
  • Pentru glazura
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura Green Sugar (1.5 linguri zahar tos)
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta am folosit aparatul Crock Pot, despre care v-am mai povestit ca e noul meu ajutor in bucatarie si de care sunt foarte multumita pentru ca am preparat in el deja variate mancaruri si toate au primit nota maxima de la mine si cei din jur.

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand laptele caldut. Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, zaharul si coaja de lamaie apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand ouale, si spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer timp de aprox o ora.

Scoatem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si il intindem cu sucitorul.

Asezam fructele peste aluatul intins si presaram apoi zaharul brun.

Rulam aluatul dupa care il taiem in 7 parti egale.

Tapetam vasul de ceramica cu hartie de copt si asezam melcisorii in vas.

Acoperim cu capacul din dotare, conectam aparatul la o sursa de curent, setam modul de gatire ‘Low’ si selectam timpul de 3 ore. ( timpul se poate selecta din 30 in 30 de minute).

La fel se procedeaza si daca ii facem in cuptorul clasic: tapetam o tava cu hartie de copt si dam tava la cuptor pana se rumenesc deasupra.

Cand s-a oprit aparatul scoatem preparatul din vas cu hartie de copt cu tot si lasam sa se raceasca usor.

Intre timp pregatim glazura: intr-un vas punem untul, laptele, zaharul si zaharul vanilat si punem vasul pe foc lasand sa fiarba 3-5 minute.

Acest sos il turnam peste melcisori.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de capsuni cu menta

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta
Spaghete cu vinete

Spaghete cu vinete

Spaghete cu vinete
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor