Melcisori cu fructe de padure

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Melcisori cu fructe de padure

Ingrediente

  • 300 gr faina alba (de tip 650 am folosit eu)
  • 1.5 linguri Green Sugar ( sau 2-3 linguri zahar tos)
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 130 ml lapte
  • 2 oua (eu am avut oua foarte mici, deci merge si doar un ou mare)
  • 2 linguri ulei
  • un pic de sare
  • Pentru umplutura
  • aprox 200-250 gr fructe de padure: mure si afine
  • 2 linguri zahar brun
  • Pentru glazura
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura Green Sugar (1.5 linguri zahar tos)
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta am folosit aparatul Crock Pot, despre care v-am mai povestit ca e noul meu ajutor in bucatarie si de care sunt foarte multumita pentru ca am preparat in el deja variate mancaruri si toate au primit nota maxima de la mine si cei din jur.

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand laptele caldut. Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, zaharul si coaja de lamaie apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand ouale, si spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer timp de aprox o ora.

Scoatem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si il intindem cu sucitorul.

Asezam fructele peste aluatul intins si presaram apoi zaharul brun.

Rulam aluatul dupa care il taiem in 7 parti egale.

Tapetam vasul de ceramica cu hartie de copt si asezam melcisorii in vas.

Acoperim cu capacul din dotare, conectam aparatul la o sursa de curent, setam modul de gatire ‘Low’ si selectam timpul de 3 ore. ( timpul se poate selecta din 30 in 30 de minute).

La fel se procedeaza si daca ii facem in cuptorul clasic: tapetam o tava cu hartie de copt si dam tava la cuptor pana se rumenesc deasupra.

Cand s-a oprit aparatul scoatem preparatul din vas cu hartie de copt cu tot si lasam sa se raceasca usor.

Intre timp pregatim glazura: intr-un vas punem untul, laptele, zaharul si zaharul vanilat si punem vasul pe foc lasand sa fiarba 3-5 minute.

Acest sos il turnam peste melcisori.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise