Drojdia se dizolva cu putin zahar si lapte caldut.Se pune peste faina alaturi de zahar,oua,laptele caldut,margarina topita si coaja de lamaie.Din toate acestea se farmanta un alat care se lasa la crescut 40 min.
Nuca macinata se amesteca cu zaharul.
Din aluatul crescut se intind 2 foi pe care se presara nuca amestecata cu zahar.Rulam foarte strans si apoi taiem felii de cate 2 cm.Se pun feliile de rulou in tava unsa cu putina margarina topita sau ulei. Se lasa 15 min sa creasca putin,apoi se ung cu ou si se dau la cuptor 25 min.
Cand se scot din cuptor se ung cu ajutorul unei pensule cu sirop din apa si zahar.Se lasa cateva min sa absoarba siropul.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii