autor:

Anca Bunea

» » Dulciuri diverse

Melomakarona

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente (70 bucati):, Aluat:, 1 si ½ cana ulei, ½ cana unt topit, racit, 1 cana zahar pudra, cernut, 1 cana gris, 6 cani faina, 1 cana suc de portocale proaspat stors, 1 si ½ lingurita bicarbonat de sodiu, ¼ lingurita praf scortisoara, ¼ lingurita praf cuisoare, coaja rasa de la 1 portocala, coaja rasa de la 1 lamaie, ¾ cana nuci macinate, , Sirop:, 1 cana apa, 1 cana miere, 1 cana zahar, 2 bete scortisoara, 6 cuisoare, coaja taiata (nu rasa) de la 1 portocala

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.

Se pregateste siropul: se pun intr-o oala, la foc mic, toate ingredientele. Se amesteca iar cand zaharul s-a dizolvat se da deoparte (acum este momentul sa simtiti aroma minunata a siropului!).

Pentru aluat: se amesteca faina cernuta, grisul si bicarbonatul de sodiu.

Separat, intr-un alt castron, se mixeaza uleiul, untul si zaharul pana ce zaharul se dizolva complet.

Se adauga sucul de portocale, coaja rasa, scortisoara si cuisoarele.

In ingredientele lichide se amesteca ingredientele solide (faina, gris, bicarbonat), cam cate 1 cana odata (folosind initial o lingura de lemn apoi se framanta cu mana). Aluatul nu trebuie framantat prea mult pentru a nu se intari.

Se ia cate o lingura de aluat, se formeaza o bila iar apoi se alungeste.

Dupa ce se formeaza toate prajiturelele, se aseaza in tava de la aragaz la distanta nu foarte mare intre ele (la cuptor nu vor mai creste decat foarte putin) si se da tava la cuptor pentru aproximativ 20 - 25 minute (verificati dupa culoarea lor).

Dupa ce se scot din cuptor, se lasa 2 minute in tava sa se mai raceasca apoi se scufunda in sirop pentru cca 1 minut.

Se presara nuca macinata si sunt gata de servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Melomakarona" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Melomakarona

Melomakarona

Aluat: Coniacul se amesteca cu bicarbonatul,scortisoara cu coaja de portocale,uleiul cu zaharul

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu nuca si stafide

Cozonac cu nuca si stafide

Povestea acestui cozonac si probabil a tuturor cozonacilor pufosi din lume, incepe pe 23 decembrie. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
5h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (70 bucati):
  • Aluat:
  • 1 si ½ cana ulei
  • ½ cana unt topit
  • racit
  • 1 cana zahar pudra
  • cernut
  • 1 cana gris
  • 6 cani faina
  • 1 cana suc de portocale proaspat stors
  • 1 si ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita praf scortisoara
  • ¼ lingurita praf cuisoare
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • ¾ cana nuci macinate
  • Sirop:
  • 1 cana apa
  • 1 cana miere
  • 1 cana zahar
  • 2 bete scortisoara
  • 6 cuisoare
  • coaja taiata (nu rasa) de la 1 portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

39 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Chec bicolor