autor:

simonahaliga

» » Mancaruri cu peste

Midii cu sos curry

Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2011

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 2 kg de midii,, 2 esalote,, 50 grame unt,, 150 ml vin,, 200 grame smintina,, 1 lingura curry,, 1 lingurita ras-el-hanout,, 1 lingurita turmeric,, piper, gust,, un buchet de patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-o oala inalta (in care sa se poata deschida scoicile), topim untul si adaugam esalota tocata fin, o lasam acolo pina devine trasparenta, la foc mic, amestecind din cind in cind. Adaugam apoi vinul peste ea, cind totul ajunge la fierbere, adaugam si scoicile, pe care le lasam sa fiarba 5 minute. Aruncam exemplarele care nu s-au deschis, iar pe celelalte le scurgem de lichid si le rezervam la cald. In lichidul ramas de la fieberea scoicilor adaugam smintina, in care am incorporat intre timp curry, turmeric si ras -el-hanout. Potrivim de piper si lasam sosul rezultat inca 5 minute, la foc mic, sa capete consistenta. Adaugam la sfirsit si patrunjelul tocat, amestecam si luam vasul de pe foc, apoi ii turnam continutul peste scoicile rezervate la cald si mai amestecam o data pentru ca sosul sa cuprinda scoicile. Noi am servit bunatatea cu un orez fiert simplu, mi-a parut cea mai potrivita alegere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu sos curry" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Tarta cu peste afumat (sprot) si masline

Tarta cu peste afumat (sprot) si masline

Tocam marunt ceapa. Taiem ardeiul in cuburi mici. Maruntim pestele, dar pastram cateva bucati

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Orez in doua culori

Orez in doua culori

Se spala orezul si se pune la calit in 2 linguri ulei pana devine auriu. Se adauga mazarea si morcovul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Simona Haliga , 02 martie 2015

    nu pot,avind in vedere ca e altceva decit ceapa obisnuita,cu alt gust si aroma.scoicile nu se fac cu ceapa ci cu esalota/hasma/salota. :)

  • Fara foto

    Andronic Elenaandroni , 02 martie 2015

    nu puteti sa spuneti ceapa ....in loc de esalota

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 2 kg de midii,
  • 2 esalote,
  • 50 grame unt,
  • 150 ml vin,
  • 200 grame smintina,
  • 1 lingura curry,
  • 1 lingurita ras-el-hanout,
  • 1 lingurita turmeric,
  • piper, gust,
  • un buchet de patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Retete
de simonahaliga
Smochine in sirop de vin rosu

Smochine in sirop de vin rosu

Se pun la fiert, timp de 15-20 minute,vinul amestecat cu mirodeniile (scortisoara si pastaia de vanilie,sectionata

5 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu smochine

Clafoutis cu smochine

Cu lingurita de unt se tapeteaza forma de copt si se aseaza in ea smochinele taiate, asa cum va doriti.

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Goujaunnette de dinde a la creme/escalop de curcan in sos de smantana

Goujaunnette de dinde a la creme/escalop de curcan in sos de smantana

Se taie escalopul de curcan  in fasiute de cca 6 cm lungime si 1-1,5 cm latime. Acestea sunt

13 voturi    16 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Cod cu smântânã - Bacalhau com Natas