autor:

simonahaliga

» » Mancaruri cu peste

Midii cu sos curry

Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2011

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 2 kg de midii,, 2 esalote,, 50 grame unt,, 150 ml vin,, 200 grame smintina,, 1 lingura curry,, 1 lingurita ras-el-hanout,, 1 lingurita turmeric,, piper, gust,, un buchet de patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala inalta (in care sa se poata deschida scoicile), topim untul si adaugam esalota tocata fin, o lasam acolo pina devine trasparenta, la foc mic, amestecind din cind in cind. Adaugam apoi vinul peste ea, cind totul ajunge la fierbere, adaugam si scoicile, pe care le lasam sa fiarba 5 minute. Aruncam exemplarele care nu s-au deschis, iar pe celelalte le scurgem de lichid si le rezervam la cald. In lichidul ramas de la fieberea scoicilor adaugam smintina, in care am incorporat intre timp curry, turmeric si ras -el-hanout. Potrivim de piper si lasam sosul rezultat inca 5 minute, la foc mic, sa capete consistenta. Adaugam la sfirsit si patrunjelul tocat, amestecam si luam vasul de pe foc, apoi ii turnam continutul peste scoicile rezervate la cald si mai amestecam o data pentru ca sosul sa cuprinda scoicile. Noi am servit bunatatea cu un orez fiert simplu, mi-a parut cea mai potrivita alegere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu sos curry" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap cu marar pe cartofi noi

Crap cu marar pe cartofi noi

Am fost in piata si carttofii noi erau atit de frumosi, galbeni aurii incit nu am rezistat si am

1 vot    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste somon in sos de rosii

Peste somon in sos de rosii

Intr-o tigaie de teflon se pune untul si putin ulei de masline si se lasa sa se incinga.(se pune

8 voturi    5 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Simona Haliga , 02 martie 2015

    nu pot,avind in vedere ca e altceva decit ceapa obisnuita,cu alt gust si aroma.scoicile nu se fac cu ceapa ci cu esalota/hasma/salota. :)

  • Fara foto

    Andronic Elenaandroni , 02 martie 2015

    nu puteti sa spuneti ceapa ....in loc de esalota

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 2 kg de midii,
  • 2 esalote,
  • 50 grame unt,
  • 150 ml vin,
  • 200 grame smintina,
  • 1 lingura curry,
  • 1 lingurita ras-el-hanout,
  • 1 lingurita turmeric,
  • piper, gust,
  • un buchet de patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Retete
de simonahaliga
Smochine in sirop de vin rosu

Smochine in sirop de vin rosu

Se pun la fiert, timp de 15-20 minute,vinul amestecat cu mirodeniile (scortisoara si pastaia de vanilie,sectionata

5 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu smochine

Clafoutis cu smochine

Cu lingurita de unt se tapeteaza forma de copt si se aseaza in ea smochinele taiate, asa cum va doriti.

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Goujaunnette de dinde a la creme/escalop de curcan in sos de smantana

Goujaunnette de dinde a la creme/escalop de curcan in sos de smantana

Se taie escalopul de curcan  in fasiute de cca 6 cm lungime si 1-1,5 cm latime. Acestea sunt

12 voturi    16 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana