Intr-o oala inalta (in care sa se poata deschida scoicile), topim untul si adaugam esalota tocata fin, o lasam acolo pina devine trasparenta, la foc mic, amestecind din cind in cind. Adaugam apoi vinul peste ea, cind totul ajunge la fierbere, adaugam si scoicile, pe care le lasam sa fiarba 5 minute. Aruncam exemplarele care nu s-au deschis, iar pe celelalte le scurgem de lichid si le rezervam la cald. In lichidul ramas de la fieberea scoicilor adaugam smintina, in care am incorporat intre timp curry, turmeric si ras -el-hanout. Potrivim de piper si lasam sosul rezultat inca 5 minute, la foc mic, sa capete consistenta. Adaugam la sfirsit si patrunjelul tocat, amestecam si luam vasul de pe foc, apoi ii turnam continutul peste scoicile rezervate la cald si mai amestecam o data pentru ca sosul sa cuprinda scoicile. Noi am servit bunatatea cu un orez fiert simplu, mi-a parut cea mai potrivita alegere.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii