autor:

simonahaliga

» » Mancaruri cu peste

Midii cu sos curry

Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2011

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 2 kg de midii,, 2 esalote,, 50 grame unt,, 150 ml vin,, 200 grame smintina,, 1 lingura curry,, 1 lingurita ras-el-hanout,, 1 lingurita turmeric,, piper, gust,, un buchet de patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-o oala inalta (in care sa se poata deschida scoicile), topim untul si adaugam esalota tocata fin, o lasam acolo pina devine trasparenta, la foc mic, amestecind din cind in cind. Adaugam apoi vinul peste ea, cind totul ajunge la fierbere, adaugam si scoicile, pe care le lasam sa fiarba 5 minute. Aruncam exemplarele care nu s-au deschis, iar pe celelalte le scurgem de lichid si le rezervam la cald. In lichidul ramas de la fieberea scoicilor adaugam smintina, in care am incorporat intre timp curry, turmeric si ras -el-hanout. Potrivim de piper si lasam sosul rezultat inca 5 minute, la foc mic, sa capete consistenta. Adaugam la sfirsit si patrunjelul tocat, amestecam si luam vasul de pe foc, apoi ii turnam continutul peste scoicile rezervate la cald si mai amestecam o data pentru ca sosul sa cuprinda scoicile. Noi am servit bunatatea cu un orez fiert simplu, mi-a parut cea mai potrivita alegere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu sos curry" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav somonat cu cartofi noi

Pastrav somonat cu cartofi noi

Se spala bine pestele,se elimina capul si intestinele.Se lasa la uscat si se taie in bucati dupa

7 voturi    10 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Peste pane cu orez

Peste pane cu orez

Dupa ce se dezgheata pestii,se taie in bucati potrivite,se sareaza si se dau prin suc de lamaie. Apoi

8 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Simona Haliga , 02 martie 2015

    nu pot,avind in vedere ca e altceva decit ceapa obisnuita,cu alt gust si aroma.scoicile nu se fac cu ceapa ci cu esalota/hasma/salota. :)

  • Fara foto

    Andronic Elenaandroni , 02 martie 2015

    nu puteti sa spuneti ceapa ....in loc de esalota

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 2 kg de midii,
  • 2 esalote,
  • 50 grame unt,
  • 150 ml vin,
  • 200 grame smintina,
  • 1 lingura curry,
  • 1 lingurita ras-el-hanout,
  • 1 lingurita turmeric,
  • piper, gust,
  • un buchet de patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Retete
de simonahaliga
Smochine in sirop de vin rosu

Smochine in sirop de vin rosu

Se pun la fiert, timp de 15-20 minute,vinul amestecat cu mirodeniile (scortisoara si pastaia de vanilie,sectionata

5 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu smochine

Clafoutis cu smochine

Cu lingurita de unt se tapeteaza forma de copt si se aseaza in ea smochinele taiate, asa cum va doriti.

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Goujaunnette de dinde a la creme/escalop de curcan in sos de smantana

Goujaunnette de dinde a la creme/escalop de curcan in sos de smantana

Se taie escalopul de curcan  in fasiute de cca 6 cm lungime si 1-1,5 cm latime. Acestea sunt

13 voturi    16 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ciorba de perisoare de peste