autor:

simonahaliga

» » Mancaruri cu peste

Midii cu sos curry

Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2011

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 2 kg de midii,, 2 esalote,, 50 grame unt,, 150 ml vin,, 200 grame smintina,, 1 lingura curry,, 1 lingurita ras-el-hanout,, 1 lingurita turmeric,, piper, gust,, un buchet de patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala inalta (in care sa se poata deschida scoicile), topim untul si adaugam esalota tocata fin, o lasam acolo pina devine trasparenta, la foc mic, amestecind din cind in cind. Adaugam apoi vinul peste ea, cind totul ajunge la fierbere, adaugam si scoicile, pe care le lasam sa fiarba 5 minute. Aruncam exemplarele care nu s-au deschis, iar pe celelalte le scurgem de lichid si le rezervam la cald. In lichidul ramas de la fieberea scoicilor adaugam smintina, in care am incorporat intre timp curry, turmeric si ras -el-hanout. Potrivim de piper si lasam sosul rezultat inca 5 minute, la foc mic, sa capete consistenta. Adaugam la sfirsit si patrunjelul tocat, amestecam si luam vasul de pe foc, apoi ii turnam continutul peste scoicile rezervate la cald si mai amestecam o data pentru ca sosul sa cuprinda scoicile. Noi am servit bunatatea cu un orez fiert simplu, mi-a parut cea mai potrivita alegere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu sos curry" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de pangasius la cuptor

File de pangasius la cuptor

1. Spalam fileul de pangasius, ii dam sare si piper 2. Taiem lamaia, rosiile si ceapa rondele, usturoiul

14 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
FILE DE PESTE IN ALUAT

FILE DE PESTE IN ALUAT

Fileul de peste se spala,se zvanta si se trece prin aluatul de clatite in care s-au adaugat sare,

29 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Simona Haliga , 02 martie 2015

    nu pot,avind in vedere ca e altceva decit ceapa obisnuita,cu alt gust si aroma.scoicile nu se fac cu ceapa ci cu esalota/hasma/salota. :)

  • Fara foto

    Andronic Elenaandroni , 02 martie 2015

    nu puteti sa spuneti ceapa ....in loc de esalota

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 2 kg de midii,
  • 2 esalote,
  • 50 grame unt,
  • 150 ml vin,
  • 200 grame smintina,
  • 1 lingura curry,
  • 1 lingurita ras-el-hanout,
  • 1 lingurita turmeric,
  • piper, gust,
  • un buchet de patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Retete
de simonahaliga
Smochine in sirop de vin rosu

Smochine in sirop de vin rosu

Se pun la fiert, timp de 15-20 minute,vinul amestecat cu mirodeniile (scortisoara si pastaia de vanilie,sectionata

5 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu smochine

Clafoutis cu smochine

Cu lingurita de unt se tapeteaza forma de copt si se aseaza in ea smochinele taiate, asa cum va doriti.

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Goujaunnette de dinde a la creme/escalop de curcan in sos de smantana

Goujaunnette de dinde a la creme/escalop de curcan in sos de smantana

Se taie escalopul de curcan  in fasiute de cca 6 cm lungime si 1-1,5 cm latime. Acestea sunt

12 voturi    16 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Peste cu sos de lamaie