autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Mincare de fasole cu carne de miel(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 13 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 13 mai 2009

Ingrediente
-1 kg carne miel cu os, -500 g fasole, -cca400g morcovi, rondele, -2 cepe taiate marunt, -suc de la 4 rosii, -1 lingurita cu virf de pasta de rosii, -6-7 catei usturoi batuti, -sare, -condimente (piper,ienibahar,cardamom,cumintoate pudra), -daca e nevoie,putina apalichidul trebuie sa cuprinda mincarea, Pentru orez:, -2 pahare orez(pahar de cca 200 ml ), -1 lingura fidea, -1 lingurita sare, -ulei(cam 5 linguri), -apa(pt un pahar de orez se pune 1,25 pahar apa)

Dificultate: Redusa Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele;se pun intr-o oala cu presiune;se potriveste de sare,condimente.....
Se inchide bine oala;dupa ce clocoteste,se da la foc mic si se lasa sa fiarba 40 minute.
Cind e gata,mincarea se serveste fierbinte,cu garnitura de orez.Pe orez,sa fie mai aratos,se pun cca 2 linguri de seminte de pin, prajite.
Prepararea orezului
Orezul se pune in apa calduta, unde se lasa 30 minute;dupa aceea se spala bine, se pune la scurs intr-o strecuratoare.In acest timp, fideaua se prajeste putin;se pun peste orezul, sarea,apa fierbinte.Se mesteca;se fierbe totul cca 30 minute,amestecind la fiecare 12-15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare de fasole cu carne de miel(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri de pui

Rulouri de pui

Preparare: Pieptul de pui se taie si se bate cu ciocanul de snitele,astfel incat sa se obtina felii

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Craticioara cu cartofi si crenvusti

Craticioara cu cartofi si crenvusti

Cartofii se fierb 15 minute,se scot,se racesc si se taie felii mai groase; Intr-o tigaie cu putin

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

    Deşi a trecut ceva timp de la ultimul comentariu la reţetă, n-am încercet-o încă. N-a venit vremea tăiaului mieilor, dar se apropie. Dorinţa de a o încerca rămâne valabilă!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

    E bine de încercat şi alte reţete.

Dificultate

Redusa

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • -1 kg carne miel cu os
  • -500 g fasole
  • -cca400g morcovi, rondele
  • -2 cepe taiate marunt
  • -suc de la 4 rosii
  • -1 lingurita cu virf de pasta de rosii
  • -6-7 catei usturoi batuti
  • -sare
  • -condimente (piper,ienibahar,cardamom,cumintoate pudra)
  • -daca e nevoie,putina apalichidul trebuie sa cuprinda mincarea
  • Pentru orez:
  • -2 pahare orez(pahar de cca 200 ml )
  • -1 lingura fidea
  • -1 lingurita sare
  • -ulei(cam 5 linguri)
  • -apa(pt un pahar de orez se pune 1,25 pahar apa)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Deşi a trecut ceva timp de la ultimul comentariu la reţetă, n-am încercet-o încă. N-a venit vremea tăiaului mieilor, dar se apropie. Dorinţa de a o încerca rămâne valabilă!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Rulou din piept de pui