autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Mincare de fasole cu carne de miel(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 13 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 13 mai 2009

Ingrediente
-1 kg carne miel cu os, -500 g fasole, -cca400g morcovi, rondele, -2 cepe taiate marunt, -suc de la 4 rosii, -1 lingurita cu virf de pasta de rosii, -6-7 catei usturoi batuti, -sare, -condimente (piper,ienibahar,cardamom,cumintoate pudra), -daca e nevoie,putina apalichidul trebuie sa cuprinda mincarea, Pentru orez:, -2 pahare orez(pahar de cca 200 ml ), -1 lingura fidea, -1 lingurita sare, -ulei(cam 5 linguri), -apa(pt un pahar de orez se pune 1,25 pahar apa)

Dificultate: Redusa Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele;se pun intr-o oala cu presiune;se potriveste de sare,condimente.....
Se inchide bine oala;dupa ce clocoteste,se da la foc mic si se lasa sa fiarba 40 minute.
Cind e gata,mincarea se serveste fierbinte,cu garnitura de orez.Pe orez,sa fie mai aratos,se pun cca 2 linguri de seminte de pin, prajite.
Prepararea orezului
Orezul se pune in apa calduta, unde se lasa 30 minute;dupa aceea se spala bine, se pune la scurs intr-o strecuratoare.In acest timp, fideaua se prajeste putin;se pun peste orezul, sarea,apa fierbinte.Se mesteca;se fierbe totul cca 30 minute,amestecind la fiecare 12-15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare de fasole cu carne de miel(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cordon bleu

Cordon bleu

Curatam pieptul de pui de piele si il taiem felii ca de snitel, il batem putin cu un ciocan de bucatarie

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi, cu rasol alb de porc

Mancare de cartofi, cu rasol alb de porc

Carnea se taie bucatele si o calim in 2-3 linguri de ulei de masline extravirgin.Adaugam in

24 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

    Deşi a trecut ceva timp de la ultimul comentariu la reţetă, n-am încercet-o încă. N-a venit vremea tăiaului mieilor, dar se apropie. Dorinţa de a o încerca rămâne valabilă!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

    E bine de încercat şi alte reţete.

Dificultate

Redusa

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • -1 kg carne miel cu os
  • -500 g fasole
  • -cca400g morcovi, rondele
  • -2 cepe taiate marunt
  • -suc de la 4 rosii
  • -1 lingurita cu virf de pasta de rosii
  • -6-7 catei usturoi batuti
  • -sare
  • -condimente (piper,ienibahar,cardamom,cumintoate pudra)
  • -daca e nevoie,putina apalichidul trebuie sa cuprinda mincarea
  • Pentru orez:
  • -2 pahare orez(pahar de cca 200 ml )
  • -1 lingura fidea
  • -1 lingurita sare
  • -ulei(cam 5 linguri)
  • -apa(pt un pahar de orez se pune 1,25 pahar apa)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Deşi a trecut ceva timp de la ultimul comentariu la reţetă, n-am încercet-o încă. N-a venit vremea tăiaului mieilor, dar se apropie. Dorinţa de a o încerca rămâne valabilă!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Rata cu sos de rosii