autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Mincare de fasole cu carne de miel(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 13 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 13 mai 2009

Ingrediente
-1 kg carne miel cu os, -500 g fasole, -cca400g morcovi,taiati rondele, -2 cepe taiate marunt, -suc de la 4 rosii, -1 lingurita cu virf de pasta de rosii, -6-7 catei usturoi batuti, -sare, -condimente (piper,ienibahar,cardamom,cumintoate pudra), -daca e nevoie,putina apalichidul trebuie sa cuprinda mincarea, Pentru orez:, -2 pahare orez(pahar de cca 200 ml ), -1 lingura fidea, -1 lingurita sare, -ulei(cam 5 linguri), -apa(pt un pahar de orez se pune 1,25 pahar apa)

Dificultate: Redusa Timp: 3h

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele;se pun intr-o oala cu presiune;se potriveste de sare,condimente.....
Se inchide bine oala;dupa ce clocoteste,se da la foc mic si se lasa sa fiarba 40 minute.
Cind e gata,mincarea se serveste fierbinte,cu garnitura de orez.Pe orez,sa fie mai aratos,se pun cca 2 linguri de seminte de pin, prajite.
Prepararea orezului
Orezul se pune in apa calduta, unde se lasa 30 minute;dupa aceea se spala bine, se pune la scurs intr-o strecuratoare.In acest timp, fideaua se prajeste putin;se pun peste orezul, sarea,apa fierbinte.Se mesteca;se fierbe totul cca 30 minute,amestecind la fiecare 12-15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare de fasole cu carne de miel(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

    Deşi a trecut ceva timp de la ultimul comentariu la reţetă, n-am încercet-o încă. N-a venit vremea tăiaului mieilor, dar se apropie. Dorinţa de a o încerca rămâne valabilă!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

    E bine de încercat şi alte reţete.

Dificultate

Redusa

Timp

3h

4 voturi

Ingrediente

  • -1 kg carne miel cu os
  • -500 g fasole
  • -cca400g morcovi,taiati rondele
  • -2 cepe taiate marunt
  • -suc de la 4 rosii
  • -1 lingurita cu virf de pasta de rosii
  • -6-7 catei usturoi batuti
  • -sare
  • -condimente (piper,ienibahar,cardamom,cumintoate pudra)
  • -daca e nevoie,putina apalichidul trebuie sa cuprinda mincarea
  • Pentru orez:
  • -2 pahare orez(pahar de cca 200 ml )
  • -1 lingura fidea
  • -1 lingurita sare
  • -ulei(cam 5 linguri)
  • -apa(pt un pahar de orez se pune 1,25 pahar apa)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Deşi a trecut ceva timp de la ultimul comentariu la reţetă, n-am încercet-o încă. N-a venit vremea tăiaului mieilor, dar se apropie. Dorinţa de a o încerca rămâne valabilă!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Kaizer de casa