Nu stiam ce nume sa ii dau pentru ca de altfel nu stiu daca are un nume.E o mincare traditionala in nordul Moldovei,eu am mincat prima data in Suceava mai apoi cca.5 ani,la cineva din Roman,sper sa va placa daca o sa incercati.
La mine timpul capsunilor a fost de acum o luna,eu am folosit capsuni de Spania si am pus mai mult zahar,puteam face cu cele de Belgia sunt ca la noi si sunt mai dulci dar pretul era ceva ridicat.
Sa incepem cu capsunile care se curata de frunzulite si le taiem in patru intr-un castron incapator,presaram zaharul si le sfarmam cu furculita fara a le sfarma de tot,sa mai ramina si bucatele intregi sunt foarte placute.Adaugam smintina si dam la rece pt o ora doua sau o noapte,gustul e mult mai intens.
Intre timp pregatim mamaliguta,sau a doua zi,;intr-o craticioara sau ceaun daca aveti,se pune apa la fiert cu un praf de sare si un praf de faina,cind da in clocot adaugam faina de porumb cu grija sa nu iasa tare,ci asa cam pentru o brinza cu smintina.
Cu un pahar sau mai nou acum sunt formele alea de metal scoatem mijlocul mamaligii care e mai fierbinte,il asezam in farfurie adinca peste care punem capsunile cu smintina.
E foarte usor,racoritor chiar daca mamaliga e calda si pentru mine foarte bun,in mod normal nu fac doar din 500 gr e ceva pe la 2 kg de capsuni,sper sa va placa si
Pofta Buna!!!!!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii