autor:

anaandronel

» » Dulciuri diverse

Mincarea de capsuni a Getei

Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 mai 2011

Ingrediente
500 gr de capsuni, 250 gr de smintina, 3-4 linguri bune de zahar,poate mai mult daca capsunile nu sunt asa dulci, pt.mamaliga:, 250 ml apa, un praf sare, faina de porumb

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Nu stiam ce nume sa ii dau pentru ca de altfel nu stiu daca are un nume.E o mincare traditionala in nordul Moldovei,eu am mincat prima data in Suceava mai apoi cca.5 ani,la cineva din Roman,sper sa va placa daca o sa incercati.
La mine timpul capsunilor a fost de acum o luna,eu am folosit capsuni de Spania si am pus mai mult zahar,puteam face cu cele de Belgia sunt ca la noi si sunt mai dulci dar pretul era ceva ridicat.
Sa incepem cu capsunile care se curata de frunzulite si le taiem in patru intr-un castron incapator,presaram zaharul si le sfarmam cu furculita fara a le sfarma de tot,sa mai ramina si bucatele intregi sunt foarte placute.Adaugam smintina si dam la rece pt o ora doua sau o noapte,gustul e mult mai intens.
Intre timp pregatim mamaliguta,sau a doua zi,;intr-o craticioara sau ceaun daca aveti,se pune apa la fiert cu un praf de sare si un praf de faina,cind da in clocot adaugam faina de porumb cu grija sa nu iasa tare,ci asa cam pentru o brinza cu smintina.
Cu un pahar sau mai nou acum sunt formele alea de metal scoatem mijlocul mamaligii care e mai fierbinte,il asezam in farfurie adinca peste care punem capsunile cu smintina.
E foarte usor,racoritor chiar daca mamaliga e calda si pentru mine foarte bun,in mod normal nu fac doar din 500 gr e ceva pe la 2 kg de capsuni,sper sa va placa si
Pofta Buna!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mincarea de capsuni a Getei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatitele mele

Clatitele mele

Se pune intr-un castron ouale,cu aromele,circa un sfert de pachetel de praf de copt si un pic de

1 vot    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin spumoase. La fel albusurile se bat spuma. In

3 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 iulie 2012

    Ce bine arata!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

    Asa imi plac si mie cãpsunile, si noi cumpãram din Spania:) Interesantã pãpica, am sa incerc si eu; felicitãri!!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

    Trebuie sa fie foarte buna si aromata!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

      Imi place combinatia... yumi,yumi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 gr de capsuni
  • 250 gr de smintina
  • 3-4 linguri bune de zahar,poate mai mult daca capsunile nu sunt asa dulci
  • pt.mamaliga:
  • 250 ml apa
  • un praf sare
  • faina de porumb

Raporteaza reteta

Retete
de anaandronel
Crema de vinete

Crema de vinete

Se frig vinetele pe gratar sau pe o tava pe aragaz(e mai bine la gratar deoarece fac mult fum in

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Salate reci
Creveti a la Franky

Creveti a la Franky

Daca preferati crevetii proaspeti ii decojiti si ii lasati pe un prosop de bucatarie la uscat,daca

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pulpite de pui  prajit peste orez cu legume

Pulpite de pui prajit peste orez cu legume

Punem cele 6 pulpite la fiert in cca 2 l jumate de apa,cu un morcov si sare.Intre timp taiem ceapa

8 voturi    13 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bine arata!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Negrese