autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Minciunele (cirighele)

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 februarie 2011

Ingrediente
1 kg faina, 3 oua, 300 ml smantana, 200 ml lapte, 200 g zahar, coaja de la o lamaie, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita rasa sare, ulei pentru copt

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

410 voturi

Mod de preparare

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot.

Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut.

Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam sa se odihneasca la cald, alte 15 minute.

Intindem apoi aluatul pe o suprafata data cu faina si taiem romburi cu ajutorul unui pinten, asa ca in imagine. In mijlocul rombului facem cate o fanta tot cu pintenul , pe unde vom scoate unul din capete.

Dupa ce am terminat cu toate minciunelele de facut, punem uleiul la incins si coacem minciunelele pe ambele parti.

Le scoatem pe un servet absorbant si apoi pot fi asezate pe farfurie.

Daca doriti le puteti pudra cu zahat praf amestecat cu zahar vanilat.

Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele (cirighele)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 40 comentarii

  • Katy , 22 martie 2020

    Foarte bune.

  • Da.almasan@gmail.com , 02 august 2018

    Super bune!!

  • marga tatar , 06 august 2017

    minciunelele sunt delicioase. Incercati si voi!

    • Filoteia , 04 august 2017

      Foarte bune.

    • Claudia , 03 iunie 2017

      Foarte usor de facut si foarte bune

    • Manea Jurcan , 05 august 2015

      as recomanda in aluat 1 lingura de untura de porc sau ulei,la 500 gr faina. iese mai frageda...

    • Marcela , 04 august 2015

      Nu se fac cu drojdie!

    • Lili Constantin , 31 iulie 2015

      soacra mea le facea cu margarina si amoniac sau bicarbonat si erau delicioase nu am mancat niciodata mai bune decat cele facute de ea

    • Lex Sed , 30 iulie 2015

      Apreciez ca nu le-ati pudrat cu o tona de zahar, cum am vazut la alte postari.Nu cred insa ca e corecta exprimarea...lasam aluatul la dospit...fiind cu praf de copt si nu cu drojdie, aluatul se odihneste , nu dospeste.

    • Cornelia Stoica , 30 iulie 2015

      da sint foarte bune si eu fac si se face repede si gustoase

    • Alexandra Lavinia Ungurean , 04 iunie 2015

      fff bune !!! cu drojdie am incercat dar au alt gust, acestea sunt Perfecte !!

    • Emilia Adriana Dragoi , 28 mai 2015

      Eu stiu de la bunica mea ca intotdeauna punea in scortisoare cum se zic la noi,tuica

    • Mariana Pavel , 28 mai 2015

      Retelele vechi de la mama/bunica sunt cele mai sigure si delicioase ,asa ca Natalia Savu foloseste reteta ta ,pupici

    • Mariana Pavel , 28 mai 2015

      Acum aflu ca aluaturile framintate cu PRAF DE COPT se lasa la "DOSPIT"!!LA CALD.....*GRESIT*

    • Nicoleta Ioana Hütter-Toma , 28 aprilie 2015

      Sint ffffff.bune si repede de facut....

    • Suzana Guja , 19 decembrie 2014

      Super bune..copii mei au papat tot...minunate..

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 iulie 2014

      Minciunelele astea NU se fac cu drojdie !!! Cred ca de vina a fost faina sau faptul ca ingredientele NU au fost, toate, la temperatura camerei.... Le-am facut de nenumarate ori si niciodata nu am patit asa ceva !

    • Toncean Sidonia , 29 iulie 2014

      Minciunelele astea NU se fac cu drojdie !!! Cred ca de vina a fost faina sau faptul ca ingredientele NU au fost, toate, la temperatura camerei.... Le-am facut de nenumarate ori si niciodata nu am patit asa ceva !

    • Natalia Sava , 28 iulie 2014

      Da,vreau sa va spun ca am testat-o chiar simbata(mi-am spus-hai sa fac ceva dulce pentru familie)dar surpriza-erau tari si cind s-au racit s-au cauciucat.Cred ca in loc de praf de copt era mai buna drojdia.Parerea mea.Oricum eu aveam o reteta de minciunele sau izmene intoarse ,cum se zice pe la noi,dar am zis sa incerc ceva nou de pe internet....Nu a intrunit punctele necesare asa ca o sa ramin la reteta mea

    • Florica Balog , 24 mai 2014

      Foarte bune !,,,

    • Anisoara Grozav , 02 aprilie 2014

      foarte bune

    • Liliana Rotaru , 15 februarie 2014

      foarte bun

    • Toncean Sidonia , 24 ianuarie 2014

      Super bune..copii mei au papat tot...minunate..

    • Mihut Corina , 23 ianuarie 2014

      Am incercat retreat si nu mi se pare una din cele Mai buna :(((

    • Luci Aurica Sintescu , 12 decembrie 2013

      FOARTE BUNE!

    • Aura Aura , 16 august 2013

      foarte bune

    • Stanciu Gheorghe , 03 iunie 2013

      sint foarte bune, fragede.eu le fac si acum.

    • Sorina Nicoleta Vlad , 01 iunie 2013

      Super bune..copii mei au papat tot...minunate..

    • Stancov Lucia , 01 iunie 2013

      Imi plac...se topesc in gura...nu tin mult! :D

    • lea weisz , 01 iunie 2013

      Multumesc de receta asta il caut demult ! Era una dintre mincaruru cu care am crescut in copilarie in Ardeal .

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

      minciunele,scovergi,uscatele si cine stie ce nume or mai avea(eu le stiu pe astea 3 ) sint grozave ale tale Sidy.problema e ca gasesc smintana numai joia ;asa ca miine fac o proba cu ceva iaurt foarte cremos;prea ma ispitesc .

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

      Si in zona mea tot minciunele se numesc,si sunt grozave...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

      Minunate!***** Si la noi tot minciunele se numesc; numai sa nu ne duci cu zaharelul si apoi sa spui ca s-au terminat....

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

      MAMA DA CE BINE ARATA!!!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Sidy draga ...nu am mai mancat minciunele de 5 ani, de cand am plecat din tara !!!!! yamy yamy....mmmmmm !!!!! am sa fac si eu promit :)

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Sidy mi-ai facut o pofta enorma de minciunele :) Pe la noi pe aici li se spune "hvorost", este un cuvint rusesc si in traducere inseamna "uscaturi" Insa, cind eram acasa la mama le spuneam "prajituri inodate" :))

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Sidy draga, astea sunt adevarate, nu sunt minciunele. Waw ce apetisante sunt. Interesanta tehmologia.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Tare bune sant yumi,yumi...tre sa fac si eu ca nu am facut demult, dar pana atunci iau de la tine vre-o doua, hi,hi. Multumesc ! *****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      La mine în sat le ziceam "scoverzi", le mai zice "uscăţele", iar pe unde stau acum li se spune "izmene întoarse". Hazliu, nu? Oricum e o mâncare rapidă .

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      ce pofta mi-ai facut....imi dai si mie una, te rog?:) tare bune sunt...:) Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

410 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 300 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa sare
  • ulei pentru copt

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Katy

Foarte bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Gris cu lapte si pere caramelizate