autor:

Eugenia Bogdan

» » Mancaruri cu carne

Musaca de dovlecei

Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2010

Ingrediente
Fiindca este sezonul dovleceilor va propun o reteta usoara de vara, pe care am mancat-o preparata de gazda noastra de la Casa Bejan din localitatea Fundata. Ne-a placut foarte mult si de atunci o prepar in fiecare vara., Avem nevoie de:, 6-7 dovlecei, 700 g carne tocata in amestec, 1 ou, 1 ceapa, 500 g rosii sau 500 g suc rosii, o legatura marar, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Calim ceapa peste care adaugam carnea tocata picurind din cand in cand cate putin suc de rosii.Lasam sa scada si apoi o lasam sa se raceasca. Dupa racire, condimentam, adaugam mararul si oul, si amestecam.Curatam la capete si taiem dovleceii rondele sau pe lung(eu i-am taiat pe lung).
Montam musacaua in felul urmator:ungem tava cu putin ulei si asezam un strat de dovlecei, un strat de amestec de carne,iar dovlecei iar carne, ultimul strat sa fie de dovlecei. Punem rosii taiate felii sau suc de rosii. Nu mai adaugam alt lichid deoarece dovleceii isi vor lasa suficienta apa. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor aproximativ 1 ora dupa care scoatem folia si mai lasam sa se rumeneasca putin. Musacaua fiind rumenita, o servim calda alaturi de castraveciori sau dovlecei murati. Este o bunatate!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi si dovlecei

Musaca de cartofi si dovlecei

Cartofii se spala si se fierb in coaja, iar dupa ce s-au fiert se taie in felii subtiri. Dovlecelul

32 voturi    13 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Musaca de carne cu dovlecei si vinete

Musaca de carne cu dovlecei si vinete

Dovleceii si vinetele necuratate de coaja se presara cu putina sare si condimente si se lasa acoperite

26 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Deliciosi dovleceii oricum . Sunt foarte buni si cu carne de pasare tocata ( curcan, pui )

  • Sava Violeta

    Sava Violeta (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    Delicios! Voi incerca reteta cat de curand!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    O delicateta ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • Fiindca este sezonul dovleceilor va propun o reteta usoara de vara
  • pe care am mancat-o preparata de gazda noastra de la Casa Bejan din localitatea Fundata. Ne-a placut foarte mult si de atunci o prepar in fiecare vara.
  • Avem nevoie de:
  • 6-7 dovlecei
  • 700 g carne tocata in amestec
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 500 g rosii sau 500 g suc rosii
  • o legatura marar
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Eugenia Bogdan
Prajitura Lintzer

Prajitura Lintzer

Pentru aluat se amesteca ouale cu zaharul si margarina pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de

12 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Batem ouale cu zaharul , amestecam treptat uleiul, apoi laptele, faina si praful de copt. Punem

297 voturi    37 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Dezosam si taiem bucati mai mici pieptul de pui pe care il punem la prajit impreuna cu ceapa intreaga. Cand

30 voturi    18 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

COSTINELA M. (Chef de cuisine)

Deliciosi dovleceii oricum . Sunt foarte buni si cu carne de pasare tocata ( curcan, pui )

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Parjoale ca la mama acasa