autor:

Eugenia Bogdan

» » Mancaruri cu carne

Musaca de dovlecei

Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2010

Ingrediente
Fiindca este sezonul dovleceilor va propun o reteta usoara de vara, pe care am mancat-o preparata de gazda noastra de la Casa Bejan din localitatea Fundata. Ne-a placut foarte mult si de atunci o prepar in fiecare vara., Avem nevoie de:, 6-7 dovlecei, 700 g carne tocata in amestec, 1 ou, 1 ceapa, 500 g rosii sau 500 g suc rosii, o legatura marar, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Calim ceapa peste care adaugam carnea tocata picurind din cand in cand cate putin suc de rosii.Lasam sa scada si apoi o lasam sa se raceasca. Dupa racire, condimentam, adaugam mararul si oul, si amestecam.Curatam la capete si taiem dovleceii rondele sau pe lung(eu i-am taiat pe lung).
Montam musacaua in felul urmator:ungem tava cu putin ulei si asezam un strat de dovlecei, un strat de amestec de carne,iar dovlecei iar carne, ultimul strat sa fie de dovlecei. Punem rosii taiate felii sau suc de rosii. Nu mai adaugam alt lichid deoarece dovleceii isi vor lasa suficienta apa. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor aproximativ 1 ora dupa care scoatem folia si mai lasam sa se rumeneasca putin. Musacaua fiind rumenita, o servim calda alaturi de castraveciori sau dovlecei murati. Este o bunatate!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi si dovlecei

Musaca de cartofi si dovlecei

Cartofii se spala si se fierb in coaja, iar dupa ce s-au fiert se taie in felii subtiri. Dovlecelul

32 voturi    13 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Musaca cu dovlecei si carne tocata de curcan

Musaca cu dovlecei si carne tocata de curcan

Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu sare, piper, putin cimbru, verdeata taiata

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Deliciosi dovleceii oricum . Sunt foarte buni si cu carne de pasare tocata ( curcan, pui )

  • Sava Violeta

    Sava Violeta (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    Delicios! Voi incerca reteta cat de curand!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    O delicateta ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • Fiindca este sezonul dovleceilor va propun o reteta usoara de vara
  • pe care am mancat-o preparata de gazda noastra de la Casa Bejan din localitatea Fundata. Ne-a placut foarte mult si de atunci o prepar in fiecare vara.
  • Avem nevoie de:
  • 6-7 dovlecei
  • 700 g carne tocata in amestec
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 500 g rosii sau 500 g suc rosii
  • o legatura marar
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Eugenia Bogdan
Prajitura Lintzer

Prajitura Lintzer

Pentru aluat se amesteca ouale cu zaharul si margarina pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de

12 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Batem ouale cu zaharul , amestecam treptat uleiul, apoi laptele, faina si praful de copt. Punem

199 voturi    32 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Dezosam si taiem bucati mai mici pieptul de pui pe care il punem la prajit impreuna cu ceapa intreaga. Cand

27 voturi    18 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

COSTINELA M. (Chef de cuisine)

Deliciosi dovleceii oricum . Sunt foarte buni si cu carne de pasare tocata ( curcan, pui )

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Friptura de porc elvetiana