Piureul:
Se taie telina si morcovii cubulete si se calesc cu putina sare, unt si ulei intr-o cratita. Se adauga supa de pui si se lasa la fiert pana se inmoaie. Cand legumele sunt fierte se scurge supa dar nu toata, mai lasam cam 100 ml. Adaugam laptele si untul si cu un blender vertical, transformam legumele intr-un piure fin. Asezonam cu sare si piper.
Sosul:
Intr-o cratita mica, punem supa in care au fiert morcovii si telina si adaugam gemul de mure, cimbrul si asteptam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, adaugam otetul balsamic si lasam sa scada la jumatate. Cand a scazut la jumatate, adaugam untul care face sosul mai catifelat, amestecam bine si asezonam cu sare si piper.
Carnea:
O curatam bine de marinata si o stergem bine cu servetele de bucatarie. Tragem carnea la tigaie cu un cub de unt, putin ulei, cimbru si 1 catel de usturoi zdrobit cam 8 minute avand grija sa ii dam fata pe toate partile.
Incalzim cuptorul la 180, asezonam carnea cu sare si piper si turnam peste ea sosul rezultat din tigaie cu tot cu cimbru si usturoi. O punem in folie de aluminiu, sigilam bine folia si mai dam carnea la cuptor inca 8 min.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii