autor:

Pompy_Aranyos

» » Fripturi

Muschi de caprioara, piure de telina cu morcovi si sos de mure

Autor: Pompy_Aranyos (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pompy_Aranyos (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2014

Ingrediente
Pentru marinata:, , muschi de caprioara - 1 kg, 750 ml vin rosu sec, coaja de la o portocala, cimbru proaspat - 2, 3 crengute, 2 frunze de dafin, 4 catei de usturoi zdrobiti, 1 ceapa mare taiata rondele, 10 boabe de piper negru zdrobite, 12 boabe de ienibahar zdrobite - 2 pastai de cardamon zdrobite, , Se lasa carnea la marinat 24 de ore!, , Pentru piure, :, 6 teline mici sau 2 mari, 10 morcovi, 1L supa de pui, 100 ml lapte, 50g unt, sare, piper, , Pentru sos:, , supa in care am fiert telina si morcovii, 180g gem de mure, 1 crenguta de cimbru, 4 linguri otet balsamic, sucul de la jumatate de portocala, 50g unt, sare, piper

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Piureul:



Se taie telina si morcovii cubulete si se calesc cu putina sare, unt si ulei intr-o cratita. Se adauga supa de pui si se lasa la fiert pana se inmoaie. Cand legumele sunt fierte se scurge supa dar nu toata, mai lasam cam 100 ml. Adaugam laptele si untul si cu un blender vertical, transformam legumele intr-un piure fin. Asezonam cu sare si piper.



Sosul:

Intr-o cratita mica, punem supa in care au fiert morcovii si telina si adaugam gemul de mure, cimbrul si asteptam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, adaugam otetul balsamic si lasam sa scada la jumatate. Cand a scazut la jumatate, adaugam untul care face sosul mai catifelat, amestecam bine si asezonam cu sare si piper.



Carnea:

O curatam bine de marinata si o stergem bine cu servetele de bucatarie. Tragem carnea la tigaie cu un cub de unt, putin ulei, cimbru si 1 catel de usturoi zdrobit cam 8 minute avand grija sa ii dam fata pe toate partile.



Incalzim cuptorul la 180, asezonam carnea cu sare si piper si turnam peste ea sosul rezultat din tigaie cu tot cu cimbru si usturoi. O punem in folie de aluminiu, sigilam bine folia si mai dam carnea la cuptor inca 8 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de caprioara, piure de telina cu morcovi si sos de mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Jumari din slanina de porc

Jumari din slanina de porc

Se taie bucatele slaninuta si se pune intr-o cratita sa se prajeasca. Invartim mereu cu o lingura

9 voturi    9 comentarii
30 min
Fripturi
Friptura de pui cu cartofi la cuptor

Friptura de pui cu cartofi la cuptor

Se spala pulpele si se sterg cu servet de hartie. Se pun intr-o tava in care s-a pus ulei. Cartofii

6 voturi    4 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru marinata:
  • muschi de caprioara - 1 kg
  • 750 ml vin rosu sec
  • coaja de la o portocala
  • cimbru proaspat - 2
  • 3 crengute
  • 2 frunze de dafin
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 ceapa mare taiata rondele
  • 10 boabe de piper negru zdrobite
  • 12 boabe de ienibahar zdrobite - 2 pastai de cardamon zdrobite
  • Se lasa carnea la marinat 24 de ore!
  • Pentru piure
  • :
  • 6 teline mici sau 2 mari
  • 10 morcovi
  • 1L supa de pui
  • 100 ml lapte
  • 50g unt
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • supa in care am fiert telina si morcovii
  • 180g gem de mure
  • 1 crenguta de cimbru
  • 4 linguri otet balsamic
  • sucul de la jumatate de portocala
  • 50g unt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Pompy_Aranyos
Tarta de lamaie

Tarta de lamaie

Prepararea aluatului: Intr-un bol mare amestecam untul moale si zaharul pudra pana se formeaza

1 vot    2 comentarii
1h 35 min
Prajituri
Clatite Gundel

Clatite Gundel

Clatitele: Amestecam intr-un bol, ouale, laptele, vanilia, zaharul coaja de lamaie si sarea.

1 vot    3 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Muschi de porc in crusta de alune, umplut cu prune uscate

Muschi de porc in crusta de alune, umplut cu prune uscate

Perele: Curatam perele de coaja si lasam coditele. Lasam un guler de coaja in jurul coditelor.

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui cu struguri si sampanie