Muschi de caprioara, piure de telina cu morcovi si sos de mure

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata
Muschi de caprioara, piure de telina cu morcovi si sos de mure

Ingrediente

  • Pentru marinata:
  • muschi de caprioara - 1 kg
  • 750 ml vin rosu sec
  • coaja de la o portocala
  • cimbru proaspat - 2, 3 crengute
  • 2 frunze de dafin
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 ceapa mare taiata rondele
  • 10 boabe de piper negru zdrobite
  • 12 boabe de ienibahar zdrobite - 2 pastai de cardamon zdrobite
  • Se lasa carnea la marinat 24 de ore!
  • Pentru piure
  • :
  • 6 teline mici sau 2 mari
  • 10 morcovi
  • 1L supa de pui
  • 100 ml lapte
  • 50g unt
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • supa in care am fiert telina si morcovii
  • 180g gem de mure
  • 1 crenguta de cimbru
  • 4 linguri otet balsamic
  • sucul de la jumatate de portocala
  • 50g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Piureul:

Se taie telina si morcovii cubulete si se calesc cu putina sare, unt si ulei intr-o cratita. Se adauga supa de pui si se lasa la fiert pana se inmoaie. Cand legumele sunt fierte se scurge supa dar nu toata, mai lasam cam 100 ml. Adaugam laptele si untul si cu un blender vertical, transformam legumele intr-un piure fin. Asezonam cu sare si piper.

Sosul:

Intr-o cratita mica, punem supa in care au fiert morcovii si telina si adaugam gemul de mure, cimbrul si asteptam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, adaugam otetul balsamic si lasam sa scada la jumatate. Cand a scazut la jumatate, adaugam untul care face sosul mai catifelat, amestecam bine si asezonam cu sare si piper.

Carnea:

O curatam bine de marinata si o stergem bine cu servetele de bucatarie. Tragem carnea la tigaie cu un cub de unt, putin ulei, cimbru si 1 catel de usturoi zdrobit cam 8 minute avand grija sa ii dam fata pe toate partile.

Incalzim cuptorul la 180, asezonam carnea cu sare si piper si turnam peste ea sosul rezultat din tigaie cu tot cu cimbru si usturoi. O punem in folie de aluminiu, sigilam bine folia si mai dam carnea la cuptor inca 8 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise