Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Ingrediente

  • 1kg muschi de porc
  • 1
  • 5 cartofi noi baby
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceapa
  • sare groasa
  • piper
  • vin alb
  • ulei de masline
  • boia dulce si picanta
  • patrunjel
  • marar
  • cimbru(deshidratate)2 portocale mari
  • foi dafin
  • slanina sau bacon felii
  • 200 gr ciuperci
  • branza rasa.Pt.Mujdei(optional):jumate capatana de usturoi pisat cu sare groasa
  • ulei
  • boia si smantana.Se poate servi cu salata verde
  • amestecata cu coriandru proaspat si ceapa.

Mod de preparare

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se unge carnea,se adauga sucul de la 1 portocala,foi de dafin si vin cat sa acopere carnea feliata .Se da la rece o noapte.2)Cartofii se taie in jumate si se fierb pe jumate.3)Carnea se aseaza intr-un vas care merge la cuptorintre feliile de carne se pun feliile de slanina sau bacon.Se pun cartofi(se condimenteazacu sare si piper),ceapa taiata rondele,portocala taiata in 2,ciupercile intregi sau taiate.Se stropeste cu ulei de masline si se acopera cu folie de aluminiu.Dupa 10-15 min,se se ia folia si se da la cuptor,din cand in cand se stropeste cu propriul sos.Cu 5 min inainte de a scoate din cuptor se pune branza.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni