autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Ingrediente
1kg muschi de porc,1,5 cartofi noi baby,1 capatana usturoi, 1 ceapa, groasa,piper,vin alb,ulei de masline,boia dulce si picanta,patrunjel,marar,cimbru(deshidratate)2 portocale mari,foi dafin,slanina sau bacon felii,200 gr ciuperci, branza rasa.Pt.Mujdei(optional):jumate capatana de usturoi pisat cu sare groasa,ulei,boia si smantana.Se poate servi cu salata verde,amestecata cu coriandru proaspat si ceapa.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se unge carnea,se adauga sucul de la 1 portocala,foi de dafin si vin cat sa acopere carnea feliata .Se da la rece o noapte.2)Cartofii se taie in jumate si se fierb pe jumate.3)Carnea se aseaza intr-un vas care merge la cuptorintre feliile de carne se pun feliile de slanina sau bacon.Se pun cartofi(se condimenteazacu sare si piper),ceapa taiata rondele,portocala taiata in 2,ciupercile intregi sau taiate.Se stropeste cu ulei de masline si se acopera cu folie de aluminiu.Dupa 10-15 min,se se ia folia si se da la cuptor,din cand in cand se stropeste cu propriul sos.Cu 5 min inainte de a scoate din cuptor se pune branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cotlet de berbecut la cuptor

Cotlet de berbecut la cuptor

In cazul in care nu gasim cotlet deja condimentat il marinam astfel: sare, piper, boia de ardei dulce,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Costite de oaie fripte

Costite de oaie fripte

Coastele de oaie se spala, se taie portii si se pun la fiert in oala sub presiune. Dupa primul clocot

2 voturi    5 comentarii
5h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • flory avram

    flory avram (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Foarte buna,am s-o testez neaparat,felicitari!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

    Foarte aromata!*****

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

    Multumesc,Angy.Si voua fetelor !

    • Fara foto

      Angy , 19 februarie 2010

      FETELOR,nu are rost sa va contraziceti pentru o reteta ,care poate fi preluata de pe un site strain si modificata dupa bunul gust al fiecaruia.Intr-adevar ca aceasta reteta pare a fi gustoasa,chiar daca a facut modificari la condimente(poate,dar nu cred)pentru ca nici portughezii nici brazilienii nu folosesc(in general) cimbru,boia.,smantana la sosuri de carne.Ramona,acea radacina de care spuneai este o ridiche,care ei nu o folosesc ca noi in salate,pentru ca nu e buna pt. salata,dar o folosesc la supe si fierte impreuna cu alte legume ca si garnitura.Succes!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      draga lolita,locuiesc in Portugalia de 8 ani si e normal sa fiu influentata de baza bucatariei lor:citricele,uleiul de masline ,usturoi si vin.Dar,cimbru si marar eu le aduc din Romania,pt ca aici nu este de cumparat,ce sa mai zic ca ei nici nu fac mancare cu ele,am pus si boia pe care ei no prea folosesc, nu am de unde cumpara nici albitura pt supe,in afara de o radacina pe care ei o numesc nabo.Sincer nu am luat reteta de niciunde.chiar te rog sa-mi dai si mie adresa de site.Eu mai intru pe www.receitas.pt.

    • Fara foto

      lolita , 15 februarie 2010

      reteta este buna, chair am pregatit-o saptaman trecuta, dar iti voi zice ca reteta nu este a ta , eu am gasit-o pe un site strain. cu exceptia branzei.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Felicitari!..................grozav de bun.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Cred ca este un deliciu,la ce ingrediente sunt, nici nu are cum sa nu fie delicioasa.Felicitari,ai votul meu.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Cred ca este delicioasa, aceasta friptura...Felicitari !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Delicioasa

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Multumesc fetelor ,sa-mi ziceti cum va iesit,puteti sa va folositi imaginatia si sa faceti cu oricare alte fructe!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      Bună fripturică!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1kg muschi de porc,1,5 cartofi noi baby,1 capatana usturoi
  • 1 ceapa, groasa,piper,vin alb,ulei de masline,boia dulce si picanta,patrunjel,marar,cimbru(deshidratate)2 portocale mari,foi dafin,slanina sau bacon felii,200 gr ciuperci
  • branza rasa.Pt.Mujdei(optional):jumate capatana de usturoi pisat cu sare groasa,ulei,boia si smantana.Se poate servi cu salata verde,amestecata cu coriandru proaspat si ceapa.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Prajitura de iaurt cu capsuni si vin de Porto

Prajitura de iaurt cu capsuni si vin de Porto

Untul moale se bate spuma cu zaharul si coaja de portocala.Albusele se bat separat spuma.Galbenusele

3 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

flory avram (Chef de cuisine)

Foarte buna,am s-o testez neaparat,felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui cu sos de arahide