Cei doi muschiuleti i-am pus la marinat pentru cateva ore într-un amestec de vin alb cu usturoi mult (5-6 catei zdrobiti si mărunţiti ),salvie, chimion , piper rosu si negru proaspăt macinat, ulei de măsline , sare si vin.
Dupa cateva ore bune( de preferat de seara pina dimineata)se impletesc in 3 cei doi muschi cu carnatul si ceapa verde taiata in doua pe lungime.Stropesc muschiul cu cateva puf-uri de ulei.
Am asezat apoi, muschiuletul impletit ,pe o folie de aluminiu,destul de mare incat sa o pot impacheta la final.
Am impachetat strans si am pus folia intr-o tava cu marinada ramasa.
Am tinut-o in cuptor la foc mediu 30 minute. Dupa acest interval, se crapa folia deasupra cat sa se poata rumeni mai apoi si se fac niste buzunarase pentru a se putea introduce bucatile de usturoi. Se da inca 20 minute la cuptor, dupa ce s-a stropit in prealabil cu zeama din tava( daca mai trebuie , adaugam apa).
Muschiuletul se poate servi cu diferite garnituri de legume.
Eu l-am servit cu piure de cartofi, alaturi de muraturi.
Pofta mare !
POZE: http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/03/muschiulet-de-porc-impletit-cu-carnati.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii