Muschiuletul de vitel se taie in patru bucati egale, se pune intr-o tigaie incinsa cu ulei de Arpis si se prajeste pe ambele parti. Se opreste focul si se adauga un amestec din ulei de masline, sos de soia, zeama de lamaie, sare si piper alb. Carnea se va lasa la macerat pana la servire in acest sos.
Legumele se pun la fiert in ordinea urmatoare: mai intai telina si morcovul, apoi, dupa cateva minute, se adauga dovlecelul zuchini, praz, rozmarin si fasolea taiata fideluta. Legumele se fierb pana se ”patrund”, dar raman tari.
Mod de servire
Dupa ce legumele s-au patruns, se scurg bine de apa si se aranjeaza pe un platou. Muschiuletul si sosul se vor pune din nou pe foc pana ce scade sosul si se vor adauga peste legume.
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In iunie, Restaurantul partener al proiectului este Restaurant Tirol.
Reteta tiroleza a fost oferita si preparata de Restaurantul Tirol Sinaia si poate fi degustata zilnic la restaurantul din cadrul hotelului International din Sinaia.
Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcReteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.
Jeleu de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu