Musuroi de cartita cu zmeura

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Musuroi de cartita cu zmeura

Ingrediente

  • Blatul:
  • 5 oua (sau 4 daca sunt mai mari)
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri apa minerala
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri si 1/2 amidon
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri cu varf zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 4 linguri smantana pentru frisca
  • 250 gr zmeura

Mod de preparare

Blatul:

Topim untul si il lasam sa fie la temperatura camerei.

Ouale le mixam cu zaharul spuma pana isi dubleaza volumul.

Incorporam untul topit, apa minerala si zaharul pudra cu pastai de vanilie.

Punem faina treptat, praful de copt, apoi cacaoa si mixam la viteza mica pana ingredientele s-au amestecat bine.

Ungem o tava rotunda cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia de blat.

O bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 20-25 de minute maxim.

Cand blatul este copt, il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca bine, apoi il scobim in mijloc cu o lingura, usor sa nu rupem marginile si avem grija sa nu gaurim si baza. Ce scoatem din blat nu aruncam.

Crema:

Intr-un bol punem galbenusurile cu zaharul si le mixam, apoi amidonul, cateva linguri din lapte amestecand bine sa nu fie cocoloase.

Taiem pastaia in doua, scoatem semintele si le punem in amestecul de galbenusuri.

Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie si cand da in clocot, scoatem pastaia, incorporam amestecul de mai sus.

Dam focul mai mic si lasam crema sa fiarba pana o sa aiba consistenta unei budinci, timp in care invartim in ea.

O acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca complet.

Smantana rece o mixam, apoi incorporam crema de vanilie si amestecam usor.

Asezam blatul scobit pe un platou, punem zmeura congelata (sau proaspata) apoi umplem cu crema de vanilie.

Deasupra punem firimituri din blat, presam cu mana si dam la rece macar o ora.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise