autor:

Fara foto

» » Prajituri

Musuroi de cartita cu zmeura

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 mai 2013

Ingrediente
Blatul:, , 5 oua (sau 4 daca sunt mai mari), 7 linguri zahar, 1 lingura unt, 3 linguri apa minerala, 6 linguri faina, 1 lingura cacao, 1 praf de copt, 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, , Pentru crema:, , 2 galbenusuri, 3 linguri si 1/2 amidon, 500 ml lapte, 4 linguri cu varf zahar, 1 pastaie de vanilie, 4 linguri smantana pentru frisca, 250 gr zmeura

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Topim untul si il lasam sa fie la temperatura camerei.
Ouale le mixam cu zaharul spuma pana isi dubleaza volumul.
Incorporam untul topit, apa minerala si zaharul pudra cu pastai de vanilie.
Punem faina treptat, praful de copt, apoi cacaoa si mixam la viteza mica pana ingredientele s-au amestecat bine.
Ungem o tava rotunda cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia de blat.
O bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 20-25 de minute maxim.
Cand blatul este copt, il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca bine, apoi il scobim in mijloc cu o lingura, usor sa nu rupem marginile si avem grija sa nu gaurim si baza. Ce scoatem din blat nu aruncam.
Crema:
Intr-un bol punem galbenusurile cu zaharul si le mixam, apoi amidonul, cateva linguri din lapte amestecand bine sa nu fie cocoloase.
Taiem pastaia in doua, scoatem semintele si le punem in amestecul de galbenusuri.
Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie si cand da in clocot, scoatem pastaia, incorporam amestecul de mai sus.
Dam focul mai mic si lasam crema sa fiarba pana o sa aiba consistenta unei budinci, timp in care invartim in ea.
O acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca complet.
Smantana rece o mixam, apoi incorporam crema de vanilie si amestecam usor.
Asezam blatul scobit pe un platou, punem zmeura congelata (sau proaspata) apoi umplem cu crema de vanilie.
Deasupra punem firimituri din blat, presam cu mana si dam la rece macar o ora.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita cu zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Clatite umplute cu crema de casa

Clatite umplute cu crema de casa

Intr-un castron puneti faina cernuta, sarea, ouale, uleiul,amestecati usor si turnati treptat,treptat

16 voturi    14 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura insiropata cu gris

Prajitura insiropata cu gris

Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem

22 voturi    21 comentarii
1h 25 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    elise (Chef de cuisine):

    Am inlocuit zmeura cu visine de la congelator. Iar crema de vanilie am facut-o ca la prajitura Tosca. A avut mare succes!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 13 august 2018

    Multumesc Dantes!

  • Fara foto

    dantes (Chef de cuisine) , 12 august 2018

    O prajitura delicioasa!

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 08 august 2013

    Ce bine Victoria!

    • Fara foto

      victoria , 08 august 2013

      in Italia sint magazine romanesti ..cam in toate orasele ..si aduc smantana de la noi..

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 07 iulie 2013

      Multumesc Iuliana!

    • Fara foto

      Iuliana Balasa , 21 mai 2013

      BUNATATI...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 5 oua (sau 4 daca sunt mai mari)
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri apa minerala
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri si 1/2 amidon
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri cu varf zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 4 linguri smantana pentru frisca
  • 250 gr zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Dantes!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu kiwi si struguri