autor:

Dachman Laura

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 aprilie 2010

Ingrediente
2 foi de napolitana, , Pentru crema, 200 gr zahar + 100 gr zahar, 100 gr miere, 75 ml apa, zeama de la 1 lamaie, 2 albusuri, semintele rase de la 1 baton de vanilie, 1 lingurita esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

25 voturi

Mod de preparare

Pentru crema, se pun intr-o cratita, pe foc potrivit, zaharul, mierea, apa si zeama de lamaie si se amesteca.Se lasa siropul sa fiarba apoi se ia de pe foc.Intre timp, se bat albusrile spuma cu un praf de sare apoi se incorporeaza incet siropul fierbinte, mixand continuu. Se mixeaza totul timp de 10 minute.Inte timp, se caramelizeaza 100 gr zahar apoi se toarna intr-un vas uns cu ulei si se lasa sa se raceasca pana cand se intareste apoi se zdrobeste in bucatele.In final se inglobeaza semintele de vanilie, esenta de vanilie si caramelul zdrobit.
Intr-o tava, se aseaza o foaie de napolitana.Se toarna crema apoi se acopera cu cealalta foaie de napolitana si se preseaza usor.Prajitura se lasa sa stea minim 4 ore intr-un loc uscat si racoros apoi se taie in dreptunghiuri si se serveste.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Inghetata Amaretto

Inghetata Amaretto

Se scot samburii de la cirese, se pune zahar peste ele si se dau la frigider peste noapte. Dimineata

0 voturi    0 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Cosulete cu ciocolata

Cosulete cu ciocolata

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Pentru cosulete, unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de 12

4 voturi    6 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Cum sa nu poftesti la cat de frumoase sunt!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Tentante, delicioase!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Eu de cand sunt inscrisa pe gustos nu am gasit la tine o reteta asemanatoare asa ca mie imi place.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Nu vreau sa supar pe nimeni,dar as vrea sa stiu si eu de cate ori se poate modifica o reteta???Multumesc pentru raspuns.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Imi place enorm aceasta crema...

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Am cautat creme pentru foile de napolitana. Am sa incerc si aceasta crema - esti sigura ca nu se inmoaie foaia?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

25 voturi

Ingrediente

  • 2 foi de napolitana
  • Pentru crema
  • 200 gr zahar + 100 gr zahar
  • 100 gr miere
  • 75 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie
  • 2 albusuri
  • semintele rase de la 1 baton de vanilie
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Malabi cu fructe de padure Malabi cu fructe de padure

Se pune 3/4 din cantitatea laptelui sa fiarba cu zaharul pudra si putina sare si de asemeni smantana de gatit pe foc mic sau potrivit. Intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Budinci
Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Inghetata de vanilie cu mac