Ingrediente
250 gr unt, 200 gr ciocolata amaruie (minim 70% cacao), 80 gr cacao, 65 gr faina, 4 oua, 250 gr indulcitor Green Sugar, 2 lingurite praf de copt
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
15 voturi
Mod de preparare
Topiti pe baie de aburi ciocolata rupta bucati si untul. Omogenizati. Intr-un bol amestecati indulcitorul cu faina, cacao si praful de copt. Turnati deasupra amestecul de unt si ciocolata topita si amestecati bine. Bateti ouale, separat, apoi incorporati-le in amestecul dens. Amestecati bine, pana obtineti un aluat foarte gros.
Turnati aluatul in tava si nivelati cu autorul unei spatule. Dati la cuptor si coaceti 25-30 minute. Atentie: cand faceti testul cu scobitoarea, aceasta nu trebuie sa iasa curata! Nu trebuie sa fie amestecul moale, la interior, genul ala necopt, ci doar scobitoarea sa nu iasa curata, atat! Prajitura Negresa, asta despre care va vorbesc acum, trebuie sa fie crocanta la exterior si umeda inside :)
Lasati sa se raceasca usor in tava, apoi transferati-o cu tot cu hartia de copt pe masa si taiati-o in patrate mari. Presarati indulcitor deasupra, pudrati-o adica, sau o puneti alaturi de o portie generoasa de frisca sau inghetata.
Reteta pregatita de Alice, @www.tarabucatelor.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.
Dana Maria , 01 februarie 2015
"Topiti pe baie de aburi ciocolata rupta bucati si untul. Omogenizati. Intr-un bol amestecati indulcitorul cu faina, cacao si praful de copt. Turnati deasupra amestecul de unt si ciocolata topita si amestecati bine. Bateti ouale, separat, apoi incorporati-le in amestecul dens. Amestecati bine, pana obtineti un aluat foarte gros. "
Emilia Trofin , 10 ianuarie 2015
ciocolata neagra e dietetica.
Emilia Trofin , 10 ianuarie 2015
Ce anunțuri pe un sitedebucătărie!
Maria Briahna , 29 noiembrie 2014
dietetica?..............untul si ciocolata nu se pune?