Negresa fara zahar

Timp pregatire
50 minute
Negresa fara zahar

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 200 gr ciocolata amaruie (minim 70% cacao)
  • 80 gr cacao
  • 65 gr faina
  • 4 oua
  • 250 gr indulcitor Green Sugar
  • 2 lingurite praf de copt

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180grade (treapta 3-4). Tapetati o tava dreptunghiulara de 30cm cu hartie cerata.

Topiti pe baie de aburi ciocolata rupta bucati si untul. Omogenizati. Intr-un bol amestecati indulcitorul cu faina, cacao si praful de copt. Turnati deasupra amestecul de unt si ciocolata topita si amestecati bine. Bateti ouale, separat, apoi incorporati-le in amestecul dens. Amestecati bine, pana obtineti un aluat foarte gros.

Turnati aluatul in tava si nivelati cu autorul unei spatule. Dati la cuptor si coaceti 25-30 minute. Atentie: cand faceti testul cu scobitoarea, aceasta nu trebuie sa iasa curata! Nu trebuie sa fie amestecul moale, la interior, genul ala necopt, ci doar scobitoarea sa nu iasa curata, atat! Prajitura Negresa, asta despre care va vorbesc acum, trebuie sa fie crocanta la exterior si umeda inside :)

Lasati sa se raceasca usor in tava, apoi transferati-o cu tot cu hartia de copt pe masa si taiati-o in patrate mari. Presarati indulcitor deasupra, pudrati-o adica, sau o puneti alaturi de o portie generoasa de frisca sau inghetata.

Reteta pregatita de Alice, @www.tarabucatelor.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura