autor:

Vicky

» » Dulciuri diverse

Nuci

Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
zeama de la jumatate de lamaie, 1 sticluta esenta de rom, 1 lingurita praf de copt, 1 pachet margarina, 1 plic zahar vanilat, faina cat cuprinde, un praf de sare, 3 oua, Pentru crema:, 1 sticluta esenta de rom, 1 cana zahar, 1 plic zahar vanilat, 50 g margarina, nuci macinate, 500 g lapte, 2 linguri faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

30 voturi

Mod de preparare

Praful de copt se stinge cu zeama de lamaie.Ouale se bat, dupa care se adauga praful stins cu zeama de lamaie.Se adauga zaharul si se bate cu telu pana se incorpozeaza.La fel se face si cu zaharul vanilat.Se pune esenta de rom.Apoi se pune margarina taiata bucatele si se freaca cu lingura de lemn.Se pune faina si se framanta cu mana un aluat potrivit de tare si nelipicios.Se rup bucatele din aluat si se formeaza bilute care se pun in forma de nuci incinsa.Nu se lasa decat 2 minute si sunt gata.Se rumenesc foarte frumos.
Prepararea cremei:
Se pune laptele la fiert impreuna cu zahar vanilat.Separat se amesteca putin lapte cu 2 linguri de faina.Si se toarna peste laptele care fierbe.Se adauga cacaua si se amesteca continuu sa nu se lipeasca de vas, se va ingrosa foarte repede.Cand sa ingrosat crema se adauga si nucile macinate, se amesteca cat sa se incorporeze in crema si se ia de pe foc.La sfarsit se pune si esenta de rom.Rezulta o crema foarte buna care nu trebuie sa fie nici prea moale nici prea tare.Nucile se umplu cu crema calduta. Apoi se dau prin zahar pudra si gata
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
rondele cu nuci

rondele cu nuci

se freaca spuma untul cu zaharul,apoi se adauga ouale pe rand,mirodeniile,faina si la urma nucile;se

7 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Crap în crusta de nuci

Crap în crusta de nuci

Bucatile de peste se spala ,se usuca folosind un prosop absorbant si apoi se condimenteaza cu sare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alexandra C. Hofman , 29 decembrie 2014

    Ce se bate cu praful de copt stins cu lamaie? o.O Nu ai mentionat -_-

  • Fara foto

    mirelanicoleta (Maestru bucatar) , 30 noiembrie 2014

    se rumenesc la cuptor? sau in tigaie cu ulei?

  • Fara foto

    America România , 27 august 2014

    iam iam ,nu am mai mîncat de mult :-)

    • Fara foto

      Anca Stancu , 26 august 2014

      EU AM GASITO AN ITALIA

    • Fara foto

      Stefanutz Andrei , 11 ianuarie 2014

      Ce se bate cu praful de copt stins cu lamaie? o.O Nu ai mentionat -_-

    • Fara foto

      Mirela Stanga , 29 decembrie 2013

      ffffffffffffffffffffffff buneeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    • Fara foto

      Geanina Hagiu , 01 decembrie 2013

      Ce se bate cu praful de copt stins cu lamaie? o.O Nu ai mentionat -_-

    • Fara foto

      Geanina Hagiu , 01 decembrie 2013

      CAT ZAHAR SE PUNE?

    • Fara foto

      Aureliana Pestean , 30 noiembrie 2013

      Cat zahar?Nu e mentionat gramajul!

    • Fara foto

      Ioana Munteanu , 29 noiembrie 2013

      unde se gaseste forma de nuci multumesc

    • Fara foto

      Vicky , 25 noiembrie 2013

      Ma bucur foarte mult, succes.

    • Fara foto

      Ramona Nitu , 25 noiembrie 2013

      Eu am gasit la noi :) ,in sfarsit pot sa le fac :)))

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

      Sunt o bunatate.....

    • Fara foto

      sandra (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2010

      Vreau sa va intreb ceva, daca stie cineva. Eu locuiesc in Spania, Barcelona, de unde as putea obtine forma de nuci? Va rog frumos daca cineva stie sa imi zica. Multumesc frumos.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Eu am aceasta forma, mai am una de melci si una de faguri de la mama mea,dar anul trecut la zilele orasului nostru au participat si mesteri populari din mai multe zone ale tarii si am vazut ca aveau si asa ceva . Se mai gasesc la tiganii care fac ceaune.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Sunt foarte bune. Imi place sa le fac de Craciun.E un obicei din copilarie

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Asa este copilaria a fost frumoasa ceea ce acum nu mai este pentru copii din zilele astea, cat despre forma eu am fost o mare norocoasa caci mi-a dat-o matusa mea din Bicaz, de cumparat nu am vazut nicaieri.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Cum a spus si Valentina , tot de prajiturile copilariei imi amintesc si mie.Nici eu nu mai am aceasta forma si nici nu se gasesc in comert.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

      Este una din prajiturile copilariei mele,bunica ni le pregatea cu mare drag.Minunat.

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2009

      Poti sa faci pe coji de nuca, nu stiu daca aceste forme se mai gasesc eu una nu am vazut, eu o am de la o matusa din Bicaz.

    • Fara foto

      oana (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Imi plac tare mult nucile acestea, dar nu am forma din-aceasta si as vrea tare mult sa fac. Unde gasesc sa cumpar o astfel de forma? Multumesc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

30 voturi

Ingrediente

  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pachet margarina
  • 1 plic zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • Pentru crema:
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g margarina
  • nuci macinate
  • 500 g lapte
  • 2 linguri faina

Raporteaza reteta

Retete
de Vicky
Chiftelute de post

Chiftelute de post

Cartofi se dau pe razatoarea mare,ceapa se toaca marunt,usturoiul se piseaza,ciupercile se toaca

51 voturi    7 comentarii
1h
Retete vegetariene
Carne marinata in vin

Carne marinata in vin

Mi-am taiat carnea felii, si am pregatit condimentele, Usturoiul si ienibahar-ul le-am pisat si

21 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Saratele cu branza

Saratele cu branza

Cu cat branza este mai sarata cu ata ies mai bune saratelele, dar sa nu fie nici prea exagerat de

79 voturi    25 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

mirelanicoleta (Maestru bucatar)

se rumenesc la cuptor? sau in tigaie cu ulei?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mousse de caramel si ness