Autor:
Vicky (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009
Ingrediente
zeama de la jumatate de lamaie, 1 sticluta esenta de rom, 1 lingurita praf de copt, 1 pachet margarina, 1 plic zahar vanilat, faina cat cuprinde, un praf de sare, 3 oua, Pentru crema:, 1 sticluta esenta de rom, 1 cana zahar, 1 plic zahar vanilat, 50 g margarina, nuci macinate, 500 g lapte, 2 linguri faina
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Praful de copt se stinge cu zeama de lamaie.Ouale se bat, dupa care se adauga praful stins cu zeama de lamaie.Se adauga zaharul si se bate cu telu pana se incorpozeaza.La fel se face si cu zaharul vanilat.Se pune esenta de rom.Apoi se pune margarina taiata bucatele si se freaca cu lingura de lemn.Se pune faina si se framanta cu mana un aluat potrivit de tare si nelipicios.Se rup bucatele din aluat si se formeaza bilute care se pun in forma de nuci incinsa.Nu se lasa decat 2 minute si sunt gata.Se rumenesc foarte frumos.
Prepararea cremei:
Se pune laptele la fiert impreuna cu zahar vanilat.Separat se amesteca putin lapte cu 2 linguri de faina.Si se toarna peste laptele care fierbe.Se adauga cacaua si se amesteca continuu sa nu se lipeasca de vas, se va ingrosa foarte repede.Cand sa ingrosat crema se adauga si nucile macinate, se amesteca cat sa se incorporeze in crema si se ia de pe foc.La sfarsit se pune si esenta de rom.Rezulta o crema foarte buna care nu trebuie sa fie nici prea moale nici prea tare.Nucile se umplu cu crema calduta. Apoi se dau prin zahar pudra si gata
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Am mixat bine toate ingredientele pt blat (a iesit un aluat pufos si curgator), pe care l-am asezat
5 voturi
6 comentarii
3h 30 min
Galbenusurile se amesteca cu zaharul laptele,untul,cacao si faina si se fierb. Dupa ce s-au fiert
8 voturi
3 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Anca Stancu , 26 august 2014
EU AM GASITO AN ITALIA
Stefanutz Andrei , 11 ianuarie 2014
Ce se bate cu praful de copt stins cu lamaie? o.O Nu ai mentionat -_-
Mirela Stanga , 29 decembrie 2013
ffffffffffffffffffffffff buneeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Geanina Hagiu , 01 decembrie 2013
Ce se bate cu praful de copt stins cu lamaie? o.O Nu ai mentionat -_-
Geanina Hagiu , 01 decembrie 2013
CAT ZAHAR SE PUNE?
Aureliana Pestean , 30 noiembrie 2013
Cat zahar?Nu e mentionat gramajul!
Ioana Munteanu , 29 noiembrie 2013
unde se gaseste forma de nuci multumesc
Vicky , 25 noiembrie 2013
Ma bucur foarte mult, succes.
Ramona Nitu , 25 noiembrie 2013
Eu am gasit la noi :) ,in sfarsit pot sa le fac :)))
constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012
Sunt o bunatate.....
sandra (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2010
Vreau sa va intreb ceva, daca stie cineva. Eu locuiesc in Spania, Barcelona, de unde as putea obtine forma de nuci? Va rog frumos daca cineva stie sa imi zica. Multumesc frumos.
constanta proca (Chef de cuisine) , 07 mai 2010
Eu am aceasta forma, mai am una de melci si una de faguri de la mama mea,dar anul trecut la zilele orasului nostru au participat si mesteri populari din mai multe zone ale tarii si am vazut ca aveau si asa ceva . Se mai gasesc la tiganii care fac ceaune.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 august 2009
Sunt foarte bune. Imi place sa le fac de Craciun.E un obicei din copilarie
Vicky (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009
Asa este copilaria a fost frumoasa ceea ce acum nu mai este pentru copii din zilele astea, cat despre forma eu am fost o mare norocoasa caci mi-a dat-o matusa mea din Bicaz, de cumparat nu am vazut nicaieri.
mirey (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009
Cum a spus si Valentina , tot de prajiturile copilariei imi amintesc si mie.Nici eu nu mai am aceasta forma si nici nu se gasesc in comert.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009
Este una din prajiturile copilariei mele,bunica ni le pregatea cu mare drag.Minunat.
Vicky (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2009
Poti sa faci pe coji de nuca, nu stiu daca aceste forme se mai gasesc eu una nu am vazut, eu o am de la o matusa din Bicaz.
oana (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009
Imi plac tare mult nucile acestea, dar nu am forma din-aceasta si as vrea tare mult sa fac. Unde gasesc sa cumpar o astfel de forma? Multumesc!