autor:

Daniela_Gherca

» » Mancaruri pentru copii

Nuci umplute

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2015

Ingrediente
Pentru aluat:, 250g unt la temperatura camerei, 4 linguri de zahar pudra, 4 oua, un praf de sare, 10g praf de copt, 600g faina, Pentru crema:, 200g nuci, 200g biscuiti populari, 300ml lapte, esenta de rom, 100g ciocolata topita, 70g zahar pudra, 4-5 linguri cacao, Pentru uns forma de nuci:, ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat:

Untul il mixam impreuna cu zaharul pudra pana formam o crema, adaugam ouale pe rand unul cate unul pana le omogenizam si pe acestea, adaugam si sarea, iar la sfarsit amestecam praful de copt cu faina si le adaugam treptat in compozitie pana formam un aluat usor de modelat si nelipicios.

Formam bilute de cca 5g sau in functie de marimea formei pe care o aveti;le asezam frumos in forma de nuci pe care am uns-o cu ulei si le punem pe ochiul aragazului pentru cca 2 minute, intorcandu-le din 30 in 30 de secunde. Asa procedam pana terminam tot aluatul;

Pentru crema:

Maruntim biscuitii, nucile si bucatele sau firimiturile de nuci pe care le-am curatat inainte dandu-le o forma frumoasa ( ne ajutam de un cutit).

Intr-un bol punem cele 3 ingrediente maruntite, cacaoa, zaharul pudra, ciocolata topita, romul si laptele putin cate putin pana formam o crema nici moale dar nici foarte tare.

Umplem cojile de nuci: pe fiecare jumatate punem putina crema si unim cu alta jumatate umpluta si aceasta cu crema. Asa procedam pana terminam cojile, dar si crema.

Pudram cu zahar pudra!
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Mere umplute cu nuci

Mere umplute cu nuci

Se incalzeste cuptorul la 220ºC.Se spala merele si se scoate miezul.Se taie pe jumatate si se scobesc

7 voturi    2 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Cornulete umplute cu dulceata si nuci

Cornulete umplute cu dulceata si nuci

Cernem faina si facem o adancitura in mijlocul ei, unde adaugam 1 ou intreg, zaharul, coaja rasa

14 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250g unt la temperatura camerei
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 10g praf de copt
  • 600g faina
  • Pentru crema:
  • 200g nuci
  • 200g biscuiti populari
  • 300ml lapte
  • esenta de rom
  • 100g ciocolata topita
  • 70g zahar pudra
  • 4-5 linguri cacao
  • Pentru uns forma de nuci:
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    2 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

8 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri pentru copii

Lapte acru sau iaurt preparat in casa - Zona Moldova Lapte acru sau iaurt preparat in casa - Zona Moldova

Se fierbe laptele si se lasa sa se racoreasca, cam asa ca apa de vara, poate un pic mai caldut si se face un cuib in  mijlocul

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri pentru copii
Pulpe de pui la tigaie Pulpe de pui la tigaie

Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, apoi

2 voturi    0 comentarii
45 min
Fripturi
Cus-cus cu legume si surimi delicios