Se foloseste o conopida nu foarte dezvoltata care se spala ,se curata si se desparte apoi in fragmente de dimensiuni potrivite. Separat intr-un vas se pune apa pe foc. Cand apa este aproape fiarta se introduc rand pe rand bucatelele de conopida. Se va avea grija ca fierberea sa nu dureze foarte mult,in acest scop conopida se va testa din cand in cand cu ajutorul unei scobitori. Cand este gata scobitoarea patrunde usor in conopida fara a o desparti in fragmente mai mici. Daca o lasam o perioada mai mare la fiert aceasta se va sfarma.
Se scoate conopida imediat din apa si se lasa la racit.
Dupa aceea cu ajutorul cuisoarelor vom pune fiecarui fragment de conopida ce reprezinta corpul oitei ,piciorusele. Pentru a realiza capul vom folosi masline negre fara samburi pe care le vom cresta usor cu ajutorul unui cutit ,pentru a creea urechiusele. Capul se fixeaza de corp cu ajutorul unui fragment dintr-o scobitoare. Ochisorii se realizeaza din piper alb boabe, care se fixeaza in maslina. Da foarte bine ca ornament pentru diverse salate.
Pofta buna !
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii