Oite din conopida

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Oite din conopida

Ingrediente

  • conopida
  • cuisoare
  • piper alb boabe
  • masline negre fara samburi
  • scobitori

Mod de preparare

Se foloseste o conopida nu foarte dezvoltata care se spala ,se curata si se desparte apoi in fragmente de dimensiuni potrivite. Separat intr-un vas se pune apa pe foc. Cand apa este aproape fiarta se introduc rand pe rand bucatelele de conopida. Se va avea grija ca fierberea sa nu dureze foarte mult,in acest scop conopida se va testa din cand in cand cu ajutorul unei scobitori. Cand este gata scobitoarea patrunde usor in conopida fara a o desparti in fragmente mai mici. Daca o lasam o perioada mai mare la fiert aceasta se va sfarma.

Se scoate conopida imediat din apa si se lasa la racit.

Dupa aceea cu ajutorul cuisoarelor vom pune fiecarui fragment de conopida ce reprezinta corpul oitei ,piciorusele. Pentru a realiza capul vom folosi masline negre fara samburi pe care le vom cresta usor cu ajutorul unui cutit ,pentru a creea urechiusele. Capul se fixeaza de corp cu ajutorul unui fragment dintr-o scobitoare. Ochisorii se realizeaza din piper alb boabe, care se fixeaza in maslina. Da foarte bine ca ornament pentru diverse salate.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise