autor:

Crina

» » Mancaruri cu peste

Orez Cu Marisco

Autor: Crina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 05 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Crina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 05 martie 2011

Ingrediente
- 1 Ceapã + 1 cãtel de usturoi, - putin ulei, - 1-2 rosii, - 1/2 de ardel rosu, - 1/2 de ardel verde, - oreganos,piper,foaie de dafin, - 1 pahar de orez alb(pentru 2 persoane), - Apã (la 1 pahar de orez pune 3 pahare de apã), - 250 Gr. Marisco de persoanã(crevete,scoici,fructe de mare), - 100 Gr.Filet de un peste alb de persoanã, tãiat bucãtele, - Pãtrunjel tocat, - 200 Gr de bulion.

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Pune la prãjit in putin ulei (de mãsline ii mai bun ) , 1 ceapã tocatã cu un cãtel de usturoi si el tocat bine pâna se prãjesc.Apoi pune 1-2 rosii fãrã pielitã si tocate si mai lasã la foc mic pânã se "inmoaie" rosiile. Pune 1/2 de ardel rosu,si 1/2 verde tãiat in lungime fâsâi si lasã-i si pe ei mai un pic sã se inmoaie si ei.
Pune oreganosul , piperul si foaia de dafin si amestecã bine si pune capacul pe oalã si inchide focul.Lasã cam 10 min.Separat pune o oalã cu apã la foc sã fiarbã.
Apoi pune peste ceapã , apa clocotitã si pune pestele si lasã sã fiarbã 5 min.,pune orezul,si restul de marisco (crevetele trebuie sã fie curãtat de casca lui, scoicile lasã-le cu carapacea lor , si fructele de mare taie-le felii cam de 1 cm grosime.)
Pune bulionul si sare si lasã sã fiarbã pânã orezul ii fiert , cam 10 min.
Pune pãtrunjelul tocat si pune capacul .Inchide focul si serveste cald.
Pofta Mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Cu Marisco" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Sardine prajite cu naut

Sardine prajite cu naut

Punem sare peste sardine si dupa 5 min. le dam prin faina de grau si prajim in 6-8 ling ulei de masline.

10 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Macrou prăjit în unt

Macrou prăjit în unt

Începem cu pregătirea peștelui. Înlăturăm capul și coada. Se taie pe burtă și eliminăm

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lavinia

    Lavinia (Maestru bucatar) , 08 martie 2011

    Este foarte bun. Am mancat si eu. Merita sa incercati. Pofta buna!

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • - 1 Ceapã + 1 cãtel de usturoi
  • - putin ulei
  • - 1-2 rosii
  • - 1/2 de ardel rosu
  • - 1/2 de ardel verde
  • - oreganos,piper,foaie de dafin
  • - 1 pahar de orez alb(pentru 2 persoane)
  • - Apã (la 1 pahar de orez pune 3 pahare de apã)
  • - 250 Gr. Marisco de persoanã(crevete,scoici,fructe de mare)
  • - 100 Gr.Filet de un peste alb de persoanã
  • tãiat bucãtele
  • - Pãtrunjel tocat
  • - 200 Gr de bulion.

Raporteaza reteta

Lavinia

Lavinia (Maestru bucatar)

Este foarte bun. Am mancat si eu. Merita sa incercati. Pofta buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste cu pasta harissa