Paella de Mariscos (fructe de mare)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame orez lung
  • 300 grame creveti nedecojiti
  • 500 grame scoici
  • 300 grame inele de calamar
  • sare, piper si nucsoara dupa gust
  • 4 catei de usturoi
  • colorant alimentar (galben)

Mod de preparare

Intr-o oala mai mare se pune apa si se pun toate fructele de mare la fiert cu putina sare.

Intr-o cratita sau tigaie foarte larga se pune putin ulei si se caleste in el orezul impreuna cu usturoiul nedecojit, pana cand orezul capata o culoare aurie (aveti grija sa nu devina maroniu, deoarece paella va prinde gust de ars).

Cand sunt fierte fructele de mare, se scot din apa cu o paleta de bucatarie si se adauga peste orez. Se calesc impreuna timp de cateva minute, apoi incepem sa adaugam peste ele zeama in care s-au fiert fructele de mare, cate un polonic sau doua, cand scade apa mai adaugam unul, si tot asa pana e fiert orezul.

La uradaugam sarea, piperul, nucsoara si colorantul, deoarece paella trebuie sa aiba culoarea galbena. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise