autor:

alinuta

» » Mancaruri cu peste

Paella de Mariscos (fructe de mare)

Autor: alinuta (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alinuta (Maestru bucatar)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Ingrediente
500 grame orez lung, 300 grame creveti nedecojiti, 500 grame scoici, 300 grame inele de calamar, sare, piper si nucsoara dupa gust, 4 catei de usturoi, colorant alimentar (galben)

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala mai mare se pune apa si se pun toate fructele de mare la fiert cu putina sare.
Intr-o cratita sau tigaie foarte larga se pune putin ulei si se caleste in el orezul impreuna cu usturoiul nedecojit, pana cand orezul capata o culoare aurie (aveti grija sa nu devina maroniu, deoarece paella va prinde gust de ars).
Cand sunt fierte fructele de mare, se scot din apa cu o paleta de bucatarie si se adauga peste orez. Se calesc impreuna timp de cateva minute, apoi incepem sa adaugam peste ele zeama in care s-au fiert fructele de mare, cate un polonic sau doua, cand scade apa mai adaugam unul, si tot asa pana e fiert orezul.
La uradaugam sarea, piperul, nucsoara si colorantul, deoarece paella trebuie sa aiba culoarea galbena. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella de Mariscos (fructe de mare)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste cu sos picant

Peste cu sos picant

Intr-o cratita cu gura mare lata se pune pe fund patrunjel si coriandu taiat bucatele si ardeii care

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Guvizi in sos de rosii

Guvizi in sos de rosii

Pestele curatat,spalat,pudrati cu sare se trec prin faina apoi se prajesc in ulei incins si se scot

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Cred ca e super !

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 500 grame orez lung
  • 300 grame creveti nedecojiti
  • 500 grame scoici
  • 300 grame inele de calamar
  • sare
  • piper si nucsoara dupa gust
  • 4 catei de usturoi
  • colorant alimentar (galben)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca e super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Scoici picante cu crema de branza